Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        23.08.2014

        21.00 Harbiye Cemil Topuzlu’da Funda Arar var. 22.00 Mask Live’da Yüzyüzeyken Konuşuruz sahnede. ANTALYA 22.00 Jolly Joker’de Selami Şahin sahnede. AYVALIK 22.00 Tropicana Club’da Ozan Doğulu var. BODRUM 21.00 Kale’de Nilüfer sahnede. ÇEŞME 21.30 Marina’da Yeni Türkü sahnede.

        24.08.2014

        21.00 Harbiye Cemil Topuzlu’da Birsen Tezer ve Bülent Ortaçgil var. BODRUM 21.00 Levent Yüksel Bodrum Kalesi’nde. 25.08.2014 21.00 Harbiye Cemil Topuzlu’da Hande Yener ile senfonik bir konser var. BODRUM 21.00 Emre Aydın Bodrum Kalesi’nde.

        27.08.2014

        21.00 Harbiye Cemil Topuzlu’da Nükhet Duru ve Timur Selçuk birlikte “Bizim Şarkılarımız”ı söylüyor. GÜNÜN KONSERİ: ALTINOLUK 21.00 Amfitiyatro’da Kardeş Türküler ve Sezen Aksu birlikte sahnede. KUŞADASI 22.00 Hayal Kahvesi’nde Baba Zula var.

        28.08.2014

        GÜNÜN PARTİSİ: Yazın en popüler mekânı Topless’ta Red Bull Music Academy; Tokyo öncesinde ısınma turu yapıyor. Red Bull Music Academy Tokyo’ya katılma hakkını kazanan Ah! Kosmos ve İpek Görgün’e şans dilemek için düzenlenen gecede Ah! Kosmos ve İpek Görgün’ün yanı sıra Kaan Düzarat & Tufan Demir (b2b), Ali Gültekin, Seretan ve The Red Hood performans sergileyecek. “En büyük müzisyenler bizim müzisyenler” demeye hazır olun! BODRUM: 22.00 Mandalin’de Mehmet Erdem sahnede.

        29.08.2014

        21.00 Harbiye Cemil Topuzlu’da Yunan müziğinin efsanelerinden George Dalaras var. Rembetiko dinleyerek açık havada dansa hazır olun. 23.00 Topless’ta şahane bir müzik gecesi daha: Uzun zamandır beklediğimiz, Slovenya asıllı Brooklyn’li Gramatik, DJ kabininde. BODRUM 20.00 Ayhan Sicimoğlu ve Latin All Stars Martı Marina Yacht Club’ı coşturacak. 21.00 Antik Tiyatro’da Sezen Aksu var. ÇEŞME 23.30 Babylon Çeşme’de Murat Abbas ve Murat Beşer komutasında, Engin Eraydın’ın görselleri eşliğinde Oldies But Goldies güzelliği var! 23.30 Propaganda Beach Club’da elektronik müziğe yön veren markalardan Dynamic Music’in kurucusu, Solomun DJ kabininde olacak. Murat Uncuoğlu ve FG 93.7’nin müzik direktörü Low Earth bizi Solomun’a ısındıracak isimler.

        Şehirden Fırsatlar

        Bir konsere giderken ne ile karşılaşacağınızı bilmek önemli .

        Portish ead konser ine giderke n mesela ağlaya n kızlar, çocukl uğunu hatırlay an adamla r görece ğimi biliyord um.

        Avis’in kuruluş unun 40. yılı kapsam ında ana sponso ru olduğu konser , Otokoç ve Volvo’n un da katkılar ıyla GNL organiz asyonu ile gerçek leşti ve yaklaşı k 10 bin kişi vardı koca alanda .

        Gençliğimizin en can yakan, en kalp dondu ran şarkılar ını yapan gruplar dandı İngilter eli Portish ead.

        Tabii ki çılgın gibi hareke tli bir konser , eğlenc eli kostüm ler beklem iyordum . “Ama en azında n vokal Beth Gibbon s bir iki kelam eder, biraz bizimle sohbet eder” diye düşünm üştüm.

        Olmad ı! Tıpkı Setlist FM’dek i sıralam aya uygun olarak başald ılar ve bitirdile r.

        Fakat buna rağmen Türk izleyici sinin kalbini kazandılar. Machin e Gun şarkısın da barkov izyond a, tüm dünyad aki Occup y hareke tinin görsell eri içinde İstanbu l da vardı. “İstanb ul United ” yazısın ı görünc e hele ki Machin e Gun ritimler i eşliğind e, tüylerim diken diken oldu, gözleri m yaşard ı. n Bütün seyircil erin de en coşkul u olduğu anlarda ndı o.

