Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Heja BOZYEL / HT Cumartesi

        heja.bozyel@gmail.com

        19.04.2014

        22.00 Jolly Joker’de Mabel Matiz sahnede.

        22.30 KadıköySahne’de Cem Adrian var.

        22.30 Şehrin yeni caz mekanı Alt’ta Buket Coşkuner Band sahnede.

        GÜNÜN KONSERİ: Müziğin alternatif ve yenilikçi türlerini müzikseverlerle buluşturan Borusan Müzik Evi ve Kod Müzik işbirliğiyle gerçekleştirilen Nova Muzak Series kapsamında, 2 konser bir araya geliyor. Viyanalı elektronik müzik sanatçısı Christian Fennesz, görselleriyle ona eşlik edecek Berlinli Lillevan ve Japon noise üstadı Keiji Haino bu akşam 21.30’da Borusan Müzik Evi’nde sahneye çıkacak.

        ANTALYA 22.30 Demet Akalın Jolly Joker’de.

        İZMİR 21.00 Mehmet Erdem Noxx Stage’de.

        20.04.2014

        22.30 Hayal Kahvesi’nde sesi de kendi de şarkıları da çok güzel kadın Neslihan Engin var.

        21.04.2014

        20.00 Pedro Almodovar kadınları gibi olan Luz Casal, yeni albümü Almas Gemelas’ın tanıtımı için CRR Konser Salonu’nda.

        22.04.2014

        22.00 Bronx’ta canımız Multitap sahnede.

        23.30 Club Bangkok yine dansa çağırıyor, Babylon’da.

        GAZİANTEP 22.00 Hayal Kahvesi’nde Hüsnü Arkan sahnede.

        25.04.2014

        20.00 İş Sanat Kültür Merkezi’nde Paloma San Basilio sahnede.

        22.00 Jolly Joker’de Feridun Düzağaç var.

        22.00 Vega, Bronx’ta.

        22.30 Hayal Kahvesi’nde Pinhani var.

        HAFTANIN KONSERİ: Avea Escape To Music konserleri kapsamında California’lı rock grubu Dredg, yeniden İstanbul’da, Küçükçiftlik Park’ta, 22.00’de sahnede.

        ANKARA 22.00 Jolly Joker’de Mehmet Erdem sahnede.

        ANTALYA 21.30 Aylin Aslım Simurg Temple’da.

        İZMİR Burhan Öçal Jazz in Caravanserai projesiyle AKM Yunus Emre Salonu’nda.

        SOUNDGARDEN ŞAHANE

        “Yeni nesil kız”ın sözlük karşılığı olan Sky Ferreira, Babylon Soundgarden İstanbul’da sahneye çıkacak. 24 Mayıs’ta Parkorman’daki bu en ferah festivalin asıl yıldızıysa Pet Shop Boys! Çok heyecanlıyız, çok!

        DÜNYA PLAK DÜKKÂNLARI GÜNÜ

        Şehrin her köşesini Berlinli Klub7 sanatçılarıyla graffitilere, tebeşirle yapılan murallere, iyi müziğe boyayan Downtown Festival’de bugün Dünya Plak Dükkânları Günü kutlanıyor. Plak kapağı tasarlamak gibi etkinlikler, festivalin Facebook sayfasında. 23.30’da Indigo’da DJ kabininde Adana Twins ile festival sona erecek ve gelecek sene tekrarlanmasını dört gözle bekleyeceğiz. Bu arada Adana Twins’in Adana ya da Türkiye ile hiç alakaları yok! Biletler Sosyotix sitesinde.

        YEMEK

        The Marmara Taksim Oteli, bu yıl 5’incisi düzenlenen Türkiye’nin en prestijli Mutfak Yarışması’nda birincilik kazanan “En iyi Osmanlı Yemekleri” mönüsünü nisan ayı boyunca Tuti Restaurant’ta misafirlerine sunuyor. Kuzu etli Amasya çiçek bamya çorbası ile başlıyor. Ara yemekte defne ile tütsülenmiş kaz ciğerli dülger balığı dolması, enfes Çeşme Alaçatı şerbeti ve ardından ana yemek olarak ağır ateşte pişirilmiş dana kaburga ile devam eden yemek şöleni, üç sütlü Balkan tatlısı ve yanın da Türk kahvesiyle sona eriyor. Sizin de ağzınızın suyu aktı mı ?

