Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Uğruna ölebileceğimiz değer yargılarımızı yeniden sorgulamamız gerekiyor. Vatan-Millet-Toprak boyutunu aşmış durumdayız çünkü.

        Bir aslan yavrusunu bile ölümüne devireceği gerçeğine rağmen, bile-bile ladese koşar durumda millet. Herkesin ertelemeden durup, uzunca düşünmesi gerekiyor.

        İzmir’de son 3 günde sahte rakıdan 3 kişi hayatını kaybetti.

        Gerçeğini ayıt etme duyuların olduğu yerlerdeki ağrının artmış olması bir yana. Bir şey icat etmek değil de her şeyi taklit etmeye programlanmış durumdayız. Gelinen noktanın yeni rezaletidir bu. Öldürüp-öldürmeyeceği sadece hastane yoğun bakımına sevk aşaması ile mümkün. Efkar dağıtmak için oturulan masadan, toplanamayacak derecede dağıtarak bile kalkmak mümkün olmuyor. Öylece orada bırakıyor adamı. Kurtulmak için yedi alemin hayvanı olmak gerekir. Gerisini cenaze işleri hallediyor zaten.

        Hatta meze masasına sayesinde yeni bir çeşit daha eklemiş durumda. Ceset torbası.

        SÖZ KONUSU İNSAN

        Millete anason kokulu kolonya içirmek, nasıl bir hainliktir anlamak mümkün değil. İçme riskini göze aldırmak ayrı bir tartışma konusu. ‘‘Sadece orijinalinden daha seri bir ölüm getiriyor. Ya yasal olanı içsinler ya da ikisini de içmesinler’’ denilebilir. Ama bu bakış açısını tartışmaya açmanın lüks olduğu bir aşamada memleket.

        ‘‘Ekonomik açıkları akşamcının sırtından kapatma bedeli’’ eleştirisinden ibaret geçiştirmenin bile suç ortaklığı olacağı bir durum bu. Layık olup olmadığımız tartışılır olmasına rağmen, söz konusu insan çünkü.

        Eskiden de vardı. Öldürmeyip, kör bırakıyordu. Ama bu dönemdeki kadar seri üretimi yoktu. Polisin bile içmeden başı dönmüş durumda. Basıp yakalıyor. Diğer adrese giderken, bastığı yerde yeniden üretim başlıyor. Pet şişede satılıyor ve yüzde 100’e varan oranda ucuz.

        ‘‘Dün biz aldık içtik, bir şey olmadı’’dan ibaret referans; sadece parası olmayan değil, olan için bile tekel bandrolü kabulü görüyor.

        GERÇEĞİ İLE TEDAVİ

        Jeton, bir turistin benzer akıbetle yaşamını yitirmesi durumunda bile düşer mi bilmem. Her gün daha fazla çeşidini piyasada göremeye devam edeceğimiz kesin. Envai çeşit vergi artışı dahi disipline edemiyor milleti. ‘‘Planlı telef’’ türü bir komplo teorisi bile gündeme oturmuş durumda.

        İlginç olan ne biliyor musunuz? Sahte rakıdan zehirlenenleri, gerçek rakıyla tedavi etmeleri. Rakı hastanın başucundaki seruma takılıyor ve düzenli olarak damardan veriliyor. Bu yöntemle sahte rakının vücuttan atılması amaçlıyor. Etil alkol ile metil alkolün zıtlığı vücudu temizliyor!

        Diğer Yazılar