Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GEÇEN hafta sonu Türkiye’nin en sıra dışı festivallerinden biri olan “Mutlu İnsan Zihin Ruh ve Beden Festivali” gerçekleşti İstanbul’da.

        Benzerine ancak Hindistan ve Nepal gibi ülkelerde rastlanabilen festival İstanbul Kongre Merkezi’ndeydi.

        Sağlıklı yaşam, beslenme ve kişisel gelişim gibi konulara olan ilginin arttığı bir dönemden geçiyoruz. Bu yüzden olsa gerek her zamankinden çok daha fazla bir katılım vardı bu sene festivale.

        Aralarında sağlıklı yaşam ve ruhsal gelişim uzmanı Doktor Ender Saraç, Avrupa Aile Dizimi Birliği Başkanı Max Dauskardt, simyası ve kalp meditasyonu eğitmenleri Dhairiya & Anjori, dünya müzik otoritelerince ‘Mantra Müziğinin Cennetten Gelen Sesi olarak adlandırılan Selda Bağcan gibi ünlü isimlerin katıldığı festivalde 70’e yakın workshop gerçekleşti 3 gün boyunca.

        Nörobilim, tasavvuf, nefes, reiki, mindfullnes, meditasyon, hipnoz, homeopati, fitoterapi, yoga, tai-chi, feng shui, astroloji, biyoenerji, detoks, kuantum, metafizik ve thetahealing gibi zihin, ruh ve beden sağlığı ile ilgili alanlarda Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen otoritelerini aynı çatı altında buluşturan etkinliğin tek bir amaç vardı: O da daha fazla “mutlu insan” yaratmak.

        ***********

        ALAÇATI’DAN NİŞANTAŞI’NA

        GİDELİ çok oldu ama yazmak bir türlü kısmet olmadı Nişantaşı’na açılan Limon Köyiçi’ni. Hatırlarsınız Alaçatı’da doğan Limon, geçen yaza damgasını vuran mekânlar arasında ilk sıralardaydı. Kış için İstanbul’u mesken tutan mekânda bu kadar iyi bir mutfakla karşılaşacağımı ummuyordum açıkçası.

        İşletmeciliğini Serkan Koca’nın yaptığı Limon Köyiçi Nişantaşı’nın mutfağı da şef Eyüp Gül’e emanet.

        Trüflü çıtır baklava, etli pazı dolması, kokoreç bruchetta ve ördek roll mutlaka denenmeli.

        Limon Köyiçi Nişantaşı’nın yalnızca bir restoran olmadığını, yemek sonraları farklı bir kimliğe bürünerek müdavimi ve eğlencesi bol bir kulübe dönüştüğünü de hatırlatayım.

        ***********

        DAMAKTA KALAN TOP 3 TAT

        - Beylikdüzü’deki Enbey’in lahmacunu

        - Rumelihisarı’ndaki Kiss the Frog’un deniz mahsullü makarnası

        - Uniqİstanbul Maslak’taki TickerDaze’in köfte çöp şişi

        Diğer Yazılar