Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Her zamanki gibi önce Cuma yazımın konusunu belirledim. Bu bazen sancılı bir süreç olur. Ya yazacak çok şey vardır arasından seçmekte zorlanırım, ya da bir türlü aklıma yazacak bir konu gelmez.

        Ama sonuçta görev ağır basar ve yazıyı göndermeyi başarırım.

        Bu kez yazacak çok şey vardı ama 21. İzmir Kitap Fuarı’nı yazmak istedim.

        21 yıl önce ilk kitap fuarının açılışını izlemiş, yeni kitap kokusundan sarhoş olmuş bir halde açık kaldığı her gün bir bahane ile fuara gitmiş ve bunu yıllarca sürdürmüş biri olarak bu konu benim için her zaman çekici olmuştur.

        FUARI YAZACAKTIM AMA..

        Konuyu belirledikten sonra ikinci zorluk, anlatacak onca şey arasından seçim yapmaktır. Bu kez kolay oldu. Kısaca fuarın genelinden söz eder, 16-24 Nisan 2016 tarihleri arasında 400 yayınevinin Kültürpark Fuar alanında buluşacağını ve bu süre içinde 150 etkinlik yapılacağını yazarım dedim. 21. İzmir Kitap Fuarı’nın Onur Konuğu, değerli şair, yazar, eğitimci Hüseyin Yurttaş, yüzüncü yıllarında anılacak Behçet Necatigil ve Samim Kocagöz de yazımda yer alacaktı.

        Perşembe sabahı çayımı aldım, bilgisayarımın başına geçtim. Her zaman önce maillerime bakarım. Ve sevgili dostum Nesim Bencoya’dan gelen ve “Değerli basın mensupları, Hezarfen Film Galeri, Cannes Film Festivali’nde kısa filmcilere uluslararası bir pencere açtı. 9 kısa film ve yönetmenleri Cannes yolcusu. Ekte basın bültenimiz ve katılan kısa filmlerden kareler. Değerlendirmeniz ricası ile İyi çalışmalar” yazan e postayı açtım.

        Henüz bülteni okumamış olmama rağmen bu kısa not içimdeki sinemacıyı uyandırdı. 70’li yılların sonlarında, Türkiye’nin en karışık olduğu dönemlerde bu işin en iyilerinden sinema eğitimi almış ancak o dönemin koşulları nedeniyle muhteşem bir teorik eğitim almamıza rağmen pratikte ne yazık kendimi geliştirme şansı bulamamıştım. İstanbul’a giden arkadaşlarım zaman içinde ses getiren işlere imza attılar. Ama asıl başarıyı bizden sonraki mezunlar yakaladı.

        9 KISA FİLM YAYINLANACAK

        Bülten şöyle: “69. Cannes Film Festivali “Kısa Film Bölümü”nde gösterimi yapılacak “Türkiye’den Kısalar” seçkisi, Hezarfen Film Galeri tarafından hazırlandı. Seçilen kısa filmler, Cannes Film Festivali “Short Film Corner” da 16-22 Mayıs 2016 tarihlerinde, dünya çapında yüzlerce sinema profesyoneli ile buluşacak...

        Hezarfen Film Galeri’nin bu yılki seçkisinde, 9 Kısa Film yer alıyor. Hezarfen Film Galeri, bu onurun İzmirli bir kuruma verilmiş olmasıyla gurur duymakta ve “Kısa Filmciler” yararına daha büyük işlere imza atmaya hazırlanmaktadır.

        Söz konusu kısa filmler, Cannes Film Festivali’nden sonra İzmir’de ve belirlenecek diğer şehirlerde özel gösterimlerle izleyiciye sunulacaktır.

        Diğer Yazılar