        SİNEMA

        Haftanın en fütüristiği: Gelecekte geçen aksiyon filmi Uyumsuz. Gençler için en iyi seçenek.

        Haftanın hayaleti: Animasyon film, Sevimli Hayalet.

        Haftanın aksiyonu: Komedi aksiyon filmi Zor Biraderler.

        Haftanın filmi: John Turturro’nun yönettiği ve Woody Allen, John Turturo, Sharon Stone ile Sofia Vergara’nın oynadığı Kiralık Aşık.

        Haftanın yerlisi: Çok uzun zamandır beklediğimiz Onur Ünlü filmi İtirazım Var.

        “BAROK VAR DEDİLER GELDİK”

        3-8 Mayıs arasında 20. Uluslararası İstanbul Barok Festivali gerçekleşecek. Sanat yönetmenliğini Leyla Pınar’ın üstlendiği, Uluslararası İstanbul Barok Festivali, Corpora Productions’un organizasyonuyla ve Avusturya Kültür Ofisi’nin desteğiyle gerçekleşecek. Festivalin açılış ve kapanış konserlerini Austrian Baroque Consort Solistleri onurlandıracak. Austrian Baroque Consort solistleri ile İstanbul Barok, Gezi eylemlerinde yaşamını yitiren gençlerin anısına festivalde Handel’in Apollo & Defne adlı kantatını seslendirecek. Kapanış konseri ve hemen ardından 20. Yıl Kutlama Partisi (Baroque DJ Project) Yeniköy Avusturya Kültür Ofisi’nin bahçesinde açık havada gerçekleşecek. Festivalin biletleri; Biletix ve Cadde Bostan Kültür Merkezi gişesinde satışta. Biletler konser günü konser mekânlarından da temin edilebilir. Detaylar: istanbulbaroque.com

        23 NİSAN’DA HEP ÇOCUK OLSAK

        İstinye Park’ta çocuklar Jedi olmayı öğreniyor. Işın kılıcıyla dövüş ve Lego yapım atölyesi, 23-27 Nisan arasında açık.

        23 Nisan’a kadar İstanbul, Ankara ve İzmir’deki Migros mağazalarından Money Club kartıyla 10 TL’lik Honeybana Balparmak, Huggies ve Danone’nin Disney lisanslı ürünlerinden satın alanlara, Disney’in 23 Mayıs 2014’te vizyona girecek yepyeni filmi “Tinker Bell ve Korsan Peri”nin ön gösterimine iki kişilik bilet hediye edilecek.

        Marks & Spencer Bağdat Caddesi Mağazası, Minik Sahne’de 4-12 yaş arasında çocuklar için ücretsiz atölyeler düzenliyor.

        19-23 Nisan arasında BKM ve Kelebek Yapım ortak yapımcılığında blacklight gösteri tekniğiyle çocuk oyunu “Cesur Karabatak” Kanyon’da.

        ÇOCUK FESTİVALİ

        Yaşın hiç önemi yok, 23 Nisan’da Küçükçiftlik Park’tayız. Dev masal kitapları, oyunlar, kukla ve gölge oyunları da ağız sulandırıcı... Ancak asıl güzel olan önce en yakın arkadaşları robotlar olan ve kendi de “robot kalpli” olan Emir Yargın ve hemen ardından küçük kızların çok sevdiği (Bizim de tabii ki çok sevdiğimiz) Keremcem sahnede olacak. En heyecan verici sürpriz ise Barış Manço hologramı! Festivalin sürprizi, bu hologram projesi. Korkutucu mu olur yoksa güzel mi bilemedim, göreceğiz.

        Diğer Yazılar