Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GEÇENLERDE mor bir paket geldi masama. Paketin içinde mor kese, kesenin içinde mor çerçeveli bir gözlük ve bir de mektup vardı. Mektubun sol köşesinde bu mor gözlüklerden takmış iki tatlı kız çocuğunun fotoğrafı.

        İkiz kardeşlerin isimleri Arya Güneş ve Sonat Güneş…

        Maalesef Arya 10, Sonat ise 3 yaşında epilepsi hastalığına yakalanmış.

        Arya ve Sonat’ın amaçları Türk Epilepsi ile Savaş Derneği ve Türkiye Epilepsi Hasta ve Yakınları Derneği ile beraber epilepsiye dikkat çekmek.

        Bu mor gözlükler de bunun için bir araç. Özellikle ünlülerin bu gözlüklerle çektirdikleri fotoğrafları sosyal medyada #EpilepsiİçinBak hashtag’iyle paylaşmalarını istiyorlar.

        Öte yandan da epilepsi hakkındaki önyargıları yıkmayı amaçlıyorlar.

        Maalesef epilepsinin bulaşıcı bir hastalık olduğunu düşünenler varmış hâlâ. Bu yüzden sokağa çıkamayan, okula gidemeyen, çalışamayan hatta evlenemeyen epilepsi hastaları bile varmış.

        Bu manevi yük onları toplumdan uzaklaştırarak psikolojik rahatsızlıkların pençesine sürüklüyormuş.

        Ancak herkes bu mor gözlükleri bulamayabilir. Acaba insanlardan mor bir şeyler giymelerini ya da mor bir aksesuvar taşımalarını istemek daha etkili olmaz mıydı?

        Sunset Brasserie’de ‘Nude’ serisi

        BİZİM yaş grubu iyi hatırlar Paşabahçe ürünlerinin algısının Sümerbank gibi olduğu zamanları.

        O günler 20 küsur yıl öncede kaldı. Paşabahçe artık lüksü, kaliteyi ve prestiji temsil eden bir matka.

        Hem de tüm dünyada.

        Özellikle üst çıta ürünlere imza atan ve Selfridges, Bergdorf Goodman gibi ünlü mağazalarda satılıp Buckingham Sarayı, Caesars Palace gibi mekânlarda kullanılan Nude serisiyle.

        Serinin en yeni ürünü Stem Zero’nun görücüye çıktığı bir yemek düzenlendi geçen akşam Sunset Bar & Grill’de.

        Bu yemek Sunset’in yeni bölümü Brasserie’yi deneyimlememe de vesile oldu. Dünyaca ünlü Fransız şef Fabrice Canelle yapmış Sunset Brasserie’nin mönüsünü. Paylaşımlıklar ağırlıkta. Arancini, mini burger, karidesli mantı bunlardan bazıları. Ördek spring roll, karides tempura ve çıtır ördek gibi klasik Sunset lezzetlerine burada da ulaşmak mümkün.

        Canlı bitkilerin ağırlıkla kullanıldığı dekor, aydınlatmayla uyum içinde. Nerdeyse restoran alanı kadar geniş barının arkasında ise ünlü barmen Cevat Yıldırım var.

        Brasserie’nin müziği ise chill out ve lounge tarzında. Bu müziklerle daha genç, samimi, rahat ve dinamik bir ambiyans yaratılmış.

        Böylece Sunset Bar & Grill’in o ulaşılmaz hali Sunset Brasserie’de tamamen yıkılmış.

        Aynı durumun hesap geldiğinde de geçerli olduğunu belirtmek isterim. Fiyatlar Kitchenette ya da Big Chef’s gibi mekânlardan pek farklı değil.

        Diğer Yazılar