Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Osman Kavala ve Kavala ile birlikte yargılanan Yiğit Ekmekçi, Hakan Altınay, Çiğdem Mater, Mücella Yapıcı, Mine Özerden, Can Atalay ve Tayfun Kahraman ile ilgili verilen yargı kararlarına yönelik itirazlar arasında bence en ilginç ve ezber bozucu olan Doğu Perinçek’in tavrıydı.

        Ulusal Kanal’da katıldığı bir programda Osman Kavala’ya ağırlaştırılmış müebbet ve diğer 7 isme 18 yıl hapis cezası hükümlerini sert dille eleştirdi Perinçek.

        Aynı Perinçek, Kemal Kılıçdaroğlu’nun Adalet Yürüyüşü esnasında 2017’de “Yargı son 50 yılın altın devrini yaşıyor” diyerek Kılıçdaroğlu’na meydan okumuş, bu yorumunu katıldığı televizyon yayınlarında da tekrarlamıştı.

        15 Temmuz 2016'dan itibaren yargının kararlarına hep destek verdi, hepsinin arkasında durdu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın en kuvvetli destekçilerinden biri oldu ve bu tavrını da sürdürüyor.

        Aydınlık gazetesi ve Ulusal Kanal, hem Millet İttifakı’nı hem de Ümit Özdağ’ı ABD’nin emrinde Türkiye’yi karıştırmakla suçluyor. Bu yönde yayınlar yapıyor.

        Doğu Perinçek, Atlantik İttifakı'nın Tayyip Erdoğan'ı indirmek istediğini düşünüyor ve buna karşı duruş sergiliyor. Tüm ulusalcıları, milliyetçileri, Kemalistleri de birlikte siyasi mücadeleye çağırıyor.

        Bilinen başka bir özelliği daha var Vatan Partisi Genel Başkanı Perinçek’in…

        REKLAM

        Bu ülkenin belki de en koyu anti-Soros siyasetçisi. Türkiye’de hiç kimse Soros’u tanımazken bile Soros’un düşmanı olmuş bir isim Doğu Perinçek. Eski Sovyet Bloku’ndaki tüm siyasal devrimleri Soros’un planladığını söyleyen bir politikacı.

        Sorosçu olmakla itham edilen Osman Kavala’ya taban tabana en zıt siyasetçi kim diye sorulsa o kişi tartışmasız Doğu Perinçek’tir. Öteden beri Kavala çizgisinden nefret eder dersek abartı olmaz.

        Osman Kavala’nın desteğiyle kurulan İletişim Yayınları ve Birikim çevresine de 45 senedir cepheden karşıdır Perinçek. Onları “liberal” olmakla “suç”lar. Murat Belgelerle, Ömer Laçinerlerle hep politik mücadele içinde olmuştur.

        DOĞU PERİNÇEK'E ŞAŞIRTICI ÇIKIŞINI SORDUM...

        İşte bu Doğu Perinçek’in Osman Kavala ve arkadaşlarına verilen cezalara karşı çıktığını görünce çok şaşırdım ve kendisini aradım. Hem bu vicdanlı ve adil tavrından ötürü tebrik etmek hem de sormak için…

        “Doğu Bey neden böyle bir çıkış yaptınız? Demokrat çıkışınızdan ötürü sizi canı gönülden kutluyorum. Bu kararları nasıl değerlendiriyorsunuz?” diye sordum.

        "GÖRECEKSİNİZ BU KARARLAR YARGITAY'DA BOZULACAK"

        İlk sözü şu oldu: “Nagehan Hanım göreceksiniz bu kararlar Yargıtay’da bozulacak. Bakın siyasi karşıtlık başkadır, ceza kanununda yazan suç tanımı başka. Bu kararlar kesinlikle Yargıtay safhasında bozulacak.”

        “Sizce burada suç yok mu?” diye sordum.

        “Biz Kavala’nın siyasi tutumuna hep karşıyız. Ama siyasi karşıtlık üzerinden yargısal bir süreç yürütemezsiniz Nagehan Hanım. Ben doktoralı bir hukukçuyum. Bu yanlıştır. Hukuka uygun değildir bu kararlar. Ben görüp görebileceğiniz en Anti-Soros insanım. Duruşum, çizgim ortada. Kavalalar ile taban tabana karşıt bir siyasi anlayışa sahibim. Ama siz husumetle davranıp, insanları cezaevine koyarsanız o olmaz. Tek başına Henri Barkey ile görüşmek, Soros'un beslediği vakfın yöneticisi olmak suç değildir. Bakın bu kişilere çok karşı biri olarak söylüyorum bunu. Siyasi mücadele vermek ayrıdır ama insanlara siyasi görüşü yüzünden müebbet vermek olmaz.”

        REKLAM

        "BU KARARLAR ALTININ İÇİNDE BİR BRONZLUK OLDU"

        Tabii bu eleştirileri yapan Perinçek’e “Yargı altın devrini yaşıyor” tespitini de hatırlattım.

        “Son 50 yılın en iyi yargısı diyordunuz, altın devrini yaşıyor diyordunuz. Bu kararları nereye koyuyorsunuz? Hala bu yorumunuzun arkasında mısınız?” diye sordum.

        “Tabii arkasındayım Nagehan Hanım, yargı 15 Temmuz 2016’dan sonra altın devrini yaşıyor. Ancak bu kararlar altının içinde bir bronzluk oldu.”

        Diğer Yazılar