Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sporda başarılı olmanın belli koşulları var. Ekonomik yapısı, tesisi, alt yapısı, stadı, salonu, teknik patronu ve yönetimi.

        O koşullardan bir tanesi bile yerine gelmezse hedefe varmak zorlaşır.

        Alın size Göztepe örneği;

        Bugün Anadolu’da bir başka kulübe bu günkü olanaklar sunulsa her halde şimdiye kadar çoktan kopup gitmişti.

        Teknik direktör Okan Buruk’un iyi niyetinden zerre kadar kuşkum yok.

        Ama tecrübesizliğinden mi, bilgisizliğinden mi yoksa bilemediğim başka nedenlerden dolayı hata üzerine hata yapıyor.

        Kendi getirdiği oyunculara sınırsız kredi açarken, Gökhan Karadeniz, Mehmet Erdem Uğurlu ve Leroy George gibi aynı klasmandaki her takımda banko oynayabilecek isimleri yanlış görevlendirmelerle o kadar yıprattı ki...

        Bununla kalsa yine iyi. Hangi mantıkla bilinmez, bu 3 ismin de rakiplerine verilmesine göz göre göre seyirci kaldı.

        Göztepe yönetimi takım şu an zirve ortağı gibi görünse de, sezonun selameti için Okan Buruk’u kendisine çeki-üzen vermesi, eleştirilere kulak açması konusunda uyarmalı. Tabii, başarı isteklerinde samimilerse...

        ***

        Sporda gündemin en önemli maddelerinden biri de Karşıyaka yönetiminin basketbolun gelirlerini futbolda da kullanabilmek adına başlattığı operasyon.

        Mutlu Altuğ ve arkadaşları son günlerde gözlerini, başarısında en küçük bir katkılarının bulunmadığı, hiç bir ihtiyacı için kıllarını kımıldatmadıkları Basketbol Şubesi’nin bütçesini de istedikleri gibi kullanmak adına ellerinden geleni yapıyorlar.

        Belli ki, potadaki başarının, gelirlerdeki artışın Pınar’ın destekleriyle gelen yapılanmadan kaynaklandığını unutmuşlar.

        Sanki o destek olmasa bu başarılar ve beraberindeki gelirler kendiliğinden gelecek.

        Durum garip mi garip.

        Eğer, Mutlu Altuğ bu konuda geri adım atmazsa bekleyin yakın gelecekte Karşıyaka Basketbol takımı Avrupa’yı ancak rüyasında gören sıradan bir kulüpten öteye gidemeyecek.

        Demem o ki, Karşıyaka’nın “akil insanları”nın Altuğ ve arkadaşlarına Anadolu’da, “başkalarının büyütüp baktığı, altındaki pisliği aldığı ineğin sütüne göz dikmenin haram olduğunu” anlatmasının zamanı geldi.

        Diğer Yazılar