Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Tarkan’ın 3. albümü olan “Ölürüm Sana’”nın ilk şarkısıdır “Şımarık”; (Takmış koluna elin adamını beni orta yerimden çatlatıyor / Ağzında sakızı şişirip şişirip arsız arsız patlatıyor / Biz böyle mi gördük babamızdan ele güne rezil olduk / Yeni adet gelmiş eski köye vah dostlar mahvolduk / Seni gidi fındık kıran / Yılanı deliğinden çıkaran / Kaderim püsküllü belam / Yakalarsam .../ Ocağına düştüm yavru / Kucağına düştüm yavru / Sıcağına düştüm yavru / El aman)

        Şarkı sözlerinin şımarıklığa tuttuğu ayna bir yana. Düşündüğümde, etik olmayan bir cesarete sahip insanlara yapılacak tek kelimelik yakıştırma bence. “Ben merkezci insan” da denilebilir böylelerine. İnsanın iticilikte ulaşabileceği son nokta yani. Hayatın ne olduğunu anlayamamıştır daha böyleleri.

        Çok sevildiğini ve daima sevileceğini düşünme egosunun yan etkisidir bir anlamda şımarıklık. Tüm dünya çevrelerinde dönsün isterler. Herkes onu sevsin, onun hükmünde olsun isterler.

        ESNAFI EL ELE VERDİ

        Laf salatasına dönmeden bağlayayım.

        Yunanistan’ın durumu malum. Güvendiği dağlara son 5 yılda karlar yağdı. 100 yıl önce olduğu gibi, o dağlar Yunanistan siyasi iradesini “Emir Eri” kılmaya soyundu. Türk kıyı esnafı el ele verdi. “Yakın Adalar” Yunanistan’daki ekonomik krizin dışında kaldı. Türk sivil iradesi eliyle, Yunanistan ekonomik krizini denize indirilmedi. Sinek avlayan Yunanistan adalar turizmi, Çeşmeli esnafların yönlendirmesi ile kaynak buldu. Önce Sakız’a, ardından diğerlerine Türk turist akımı sağlandı. Yunan Adaları Sivil Toplum Örgütleri, İzmirli Gazeteci Denizhan Güzel ile dönemin Çeşme Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Mustafa Cenger’i “Kahraman” ilan etti. Güzel’e Sakız ve Midilli Ticaret Odası’nca “Dostluk Elçisi” onur ödülü verildi.

        Üstüne; önceki yıl, Midilli sivil iradesinden bir davet gelmişti “Expo-Aegean 2015” Türk-Yunan Turizm Forumu düzenlenmişti. Amaç; Yunanistan ve Türkiye arasında turizm işbirliğini genişletmekti. Ayvalık, şeref konuğu idi. Yunan sivil iradesi destek istedi, biz “seve seve” dedik yine. Ardından 2016 Aralık’ında İzmir’deki Turizm Fuarı’nda verdiğimiz destek ve cömertliğimizden dem vurarak teşekkür ettiler bize.

        152 KAYALIĞI İŞGAL ETTİ

        Madalyonun diğer yüzü;

        Yunanistan “siyasi iradesi” son 4 yılda 18 adamıza kondu. İzmir’in burnunun dibindeki Venedik kayalıkları dahil, toplam 152 kayalığı işgal etti.

        Gördüğüm; AB iradesinin kendisini “Koyun” yerine koyduğunu görmüş ya da “gibi” yapıyor komşunun sivil kanadı. “Doğrulara bayrak açtık” diyorlar. “İyi de 18 adamızda sizinkiler” dediğimizde ise “Atina ile biz adalılar farklıdır” ile ibaret cevap aldık hep.

        Yabancı değiliz biz bu resme. Gerçek; geçmişte diplomasi gazı ile “güvenilen dağların” unutturduklarında. Darısı; “100 yıldır bal aylarıyla şımartılmış” Yunanistan diplomasisinin başına! Rağmen; bizler kollayarak salmış durumdayız yine çayıra. Mevlam, Yunanistan diplomasisini uluslararası şımartmalardan kayıra!

        Diğer Yazılar