        Ama bu konser sayesin de 3 şey anladım : 1Artık kalbim fazlaca büyüm üş, Glory Box şarkısın ın sözleri bile eski anlamı nı yitirmiş . 2Seyirci nin gönlün ü kazanm ak aslında çok kolay. Sadece onlarla aynı noktad a olduğu nu göster yeter. Bunun için sahned e şov yapma ya, stand up’a gerek yokmu ş. Seyirci yi anladığ ını gösterm en yeter. 3Küçükç iftlik Park konser lerinin daha iyi olabilm esi için artık çevres ine bir ses perdes i yapılm ası şart. Sahned eki ses dağılın ca en güzel konser lerin bile tadı kaçabiliyor.

        Yine de Portish ead’i dünya gözüyl e İstanbu l’da izledik ya, daha ne olsun!

        YELKEN YARIŞLARI

        28-31 Ağustos’ta bu sene 13’üncüsü düzenlenen Arkas-Milta Marina Cup yelken yarışları var. Yarışların ikinci günü 29 Ağustos’ta Kargı Adası’ndan offshore rotada start alacak olan tekneler, Yalıkavak’ta Palmarina Bodrum önünde yarışı tamamlayacak. Palmarina Bodrum’daki kokteylin ardından yarış; 30 Ağustos YalıkavakBodrum ve 31 Ağustos Bodrum-Bodrum etaplarıyla devam edecek.

        EKOLOJİK FESTİVAL

        3-7 Eylül’de ilk kez gerçekleşecek olan Kazdağı Ekofestivali, Fidanlık MevkiiAdatepe Köyü-Ayvacık, Çanakkale’de düzenlenecek. Hem bölgedeki HES tehditlerine dikkatleri çekmek, hem de ekolojik yaşam deneyim ve bilgilerini paylaşmak amacıyla düzenlenen ekofestivalde doğa yürüyüşleri, spor etkinlikleri, halk oyunu, sergiler, paneller, söyleşiler, atölyeler, belgesel gösterimleri, konserler yer alıyor. Sadece oturduğumuz yerden, bilgisayar başında istediğimiz gibi bir dünya yaratmamız mümkün olmadığına göre böyle festivallere destek vermemiz gerekli.

        KIBRIS

        Lefkoşa’dan Girne’ye doğru Beş Parmak Dağları eşliğinde yol alırken aniden karşınızda denizi görürsünüz. Girne, tüm mavi-magenta-yeşilbeyaz renkleriyle karşınızda uzanır. Hava sisli değilse Mersin’e doğru yol alan feribotlar bile izlenebilir. İşte tam o noktada evime geldiğimi anlardım eskiden. Şimdi Kıbrıs çok değişti. Önlerine sandalyelerin atılıp sabah ve akşam kahvelerinin içildiği, canım bahçeli evlerin yerini çirkin apartmanlar, oteller aldı. Sanırım dünyada en hızlı ve en kötü şekilde harcanan doğa Kuzey Kıbrıs’ınki... Ama neyse ki adada güzel şeyler de oluyor. Güney Kıbrıs’ın son yıllarda gelişen olağanüstü güzel sokak sanatı kültürü, Kuzey’de de yayılıyor. Buna en çok desteği veren Marshall’ın sponsorluğunda gerçekleşen proje sayesinde, bahsettiğim Lefkoşa-Girne yolunda şimdi çok güzel sokak sanatı eserleri var. Keşke her marka bu kadar duyarlı olsa ve adayı yok etmektense korumaya çalışsa!

        SPOR

        Levent’teki Bodynetworx Academy’de 5-6-7 Eylül’de çok özel bir workshop var. Hollywood yıldızlarının birçoğunun yaptığı ve kısa zamanda popüler bir spor olan The Booty Barre sertifika eğitimi ve workshop’u. Ünlülerin pilates eğitmeni olarak tanınan Tracey Mallet’in vereceği eğitimde dans ve pilates birleşiyor. 55 dakikalık bu egzersizin “10 yaş gençleştirdiği” iddia ediliyor. Tabii düzenli yapılırsa... Hızlı şekilde kalori yakmayı sağlayan bu sporla tanışmak için şimdiden yerinizi ayırtın.

        Zorlu Center ve Akasya Acıbadem’de mağazaları olan Industrie Denim’deki Marie Turnor markalı çantalar şu aralar en büyük aşkım!

        Son senelerde tüm dünyada moda olan terrarium’ların Türkiye’de güzel örnekleri shopdesign.com’da Interrarium tasarımıyla satılıyor.

        BODRUM

        Mandarin Oriental, Bodrum, restoran ve bar açısından oldukça zengin. Executive Chef Fabrice Lasnon’un yönetiminde 10 restoran ve barın yaratıcı mutfaklarında hazırlanan lezzetler, ayrıcalıklı bir yemek deneyimi vaat ediyor.

        Diğer Yazılar