Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        EKMEĞİNİ turizmden çıkaranların ne yazık ki can çekiştiği bir yazı geride bıraktık. Ülkenin üzerindeki kara bulutlar dağılmazsa kış sezonu da aynı şekilde geçeceğe benziyor.

        Umarım her şey bir an evvel düzelir de ülke olarak tekrar nefes almaya başlarız.

        Geçen hafta sonu Nevşehir’deydim. Şehrin peribacaları, yeraltı şehirleri ve kiliseleriyle ünlü Kapadokya bölgesine bu kez gezmek için değil yemek-içmek için gittim.

        Yöreyi bilenler yemek-içmek için buraya gitmiş olmamı yadırgayacaktır. Haklılar da! Zira gastronomi açısından nedense bir türlü gelişememiştir Kapadokya.

        Seyahat ve yeme-içme dergilerinden Food and Travel’ın düzenlediği ‘Food and Travel Gastro Weekend by San Pellegrino’ etkinliği için Kapadokya’daydım.

        DÜNYANIN 22’NCİ ŞEFİ BİR TÜRK

        İkincisi gerçekleşen bu etkinliklerde mutfakta ünlü bir şef bulunuyor. Anadolu’nun ve dünyanın dört bir tarafından gelen kıymetli malzemeler iki gün süreyle bu şefe teslim ediliyor.

        Bu seferki şefimiz sırf bu hafta sonu için Tayland’dan Türkiye’ye gelen dünyanın en iyi 22’nci şefiydi. Her ne kadar Tayland’dan gelmiş olsa da kendisi aslen bir Türk. Bu seneye kadar her yıl dünyanın en iyi restoranı seçilen NOMA kökenli Fatih Tutak, W Hotel Bangkok’un ünlü restoranı The House on Sathorn’un başındaki isim.

        Mutfakta bir usta, tezgâhta da bunca iyi malzeme olunca ortaya muazzam şeylerin çıkması kaçınılmaz.

        Bafra’nın kuzusu, Tokyo’nun yuzusu derken benzerine az rastlanacak bir emeğin lezzete dönüşmesine şahitlik ettik Kayakapı Premium Caves Otel’in sofralarında.

        ‘Gastro Weekend’ notları

        - HAZIRLIKLARI iki ay süren davetin tabakları yemeklerin cinsine göre seramik sanatçısı Defne Samman tarafından özel olarak tasarlandı. Akıllarda kalan ise fener balığının servis edildiği vatoz balığı şeklindeki tabak oldu.

        - CUMARTESİ günü öğle yemeği Kapadokya Meslek Yüksekokulu’nun bahçesinde, pazar günkü öğle yemeği ise Cotes d’Avanos Bağları’nın yamacında yenildi. Okulda gastronomi bölümü öğrencilerinin hazırladığı, bağda ise Acqua Panna suyu ile eşleşen Türk yemekleri tadıldı.

        - MONTAJIN ardından davetin her aşamasını içeren bir film San Pellegrino’nun sitesinden yayınlanmaya başlayacak. Merakla beklenen bu film gastronomi dünyası için bir ilk olma özelliği taşıyor.

        Umay Villa’dan korkulur

        ŞU adrese gelen yemek paketlerinden ve onları sosyal medyada paylaşanlardan çok sıkıldık değil mi?

        Gerçi sağlıklı beslenmeye çok destek oldukları da kesin.

        Geçenlerde geç de olsa hem kendisiyle hem de kitabıyla tanışma fırsatı buldum Umay Villa’nın.

        Umay Villa, ABD, İtalya ve Fransa’da beslenme ve detoks üzerine eğitim almış işinin ehli biri.

        Kitabında yağ yakıcı ve arındırıcı çeşit çeşit detoks programları var. Kimi bir günlük kimi beş günlük bu programların öyle angaryalı bir hazırlık aşaması da yok.

        Kitabını yollarken Umay Hanım denemem için bana bir de detoks paketi yollamış.

        Kendisine teşekkür ettim ve deneyeceğimi söyledim. İşte ne olduysa o günün akşamında oldu.

        Bir anda kendimi sosyal medyada buluverdim. Zira Umay Hanım benim o akşam Instagram hesabımda paylaştığım çıtır mantıyı hemen yakalamayı başarmış. Bununla da kalmayıp, kendi sosyal medya hesabından “Sermet Severöz çıtır mantı yiyor” diye takipçileriyle paylaşıvermiş.

        Valla helal olsun. Elinden resmen kaçış yok!

        Diğer Yazılar