Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Biz Egeliler’in baharı dört gözle beklememize neden olan birbirinden lezzetli ve şifalı otların rüzgârlı öyküsü,Alaçatı’da anlatılmaya başlandı.

        Dün başlayan 6. Alaçatı Ot Festivali, yine birbirinden renkli, faydalı, sağlıklı ve lezzetli etkinliklere sahne oluyor.

        Çeşme Belediyesi’nin destekleriyle Alaçatı Sanat ve Kültür Derneği’nin düzenlediği Otların Rüzgârlı Öyküsü: Alaçatı Ot Festivali’nde otları tanıma ve toplama gezilerinden yemek atölyelerine, yabani ot ve bitkilerle beslenme seminerlerinden sergilere, müzik dinletilerinden konserlere kadar birçok etkinlik var.

        Festivalin resmi otu bu yıl Ebegümeci olarak belirlenmiş. Binlerce yıldır ilaç olarak kullanılan bu mor çiçekli bitkinin olağanüstü lezzetli yemek çeşitlerini de ustalarından öğrenmek mümkün olacak.

        Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Alaçatı Ot Festivali’nin bölge halkının gelenek ve göreneklerinin bir yansıması olduğunu, yanı sıra bölgenin eşsiz doğasını ve kültürel birikimini gözler önüne serdiğini belirtiyor.

        BAHARAT YOLU SERGİSİ

        Otların Rüzgârlı Öyküsü, 6. Alaçatı Ot Festivali’nde her ne kadar programda layıkıyla vurgulanmamış olsa da, bence Festivalin doğallığına yakışan çok nitelikli bir sergi de var.

        Baharat Yolu- Zanaattan Sanata II” adını taşıyan, Orta Asya, Uzak Doğu ve Anadolu tekstil kültürünü geleneklerin ötesine taşıyan zengin bir karma sergi bu.

        Lif sanatçısı Suhandan Özay Demirkan’ın 1997 yılında eski bir tütün deposundan restore edilen “Textiles in Alacatı - Atelier /Gallery-Suhandan” da açılacak sergide: sanatsal giysiler, deri heykeller, shibori-japon ipek boyama, binpare (patchwork), keçe, keramik, tapestry- dokuma sanatından eserler, metal obje ve takılar yer alıyor.

        8 Nisan 2015’e kadar açık kalacak “Baharat Yolu Sergisi”nde; A. Aysun Sandıkçı (seramik), Ali Yaldır (deri heykel), Connie Jergenson (bakır örme, dokuma objeler), Dilek Yurt (özgün teknik), Füsun Özpulat (patchwork), Jovita Sakalauskaite Kurna (keçe objeler - ve workshop), Mustafa Kula (sanatsal giysiler- japon shibori ipek boyama), Neşem Ertan Ayata (takı), Pelin Demirtaş (deri aksesuar), Savaş Kayaalp (takı), Serap Yurdaer (seramik), Suhandan Özay Demirkan’ın (dokuma, sanatsal giysi) çalışmaları görülebilir.

        Sergide, yarın farklı keçe tekniklerinin gösterileceği “Keçe Workshop” yapılacağını hatırlatmakta yarar var. Detaylı bilgi ozaysuhandan@gmail.com adresinden alınabilir.

        Diğer Yazılar