Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Adı: Radyo. İcadı: 1901. Mucidi: Marconi. Tescil sahibi: Testa. Kullanım alanı: Bilgi ulaştırma.

        Basit, yalın, doğal ve sürükleyici anlatımı ile beyin yormaz, çileden çıkarmaz. Eski saygınlığını korumaya çalışanların sayısı, okyanusta damla günümüzde.

        Onları bulmak da köpek balığı ya da yunus hassasiyeti gerektiriyor artık.

        Her kentin kendine has okuyucu-izleyici-dinleyici topluluğu olduğu gerçeğini TRT gördü sanırım. Kurum bölgelerinin ‘‘yerelden genele’’ yayın katılımı, ‘‘yerelden yerele’’ olacak şekilde yeniden ele alındı.

        Yayın planlamaları da kent olayları, oluşumları ve olguları üzerine kuruluyor.

        Yayıncılığın etkin ve yetkin çark dişlisi TRT, bence bu adımla yakışanı yapıyor. Kurum açısından bir devrim olsa gerek. TRT’ nin yeni genel müdürü Şenol Göka, sosyal medya aracılığı ile atılımı kamuoyuna duyurdu. Üzerine araştırdım.

        Radyo Daire Başkanı Amber Türkmen var direksiyonda. Pilot bölgeler seçmişler. TRT Kent FM Radyoları kuruluyor. ‘‘İzmir var mı?’’ diye araştırdım, ‘‘81 ilden şimdilik sadece 3’ünde’’ yayın hazırlığı yapılıyor. Ve İzmir sahip olduğu dinamizmle, 3 pilot TRT Kent FM’den biri olmaya yakıştırılmış.

        Diğer ikisi; İstanbul ile Ankara. Gelişmelere göre, Kent FM Radyoları diğer illerde de devreye sokulacak.

        KİLOMETRE TAŞLARI

        Genel Müdür Göka’yı prodüktör, Başkan Türkmen’i de TRT Çok Sesli Müzik Sanatçısı unvanı ile bilirim.

        TRT Ankara Radyosu’nda gazeteci olarak program yapıyordum o yıllar. Yine aynı dönemden, geçen ay TRT İzmir Müdür Yardımcılığı (Radyodan Sorumlu) görevine atanan Mustafa Büyükışık’ı da TRT’nin prodüktör değerleri arasında olarak tanırım aynı yıllardan..

        Kurumu, yaptıkları programlarla ulusal ya da uluslararası ödüllere taşımış yayıncıdır her üçü de. TRT ile 30 yıla yakın sürede yurdun her köşesinde.

        İzmir hep onların gönüllerinde yatan aslan idi bildiğim. Rötarlı da olsa İzmir’i de dahil ediyorlar hayatlarındaki kilometre taşlarına. Eski dostum Büyükışık’a hoş geldin ziyaretine gittiğimde gördüm.

        Bürokrasi nedeniyle zorlayarak edindiğim bilgilere, TRT’deki diğer dostlardan öğrendiklerimi de ekledim.

        YOL HARİTASI

        Yürüyüşü bile değişmiş durumda kalitelerine rağmen yıllardır atıl kalma bezginliği yaşayan TRT İzmir çalışanlarının. Düne kadar kuruma giderken ayakları geri basanlar, koşarak gelir olmuş kuruma kendi deyimleriyle.

        Peşin siyasi ön yargılarla değerlendirmemek gerek gelişimi. Zaman ve tercihler gösterecektir gelişimdeki gerçeği.

        Unutmamak gerek; reflekslerimiz belirler her türlü yol haritasını. Süreç bu görünümüyle zenginlik katacak ve yeni bir haber kaynağı yaratacak gibi İzmir yerel medyasına da.

        Adana, Erzurum, Diyarbakır, Trabzon ve daha niceleri varken, İzmir’in TRT projesinde üç pilot kentten biri yapılması onore edici bence.

        İyi ve güzel şeylere layık İzmir ile 30 ilçesine hayırlı olsun.

        Diğer Yazılar