Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ÜLKEMİZİN içinde bulunduğu durum malum; tadımız tuzumuz biraz eksik bu aralar.

        Ama yapacak bir şey yok. Hayat bir taraftan da devam ediyor…

        Özellikle de İstanbul’da. Kör topal da olsa şehrin sosyal hayatında bir kıpırdanma söz konusu.

        Gün geçmiyor ki yeni bir mekân kapılarını açmasın. Ya da kapısı zaten açık olanlar bir farkıyla ön plana çıkmasın.

        Festivaller, sergiler ve davetler de cabası…

        Buyurun bu aralar mega kentin olan bitenlerine…

        Shangri-La Bosphorus’ta Hint yemekleri

        KOCAMAN bir “Bravo” diyerek başlamalıyım zira otellerin hemen hepsi konseptli yemek haftaları düzenler ama pek de rağbet görmezler.

        Kuralı bu sefer Shangri-La Hotel Bosphorus İstanbul resmen bozdu. Başta İstanbul’daki Gaziantepliler olmak üzere damağına düşkün pek çok İstanbullu da Gaziantep Yemekleri Festivali için otelin yolunu tuttu. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in bizzat katıldığı özel bir davetle başlattığı festivali geride bırakan otel, şimdi de Hint Yemekleri Festivali’ne hazırlanıyor.

        Yeni Delhi’nin en ünlü şeflerinden biri olan Laxmi Kant Sharma, 15 Ekim’de Türkiye’de olacak ve 2 hafta boyunca Hindistan’ın geleneksel lezzetlerini İstanbullularla buluşturacak.

        Laurence Jenkell’in bonbonları Armaggan’da

        YILLARCA Cote d’Azur sahillerindeki lüks otel zincirlerinde yöneticilik yaptıktan sonra kendini sanata veren ve kısa sürede bonbon heykelleriyle dünya çapında üne kavuşan Fransız sanatçı Laurence Jenkell geçen hafta İstanbul’daydı.

        Bonbonların kraliçesi diye anılan Jenkell’i, sanata verdiği destekle öne çıkan işadamı Yalçın Ayaslı, sahibi olduğu Armaggan Yalısı’nda sanatseverlerle buluşturdu. Az ve öz bir katılımla gerçekleşen yemekli davette dikkat çekici olan Jenkell’in eserlerine çoktan sahip cemiyet ünlülerimizin, ikinci hatta üçüncü heykelini almak üzere sanatçıyla koyu sohbetlere dalmalarıydı.

        Karaköy’ün en yenisi Costa by Chef Bruno

        HÂLÂ bir muamma Karaköy… “Bir balondu söndü” diyenler de var “Vazgeçilmez” diyenler de. Öte yandan yeni mekânlar açılmaya devam ediyor. Bunlardan sonuncusu geçen kış fırtınalar koparan Mitte’nin yanı başında açılan Costa by Chef Bruno.

        Boğaz’ın en şık gezi tekneleri olan Latilla ve Matilda’nın sahibesi Özlem Eskici açmış mekânı. 4 katlı dükkânın çatısı altında ne ararsanız var. Hem bir kafesi, hem bir barı, hem restoranı hem de bir diskoteği var Costa’nın.

        Mekâna acayip para harcanmış. Her katı ayrı şık… Umarım işleri yolunda gider.

        Hudson İstanbul’un gurme lezzetleri

        HARDAL’IN ortaklarından Uğur Karabayır bu yılın başında açmıştı Arnavutköy’deki Hudson İstanbul’u. Dekorasyonundan personeline, tabak çanağından mönüsüne kadar buram buram kalite kokan bir dükkândır Hudson İstanbul. Buna karşın neden hâlâ masa çiçeği olarak pörsümüş papatya kullanırlar anlamam.

        Neyse, geçen hafta mekânın deneyimli şefleri Nihat Sancar ve Kaan Karagöz’ün hazırladığı yeni gurme mönüsünü denedim. 12 kalemden oluşan mönü tek kelimeyle muhteşemdi. Özellikle de tatlıları. Hem mekânın ev sahipliği yaptığı Zübeyde Arda Şahinbaş resim sergisine göz atmak, hem de kaymaklı poşe armut tatlısını denemek için mutlaka uğrayın Hudson İstanbul’a.

        Diğer Yazılar