Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başlığı yazdıktan sonra düşündüm, acaba kaç tane “Bugün Bayram” başlıklı yazım var? En azından üç dördünü hatırlıyorum. Belki bayram yazıları için farklı bir başlık düşünmeliyim. Ya da bayram konulu yazılarımı aynı başlıkla sürdürmeliyim. Fena mı? Gelenek haline gelir işte.

        Bir taraftan yazıyorum, bir taraftan da kendi kendime gülüyorum. “Başlığı ‘Bugün Bayram’ diye attın ama içinden bayram yazmak gelmiyor, lafı böyle dolandırıyorsun” diye. Tabii aklınıza canım istemiyorsa niçin böyle bir yazıya başladığım gelebilir. Aslında biraz eğlenceli bir bayram yazısı herkese iyi gelebilirdi ama yazarda o takat yok. Son birkaç senedir bayramı pek de bayram gibi algılayamıyorum. Yaşlandıkça insanın bazı konulardaki algıları değişiyor. Bayram algım da değişmiş olabilir. Ancak bütün yaşamım boyunca benim için mutluluk ve sevinç anlamına gelen bayramları özellikle son birkaç yıldır aynı şekilde algılamam da ne yazık ki mümkün değil. Hal böyle olunca ne nostaljik ne de eğlenceli bir bayram yazısı çıkmadı işte. İyisi mi sözü çok uzatmadan herkese iyi bayramlar dileyeyim ve bambaşka bir konuya geçiş yapayım.

        Fethiye Müzik Köyü

        Bu yıl yıllık iznimin bir bölümünü bayram tatili ile birleştirdim. Konu tatillerden açılınca da öğle yemeğinde arkadaşlarıma tatilde nereye gideceklerini sordum. Sevgili dostum MÜZİKSEV Lutiyesi Ozan Özdemir, “Fethiye’deyim, Müzik Köyü’nde” dedi. Biz şaşkınlıkla, neresidir, nasıldır derken, aşağıdaki bülten gibi bilgiyi aktardı:

        Anadolu Müzik Kültürleri Araştırma ve Yaşatma Derneği’nin geçen yıl ilk kez düzenlediği, Türkiye’nin ilk ve tek Müzik Köyü bu yıl da Türkiye ve Dünya’nın farklı köşelerinden müzikseverleri Fethiye’ de bir araya getirecek. Geçen yıl 9 farklı ülkeden 70’in üzerinde katılımcı ile gerçekleştirilen Müzik Köyü projesi bu sene, daha çok müzikseveri yollara dökecek. Akademisyenler, yerel sanatçılar, amatör müzisyenler ve müzik tutkunu olan herkesi bir araya getirecek olan Müzik Köyü, bu yıl atölye çalışmaları, sunumlar, seminerler, konserler, dinletiler ve gezilerin gerçekleştirileceği üç ayrı periyottan oluşacak. 20 Temmuz’da başlayıp 7 Ağustos’ta sona erecek projeye yoğun katılım bekleniyor. Erkan Oğur, Ahmet Aslan, İsmail Hakkı Demircioğlu, Kemal Dinç, Erol Parlak, Okan Murat Öztürk, Efren Lopez Sanz, Sinan Ayyıldız, Uğur Önür gibi sanatçı ve akademisyenlerin yanı sıra Anadolu Geleneksel Müziği’nin yaşayan efsaneleri Hayri Dev, Ali Ulutaş, Osman Kırca, Hasan Bülbül, Âşık Esrari, Birsen Şahan, Yusuf İhsan Bodur gibi yerel sanatçılar da Müzik Köyü’nde olacaklar. Müzik Köyü; tüm sanatçı, akademisyen ve müzik tutkunları, köy çocuklarına beşer gün üç periyot ‘Müzik’ten bir dünya sunacak. Köy çocuklarıyla koro atölyeleri, beden perküsyonu, soundpainting; yine köy çocuklarıyla geri dönüşüm malzemeleri ve doğada bulunan malzemelerden çalgı yapımı atölyeleri gerçekleştirilecek.” Ki Ozan da bu atölyeyi yönetecek. Bilgi için www.muzikkoyu.net: http://anadolukulturleri.com/

        Diğer Yazılar