Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        'Terminatör Genisys'in gösterime girdiği hafta Hollywood’un efsane sert adamlarından Arnold Schwarzenegger’in en iyi filmlerini hatırladık

        Terminator 2: Mahşer Günü 1991 (Terminator 2: Judgment Day) Yönetmen: James Cameron. İlk filmin “yokedici” robotu bu kez iyilerin yanında. Schwarzenegger, “soydaşı” makinelere karşı insanlık uğruna savaşırken sevginin önemini anlayan ama bu arada “kapıyı kaportayı dağıtan” Terminator rolünde kariyerinin en iyi performanslarından birini çıkarıyor.

        Gerçeğe Çağrı 1990 (Total Recall) Yönetmen: Paul Verhoeven. 1990’lı yıllar bilimkurgu sinemasının en iyi örneklerinden biri. Şirketlerin dünyaya hükmettiği, kâr hırsının her şeyin önüne geçtiği, teknolojik gelişmelerin insanlığın aleyhine kullanıldığı, karanlık bir gelecekteyiz. Schwarzenegger, geçmişini unutmaya zorlanan bir gizli ajanı oynuyor.

        Terminator 1984 Yönetmen: James Cameron. İşte Terminator efsanesini başlatan film. İkinci filme oranla çok daha mütevazi bir bütçesi var ama öykü gayet sağlam. Schwarzenegger’in oynadığı hedefine kilitlenmiş ölüm makinesi, küçük bir çocuğa ve annesine karşı harekete geçer. Schwarzenegger’in popüler kültür tarihine geçen ünlü “I’ll be back!” (Geri döneceğim) repliği ilk kez bu filmde kullanılmıştı.

        Conan 1982 (Conan The Barbarian) Yönetmen: John Milius. 1970’li yılların efsane çizgi romanı Conan’ın ilk sinema uyarlamasında Schwarzenegger, kahramanın hayranlarını hayal kırıklığına uğratmıyor. Fiziksel benzerliğin ötesinde Conan’ın imgesini beyazperdeye bire bir yansıtmayı başarıyor. Schwarzenegger’i dünya çapında bir yıldıza dönüştüren ilk film.

        Gerçek Yalanlar 1994 (True Lies) Yönetmen: James Cameron. James Cameron filmografisinin en eğlenceli filmi. Schwarzenegger filmde ailesine bilgisayar satıcısı olduğunu söyleyen gizli ajan Harry Tasker’ı oynuyor. Karısının heyecan aradığını öğrenince ona küçük bir şov yapmaya karar veriyor. Romantik komedi ile ajan öykülerini bir araya getiren film 1994’ün en çok konuşulan filmlerinden biriydi.

        Av 1987 (Predator) Yönetmen: John McTiernan. Bir özel operasyon timi Güney Amerika ormanlarında dünya dışı bir yaratığa karşı. 1980’li yılların popüler efsanelerinden olan film, Stan Winston’ın tasarladığı uzaylı canavarı dünyaya indiriyor, “Alien” ile “Rambo” serisini nefes kesici bir gerilim öyküsünde birleştiriyor.

        Son Muhteşem Kahraman 1993 (Last Action Hero) Yönetmen: John McTiernan. Küçük Danny sihirli bir biletle hayranı olduğu aksiyon kahramanı Jack Slater’ın dünyasına girmenin bir yolunu bulur. Birlikte kötü adamlara karşı savaşırlar. Filmin en eğlenceli bölümleri, Danny ile Jack’in gerçeklik tartışmaları. Aksiyon filmleriyle dalga geçen bir aksiyon filmi!

        Terminatör Genisys 2015 ( Terminatör Genisys) Yönetmen: Alan Taylor Bu film, Schwarzengger’in bir Terminatör filmine ne kadar çok şey kattığının, serinin ruhunu temsil eden asli unsurlardan biri olduğunun açık kanıtı. Bilgisayar marifetiyle gençliğini izlerken Conan’ı hatırlamanız mümkün. Filmdeki takma adı Moruk olan Schwarzenegger, mizah duygusu ve varlığıyla bir yıldız gibi parlıyor.

        Terminatör 3: Makinelerin Yükselişi (Terminator 3: Rise of the Machines) Yönetmen: Jonathan Mostow. İkinci filmden 10 yıl sonra, John Connor’ın gençliğinde geçen filmde makineler gelecekten T-X adlı seksi bir yokedici gönderiyorlar. Schwarzenegger’in canlandırdığı terminatör de John ve sevgilisini korumak için devreye giriyor.

        Babam Söz Verdi Jingle All The Way) Yönetmen: Brian Levant Schwarzenegger, sert erkek rolleriyle dünya çapında bir yıldız olduktan sonra komedi türünü ihmal etmedi. Duygusal bir komedi olan filmde baba olmanın önemini yeniden keşfeden işkolik Howard Langston karakterini başarıyla canlandırıyor.

        Diğer Yazılar