Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        YAZ başından beri can çekişen turizm sektöründe neyse ki hafif bir kıpırdanma yaşanıyor bu sıralar.

        Mevcut talep ekseri yerli turist tarafından olduğundan ne yazık ki Antalya ve civarının devasa yatak kapasitesini doldurmaya yetmiyor. Ama Ege’nin, özellikle de Çeşme ve Bodrum’un durumu hiç fena değil ağustos ayı itibarıyla.

        Ben de birkaç günü Bodrum’da geçiren yerli turistlerden biriydim geçen hafta. Ve karar verdim üç Bodrum otelinden bahsetmeye.

        Türkbükü No:81

        MALUM Türkbükü ülkenin en jet-set tatil beldesi. Az sayıda otele ve yatağa sahip olan köyde konaklamak hayli pahalı.

        50 hatta 80 TL’leri bulan lahmacun fiyatlarıyla Türkiye’nin gündemini meşgul eden köye talep eskiye nazaran çok daha azalsa da kalitesinin bir o kadar arttığı aşikâr.

        Divan, Mavi, Galen, 5 Oda, Kuum, Maça Kızı ve No:81 gibi butik otellere talep son derece yüksek. Özellikle de No:81 Otel’e. Eski Maki Otel’in yerine geçen sene açılan otel, şu an hem sabah hem de akşam köyün en revaçta adresi.

        Otelin sahibi Egemen İskender’in bizzat şahidi olduğum çabalarıyla bir çekim merkezi halini alan DAZE’ye; plajı, restoranı ya da barı için bir şekilde mutlaka uğranılıyor bu aralar.

        DAZE’nin mutfağının başında olan şef Arif Solukhanoğlu zaten zengin olan mönüsüne oğlak eti bile eklemiş bu sene.

        Ben DJ Murat Tokuz’unkine denk geldiysem de DAZE’de her akşam ünlü bir DJ performans sergiliyor. Doruk Can, Mesut Ata, Mahmut Orhan, CAFI ve Doğuş Çabakçor ilgi gören DJ’lerden sadece birkaçı…

        Club Med Palmiye

        BODRUM Yarımada’sının eğlence dünyası açısından en bakir koylarından biridir Yalıçiftlik. Kempinski Barbaros Bay, Latanya ve Club Med Palmiye gibi oteller dışında pek de Türk ziyaretçisi yoktur bu tarafın.

        Bunlardan biri olan Club Med Palmiye’nin Türk müşterisi ise farklıdır. Farkı açıldığı yıldan beri hemen her yaz mutlaka tatil köyüne gelen ‘tekrarlayan’ müşterisidir. Öyle ki burada büyümüş ve büyümekte olan nesillerin sayısı hiç de az değildir.

        Bunda otelin sahibi olan ve İstanbul cemiyeti tarafından oldukça sevilen Özköseoğlu Ailesi’nin de payı büyüktür. Zira aile ve otel yönetimi eşine az rastlanan bir uyum içinde hareket ederler.

        Burada Fransız animatörlerin boynuna sevgiyle sarılan ya da bayat ekmekleri balıklara atmak için kuyruğa giren çocuklara rastlamak gayet normaldir.

        Motorlu su sporlarına ilke olarak sıcak bakmayan Club Med anlayışının uzantısı olarak kite sörf, rüzgâr sörfü ve şnorkelle dalış gibi doğal sporlar yapılıyor tesiste.

        Tatilde spor yapma alışkanlığına sahip olmayan bir millet olduğumuzdan bizim ülkede bu tip bir spor kafasına sahip ve her akşamüstü denize açılan tatilcileri görmek epey bir şaşırttı beni.

        Bodrum Golf ve Tenis Kulübü

        HAFTA sonu Bodrum Golf ve Tenis Kulübü’nde Bodrum Belediye Başkanı Sayın Mehmet Kocadon ve kulübün Genel Müdürü Caner Tuna ile çekilmiş bir fotoğrafımı Instagram hesabıma koyunca aynı soruyla karşılaştım:

        “Bodrum’da golf kulübü mü var?”

        Maalesef çok bilinmiyor ama var. Üstelik birbirinden kıymetli turnuvalara ev sahipliği yapıyor. Ben de bunlardan biri olan TAV Passport Golf Turnuvası’nın ikincisinin heyecanını bu kulüpte yaşayanlardan biriydim geçen hafta.

        Diğer Yazılar