Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ÇEŞME’Sİ, Belek’i, Göcek’i, Datça’sı, Kaş’ı... Hepsinin yeri ben de ayrıdır ama Bodrum’unki bir başkadır. Eşimin dostumun en fazlaca bulunduğu yer olan Türkbükü’nünkü ise apayrı.

        Geçen hafta sonu bu en sevdiğim yerdeydim. Daha bir ay kadar önce No:81 Hotel’den Abdi’ye, tek bir ışığın yanmadığı sahilde cep telefonlarımızın fenerleriyle yürümüş ve “Eyvah galiba bu sene Türkbükü sinek avlayacak” demişken; düşündüğümüz gibi olmamış Allah’tan.

        Türkbükü hem denizden hem karadan yine müdavimlerinin akınına uğramış durumda.

        Oteller, mekânlar ve plajlar bayram öncesinde girdikleri karamsarlıktan ve rehavetten kurtulmuşlar. İşlerinden memnunlar. Bunlardan biri de gündüz plajıyla; gece de yeni açılan restoranı Kuumsal Balık’la gayet iyi bir sezon geçiren Kuum Otel.

        UCUZ BALIKÇI

        Her ne kadar Garo’s Restoran için “Balıkçı ile meyhane arası bir mekân ve koyun balıkçı ihtiyacını karşılıyor” denilse de Türkbükü’ne Kuumsal Balık kadar net bir balıkçı hakikaten lazımdı.

        Mekân, Kuum Otel’in çoğu zeytin olmak üzere begonvil ve kamelya ağaçları kaplı bahçesi ve devasa iskelesinin Gölköy tarafına bakan kısmında açılmış.

        Mutfağının başında Büyük Kulüp kökenli şef Yılmaz Demir var ve harikalar yaratıyor. Çok ciddi söylüyorum bir yeme-içme ve iyi yaşam duayeni sevgili Güneri Cıvaoğlu ve eşi Canan Hanım tam 3 gece; ben ise tam 2 gece üst üste Kuumsal Balık’a gittik.

        Mottosu “Türkbükü’nde ucuza iyi deniz mahsulü yenir” olan Kuumsal Balık’tan adam başı 150 TL gibi fiyata çıkılabiliyor. Lahmacun ve ayranın 80 TL olduğu bir yer için bu fiyatlara mükemmel bir yemek yiyor olmak inanılır gibi değil cidden.

        Çiçeği burnunda bir mekân olmasına rağmen bu özelliklerinden dolayı zoru başarmış: Hakkında iyi konuşuluyor. Hatta kendine özgü bazı lezzetleri meşhur olmuş bile.

        Bunlardan ilki, Güneri Bey’den “çarların ve çariçelerin yemeği” olduğunu öğrendiğim, somonun en kıymetli yerinden yaptıkları somon bonfileleri. Ayrıca ahtapot & karides yahni ile ızgara mercan mutlaka denenmeli. Tatlı sevmem ama kaşığımın ucuyla tattığım katmerli dondurma ile bademli sufle de şekerinin yerine damakta tat ve rayiha bırakan iki lezzet.

        Başarı lojmanda mı?

        DİKKAT ettim de özellikle sezonluk hizmet veren otel ve mekânlarda çalışanlarla yaptığım sohbetlerde sık sık lojman konusu gündeme geliyor. Ve dikkat ettim iyi ve mutlu personelin arkasında hep iyi bir lojman var.

        Üç gün boyunca bize burada çok iyi bakan sevgili Naz Örnek ve Rıdvan Kilitçi’nin kusursuz hizmetlerinin ardındaki sır yine “lojman”dı. Kuum personeli de nerdeyse otelden farksız şartlara sahip bir lojmanda kalıyormuş sezon boyunca. O yüzden bakımlılar, mis gibi kokuyorlar, tertemiz giyiniyorlar. En önemlisi müşteriyi mutlu tutuyorlar.

        Diğer Yazılar