Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TÜRK televizyon tarihinin efsane dizileri hangileriydi diye sorsam hiç kuşkusuz “Kaynanalar”, “Bizimkiler”, “Uzaylı Zekiye” ve tabii ki “Perihan Abla” diye cevap verir çoğumuz.

        Hepsinin çekildiği mekânlar, jenerikleri ve karakterleri hâlâ aklımda.

        Özellikle de Perran Kutman’ın başrolünü oynadığı ‘Perihan Abla’ dizisininki.

        Hâlâ İstanbul’un en özünü koruyan semtlerinden biri olan Kuzguncuk’ta çekilmişti dizi. Türk halkı bu diziyi ve karakterlerini o kadar sevmişti ki her fırsatta dizinin çekildiği semte ve mekânlara gider olmuştu.

        Bu sevginin neticesinde dizinin çekildiği ve Perihan Abla’nın evinin bulunduğu sokağa “Perihan Abla Sokağı” adı verilmişti.

        Geçenlerde bu sokağın da işin içinde olduğu bir sosyal sorumluluk projesinden haberdar oldum. Kuzguncuk’un komşu semti Çengelköy’ün bir sakini olarak da daha bir heyecan duydum.

        Zira bağlı olduğum Üsküdar Belediyesi de vardı işin içinde.

        MV Holding’in kurucusu Murat Vargı’nın kurduğu “Çöpüne Sahip Çık Vakfı”, “Temiz Sokak” adlı bir proje başlattı. Çöpün çevreye atılmaması yönünde bilinçlendirmeyi amaçlıyor proje.

        Buna dikkat çekmek için geçen pazar günü bir toplantı ve yürüyüş gerçekleştirildi Kuzguncuk’ta. Usta oyuncu Perran Kutman, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Çöpüne Sahip Çık Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ebru Dorman ve yüzlerce Üsküdarlı katıldı. Perihan Abla Sokağı’ndan başlayıp projenin gerçekleştirileceği Dönmedolap Sokağı’na kadar yürüdüler.

        Özellikle ünlülerin seferberliğiyle hayata geçirilen sosyal sorumluluk projeleri diğerlerine nazaran çok daha etkili oluyor. Benzeri projelerin daha da yaygınlaşması ümidiyle...

        *************

        CANLI MÜZİK TRENDİ

        Frankie ile hayatımıza giren “canlı müzik eşliğinde yenen gurme yemekler” Hazine, People, La Boucherie ve L’Assiette gibi mekânların da bu tarzı benimsemesiyle müthiş bir trend halini aldı.

        Maçka’daki Alancha Restaurant da bu kervana katılanlardan. Mekân perşembe gününden cumartesi gününe, her akşam bir başkası gerçekleşen canlı müzik performansları başlattı. “Kafa Açma” parçasıyla tanınan Ceynur perşembe, prodüktör ve aranjör İskender Paydaş ve orkestrası cuma, piyanist Emir Ersoy ise cumartesi akşamları sahne alıyor artık mekânda.

        Eğer yolunuz düşerse şef Deniz Temel imzalı Anadolu’nun 7 bölgesinden tatları bir araya getiren tadım mönüsünü de denemenizi tavsiye ederim..

        Diğer Yazılar