Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ARALARINDA Suada, Reina ve Anjelique gibi önemli mekânların bulunduğu ciddi fireler vererek geçirdi bu yazı İstanbul.

        Sanırım ufak bir toparlanma başladı şu sıralar kentin eğlence ve sosyal hayatında. Zira birbiri ardına açılan ya da açılacak mekân haberleri duyuyorum.

        TÜRKİYE’DE BİR İLK

        Frankie İstanbul, Türkiye’nin ilk gerçek cin barı iddiasıyla Ten Gin-Bar’ı teras lounge bölümünde hizmete soktu. Dünyada bir trend haline gelen cin bar konseptinin ülkemizdeki ilk örneğini, mekânın yaratıcısı ve Turizm, Restoran Yatırımcıları ve İşletmecileri Derneği Başkanı Kaya Demirer’le beraber deneyimledik.

        En önemli bilgiyle başlayayım. Bir mekânın cin bar sayılabilmesi için o ülkedeki tüm yerli ve yabancı cin markalarını bulundurması gerekirmiş.

        Burada da bu kural uygulanıyor. Hatta biraz fazlasıyla... World Class Barmen Yarışması ödüllü Vedat Akar, kullandığı nane, fesleğen, nane, rooibos gibi taze ot ve baharatları barın hemen yanındaki botanik bahçesinde yetiştiriyor.

        Mekânın bir diğer farkı ise kendi toniklerini üretmesi. He, she ve we adlı tatlısert aromalara sahip tamamen doğal tonikler üretiyorlar.

        Kısa sürede iş çıkışı buluşmalarının favori adresi haline gelen mekânın son derece hafif ve sağlıklı bir atıştırmalık mönüsü de var.

        ************

        Popülist Boğaz’a iniyor

        BİR başka haber de Popülist’ten geldi. Bomonti’nin çekici mekânlarından Popülist ikinci şubesini Bebek’e açıyor.

        Mekân Bebek’in görkemli binalarından eski Kitchenette’in bulunduğu yerde hizmete giriyor. Dünyaca ünlü mimarlık şirketi La Grange, tıpkı Bomonti’de yaptığı gibi imalathane konseptli bir dekorasyon uygulamış Bebek’teki binada.

        Bakalım Bomonti’nin ‘cool’ kafası Bebek’in ‘snob’ havasına ne derece uyum sağlayacak?

        ************

        Anadolu yakasına iki mekân

        HUDSON İstanbul ve Martinez İstanbul gibi trend mekânları şehre kazandıran Ukalife grubu, Anadolu yakasındaki Akasya’da iki yeni mekân açmaya hazırlanıyor.

        Akasya’nın girişinde eski Fauchon’un bulunduğu binada açılacak Kimono adlı Asya restoranı ve adı henüz belli olmayan, cafe & bar & brasserie havasında bir Akdeniz restoranı.

        ************

        Yeşilköy tarafından haberler

        YEŞİLKÖY sakinleri mahallelerine, çarşı pazarlarına ve yeme-içme alışkanlıklarına kökten bağlıdır. Öyle çok sık çıkmazlar kendi sınırları dışına.

        Yeşilköylülerin gözbebeği iki mekândan bahsedeceğim. Semtin gözbebeği kasap & restoranlarından Hikmet Adıbelli yeni markası Steak Inn’i Florya’da çok daha büyük bir dükkâna taşıdı.

        Bir diğer haberse Renaissance Polat Hotel İstanbul’un klasik restoranı Marmara Balık’tan. Mahallelilerin müdavimi olduğu restoran bir ilki gerçekleştirerek pazar brunch’larına başlıyor.

        ************

        Göcek’e dikkat

        EŞİ benzeri yoktur dünyada Göcek’in ve sahip olduğu 12 adanın.

        Bilenler bilir, Dalaman Havalimanı’na indikten 20 dakika sonra bu sakin kasabaya varabilir, birkaç adımla teknenize geçebilirsiniz. ‘Teknenize’ diyorum zira Göcek’in öyle hatırı sayılır bir otel ve yatak kapasitesi yoktur. Denizi, doğası, bakir koyları ile tekne turizminin rotasıdır. Yıllar önce D-Resort Göcek’in, birkaç yıl evvel de Rixos Premium Göcek’in burada hizmet vermesiyle kasaba, tercihini tekne dışında yapan tatilcilere de açılmıştı.

        Her iki otelin de çevre ve doğa konusunda ne kadar bilinçli olduklarını iyi bilirim.

        O yüzden her zaman olduğu gibi doğaya zarar verdiği için eleştirdiğimiz turizm tesislerine değil, milyonluk teknelere bu kez sözüm.

        Doğayla dost olmayan temizlik malzemeleri kullanmaya ve geceleri sintinelerinizi bu koylara boşaltmaya devam ederseniz çok kısa bir süre sonra bu coğrafyanın nimetlerinden yoksun kalacağız.

        Diğer Yazılar