Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ZAMAN acayip hızlı geçiyor. 10 yıl olmuş Haremlique İstanbul kurulalı...

        Kuruluşunun ilk zamanlarında pek çok kişi, zengin kadınların oyalanmak için yarattığı o sabun köpüğü markalardan biri olarak görmüştü Caroline Koç ve Banu Yentür’ün markasını.

        Onlar servetlerinin arasında belki de esamisini okumayacakları bu işe inandılar, canla başla sarıldılar. Herkesi mahcup edercesine ev tekstili ve dekorasyonu markası Haremlique İstanbul’a ilaveten bir de kahve ve lokum gibi ürünlerle öne çıkan Selamlique’i yarattılar.

        Şimdi Türkiye dışında Suudi Arabistan, Kuveyt ve Amerika Birleşik Devletleri’nde bile şubeleri bulunan koca bir zincir oldular.

        Geçen perşembe akşamı Zorlu Center’daki mağazasında 10. yıl daveti vardı Haremlique İstanbul’un. Cem Yılmaz’ın ‘Arif V 216’ filminin nostaljik partisi, Maserati’nin Sunset Grill&Bar’daki yemeği ve Yüksel Balık’ın Tarabya şubesinin açılışı gibi iyi organizasyonlarla aynı akşama denk gelmesine rağmen İstanbul’da uzun zamandır bir arada görmediğim gayet nezih bir kitleye ev sahipliği yaptı davet.

        Koç ve Yentür’ün 10. yıl şerefine yarattıkları “Büyülü Oda” adlı yeni koleksiyonları da görücüye çıktı o akşamki davette. Bu koleksiyonu yaratırken Sultan 3. Ahmed’in, Topkapı Sarayı’nda yaptırdığı “yemiş odası”ndan ilham almış ikili.

        Koleksiyon kadar gecenin davetiyelerinde de yer alan vitrindeki “nahıl” da dikkat çekiciydi. Nahıl, eskiden insanların yardımlarını yoksullar tarafından alınsın diye bıraktıkları demirden ağaca verilen admış. Bolluğun ve bereketin de simgesiymiş aynı zamanda “nahıl”.

        İstanbul’da doğup Osmanlı temalarından ilham alan Haremlique İstanbul’un bu yeni koleksiyonunun en az ülkemiz kadar yurtdışında da beğenileceğinden eminim.

        *************

        SOKAK LEZZETLERİ AYNI ÇATI ALTINDA

        DAHA açılacak epeyce mağaza olmasına rağmen Galerie Lafayette, Cartier ve Mercedes ME gibi Türkiye’ye ilk kez giriş yapan markalarıyla oldukça etkileyici bir AVM, Emaar Square Mall. Bu ay, sokak lezzetleri araştırmacısı Gamze İnceli tarafından tasarlanan “Sokak Lezzetleri Festivali” ne ev sahipliği yapıyor AVM.

        Bizzat kendi orijinal ustaları tarafından hazırlanan İstanbul’un nohutlu pilavı, Kahramanmaraş’ın içliköftesi, Adana’nın şırdan dolması, Urfa’nın çiğköftesi gibi lezzetlerin yanı sıra Galata’nın portakal suyu ve Çengelköy’ün salatalık tezgâhları da aynı çatı altında. Hepsi de tatmaya değer.

        *************

        POP-UP KÖFTECİ

        HER şeyin “pop-up” olanı moda bu aralar. Eataly’nin, İstanbul’daki şubesi de pop-up modasını yeme-içmeyle harmanlayanlardan. İtalyanca “köfteci” anlamına gelen, her şeyin köfteden yapıldığı “Polpettaria” adlı geçici bir restoran hizmet veriyor Eataly’de. Farklı bir yemek deneyimi, oldukça da lezzetli...

        Pop-up köfteciyi kaçırırsanız üzülmeyin, zira ardından Kastamonu mutfağının oğmaç çorbası, paça, kuyu kebabı, ala pilavı, köle hamuru, çekme helva ve cırık tatlısı gibi lezzetlerine ev sahipliği yapacak Eataly. Bakalım Kastamonu mutfağından sonra sırada ne tatlar var?

        Diğer Yazılar