Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BİLDİĞİNİZ üzere geçen hafta Angelina Jolie, Suriyeli ve Iraklı mültecilerin kampını ziyaret etmek adına Mardin’in Midyat İlçesi’ndeydi. Ziyareti sırasında Midyat Kasr-ı Nehroz Oteli’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve BM Mülteciler Yüksek Komiseri António Guterres’le basına kapalı bir de görüşme yaptı Angelina Jolie.

        Ünlü aktrisin Türkiye ziyaretine ve görüşmesine dair hemen her detay yazılıp çizildi. Bense her zamanki gibi yine ünlülerin kamera ve objektif karşısında olmadıkları zaman nasıl olduklarına dair merakım yüzünden bu kez de Jolie’nin oteldeyken ne yiyip içtiği ve neler yaptığı hakkında bilgiler edindim.

        Angelina Jolie kızı Shiloh ile otele 15.00’te giriş yapmış ve dinleneceklerini bildirerek odaya geçmiş. Ben daha önce Kasr-ı Nehroz’da kalmıştım, odalarını biliyorum. Dubleks odaların üst katında çift kişilik bir yatak, alt katta da bir oturma grubu var. Eğer özel bir dairede ağırlanmadıysa ya kızıyla aynı yatağa uzanmış ya da biri yatağa diğeri kanepeye uzanmış olmalı.

        Pek çok ünlünün aksine bulunması zor ürünlerden oluşan bir yemek ve bolca kapris içeren ihtiyaç listesi talebi olmamış Jolie’nin. Aksine oda servisi mönüsünden seçim yaparak etli sandviç ve meyir çorbası siparişi vermiş. Meyir çorbasını bilmiyordum, araştırdım. “Meyir”, Batman yöresine ait, buğday ve yoğurtla yapıldıktan sonra soğuk içilen bir çorbaymış. Jolie ve kızı bu çorbayı o kadar sevmişler ki, birer kâse daha sipariş etmişler odalarına. Yanında da bol bol kola içmişler.

        Yemek faslından sonra görüşmenin yapılacağı ve adını Midyat’a özgü bir üzüm türünden alan Mezrone adlı salona geçmiş Jolie. Burada önce otelin yatırımcısı olan Yenigün İnşaat’ın kurucusu Mithat Yenigün ve kızı Aygen Yenigün ile sohbet etmiş.

        BRAD’İ GETİRECEĞİM

        Jolie, Yenigün Ailesi ile yaptığı sohbet sırasında Midyat’ı çok farklı bulduğunu dile getirmiş. “Bu tip seyahatlerde Brad pek yanımda olmaz ancak ben ne yapar eder onu etkilendiğim böyle yerlere bir şekilde tekrar getiririm. Buraya da mutlaka Brad’i getireceğim” demiş.

        Erdoğan ve Guterres ile görüştükten sonra otelin anı defterini imzalamış ve saat 17.30 gibi kızıyla otelden ayrılmış.

        Bu arada Angelina Jolie’nin şov dünyası dışında eşi Brad’in soyadı olan “Pitt”i kullandığı, anı defterine attığı imzadan belli oluyor. Küçük Shiloh’nun ise şimdilik hem Jolie’yi hem de Pitt’i kullandığı, annesine heveslenerek sayfanın altına yazdığı adından belli.

        KISA KISALAR

        - SORTIE’NİN içinde Erol ve Varol Kaynar imzasını taşıyan Fish Club adlı bir balıkçı açıldı. Ne yediysem şahaneydi. Konumdan bahsetmeye zaten gerek yok. Bahsedilmesi gereken 4 kişi ve üzerinde müşteri grupları için Fish Club’ın teknesinin Boğaz’dan mekâna geleceklerin emrine amade olduğu.

        - EN uzun gün olan 21 Haziran’da Akasya Acıbadem bir yaşam merkezi adına oldukça sıra dışı bir işe imza atarak İKSV ve Şef Hakan Şensoy yönetimindeki 45 kişilik Filarmoni İstanbul Orkestrası’nın konserine ev sahipliği yaptı. Müthişti.

        - Kuruçeşme’deki eski El Beso artık “O Bar” ve “Cafe de Paris”. Ben gayet beğendim. Bu arada mekânın ünlü işletmecileri Esen Yeşilırmak ve Abdullah Özmelek işlerinden sonra evlerini de birleştirmeye niyetlenip evlenmeye karar vermişler.

        - YAZ geldi. Çoğumuz kilo ve form derdindeyiz. Yasaklarla ve yasaklananlarla çile çekerek kilo vermeye çalışanlara Dilara Koçak’ın ‘Afiyetle Diyet’ kitabına bir göz gezdirmelerini tavsiye ederim.

        - YAZ bunaltıcı yüzünü henüz göstermedi ama yakında geliyormuş. Efil efil esen bir terasta iyi bir yemek için Martı Hotel İstanbul’un terasındaki Mixo Terrace’ı tavsiye ederim. Taş fırınından çıkan pizzaları şehrin en iyilerinden...

        - GEÇEN Kazım Ak aradı ve tohumlarını ilk kez Yalıkavak Marina’da attığı ancak yıllardır Bodrum’un içinde hizmet veren Tango’nun bir şubesini tekrar Yalıkavak’ta açtığını söyledi. Daha gitmedim ama ailecek müdavimi olduğumuz Tango’nun etlerinin yeni şubede de aynı lezzette olduğundan eminim.

        - LUCCA’DAN ayrıldıktan sonra Karaköy ve Etiler’de mekân açmak için kolları sıvayan Turgay Yıldız’ın Mitte’si 1 Ağustos’ta Karaköy’de açılıyor. Daha inşaat halindeyken partilere ev sahipliği yapan mekân bu ara en çok dillerde dolaşan konulardan biri.

        Diğer Yazılar