Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yılın son günlerindeyiz. Bu sabah her yıl kendi kendime yaptığım, “Yeni yıl süslemeleri” yarışmasını henüz sonuçlandırmadığımı fark ettim. Kendime özel bu yarışmayı yaptığım günlerde kolumdaki ağrının tedavisi için izinde olmam ve başlarda ağrılarımın dünyayı aydınlık görmeme fırsat vermeyecek kadar yoğun olması sonuçları biraz geciktirdi.

        İzin dönüşü gözüme ilk çarpan ama gerçekten çarpan süsleme bir hediye paketi şekline sokulmuş Büyükşehir Belediyesi binası oldu. Binanın Konak Meydanı’na bakan yüzünün olanca görkemine karşın, giriş kapısının da bulunduğu yüzü nedense bu şaşaadan nasibini alamamış ve bana göre biraz mahzun kalmıştı. Kapı önüne konan ışıklı üç yıldız ve ağaçlardaki ışıklar bu mahzunluğu giderememiş. Değişik ve hoş bir buluş ama bence binanın tümü aynı şekilde süslenebilirdi. Ama yine de süslemedeki en ilginç fikir ödülümü bu yıl Büyükşehir Belediyesi binasına verdim. Ve biraz düşününce bu yıl ilk süsleme ödülünü henüz Kasım ayının başlarında ışıklandırılan Cumhuriyet Meydanı ile geçen yıl ilk süsleme ödülünün sahibi olan Karataş’daki apartman dairesinin paylaşmasına karar verdim.

        SICAK VE SAMİMİ

        Aslına bakarsanız bu yıl değerlendirmelerimde kriter olarak son üç yılın en iyi süsleme ödülümü kazanan Mövenpick Oteli’ni kullanıyorum. Süslemelerin ne kadar sıcak, samimi, sade ve güzel olduğuna onlara bakarak karar veriyorum. Her sabah önünden geçerken içimi ısıtan ışıklarının yanı sıra ancak karlı çatısını görebildiğim ve bana Hansel ile Gratel’in pastadan evini hatırlatan kulübesiyle bu yıl Onlara Büyük Ödülü verme kararı aldım. Bu arada Swissotel Grand Efes’in giriş kapısındaki ışık çağlayanını biraz aşırı bulsam da bahçesini süsleyen zarif ışıklı hayvan siluetlerini göz ardı edemedim ve onlara da gelenekselleştirdikleri süslemeleri için bir beğeni ödülü verdim. Yılın En İyi Süsleme Ödülü de Vali Konağı durağındaki Mutlu Şekerleme’nin sevimli kar çiti ile süslü vitrinine gitti.

        AŞIRILIKTAN UZAK

        Mustafa Kemal Sahil Bulvarı, Kordon ve Kıbrıs Şehitleri caddelerindeki süslemelerin aşırılıktan uzak ve zarif olduğunu söylemek mümkün.

        Ancak değerlendirmemi yaptığım süre içinde hiç ışıklandırılmamış örneğin Gazi Bulvarı gibi noktalar da var. Buraların ışıklandırılmayışının nedenini bilemiyorum, belki daha sıra gelmemiştir.

        Bence yeni bir yıl girerken mutluluğu, umudu, güzelliği simgeleyen ışıklı süslemelerden kentin her noktası nasibini almalı. Işıl ışıl bir kentin güzelliğini paylaşmanın bambaşka bir keyfi var. Bu inançla filan ilgili bir durum değil. Işığı ve aydınlığı, umudu ve güzelliği ne kadar algılamak, istemek ve aramakla ilgili. Işıklı bir yıl dileğiyle...

        Diğer Yazılar