Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Dünya nın en eski fuarlarından İzmir Enternas yonal Fuarı’nın ticari değerinin ve öneminin farkındayım ama çocukluğumun Fuar’ı benim için eğlence demekti.

        Gerçi İzmirliler’in büyük çoğunluğu hatta İzmirli olsun olmasın Fuar’ı özlemle bekleyen pek çok kişi için aynı anlamı taşıdığını düşünüyorum.

        İzmir Fuarı’nda eğlence hep oldu ama uzun yıllar eski günlerde alıştığımız tattan uzaktı doğrusu. 85. İzmir Enternasyonal Fuarı, 26 Ağustos 2016’da “İnovasyon” teması ile açılacak ve Fuar’ın ticari önemini vurgulayan pek çok etkinliğe yer verilecek. Ancak sevindirici olan şu ki bu yıl geçmişi özleyenler için ‘Fuar’da eğlence geri döndü’ diyebileceğimiz zengin bir program var. Şöyle bir göz atarsak, her yaşa, her zevke uygun sanat etkinlikleri ve eğlencenin düşünüldüğünü görmek mümkün.

        ÖDÜL VERİLECEK

        31 Ağustos – 4 Eylül 2016 tarihleri arasında İzmir Sanat Merkezi’nde yapılacak 16. Sinema Burada Festivali ile başlayalım isterseniz.

        Bu yıl Festival’in onur ödülleri Ahmet Mekin ve Serap Aksoy’a, Genç Oyuncu Onur Ödülleri ise Nazan Kesal ve Onur Saylak’a verilecek.

        Ayrıca bu yıl ilk kez Hezarfen Film Galeri işbirliğinde “Bir Yaratıcı Yapım Atölyesi ve Pitching Platformu” düzenlenecek. Birbirinden güzel festival filmlerinin yanı sıra Hezarfen Kısa Film Seçkisi -1, 2 ve 3 de izleyici ile buluşacak.

        İsmet İnönü Sanat Merkezi bu yıl Tiyatro Gösterilerine ayrılmış. 27 Ağustos’tan itibaren her akşam saat 20.00’de yılın beğenilen oyunlarını, önceden gişeden davetiye almak koşulu ile ücretsiz izlemek mümkün olacak. Folkart Sponsorluğunda yapılacak gösterilerin programı şöyle: 27 Ağustos –Kredi, 28 Ağustos- Shirley, 29 Ağustos -Hadi Öldürsene Canikom, 30 Ağustos – Necmiq, 31 Ağustos - Öykülerden Oyunlar, 1 Eylül - Yetersiz Bakiye, 2 Eylül -Patron Çıldırdı, 3 Eylül -Ödünç Yaşamlar, 4 Eylül -Kelebekler Özgürdür.

        Anılarımızda özel bir yeri olan Mogambo yine Folkart sponsorluğunda Caz Gecelerine sahne olacak. Saat 23.00’de başlayacak konserlerde Caz müziğinin önemli isimlerini dinlemek mümkün olacak. 27 Ağustos - Ayşe Gencer & Imer Demirer, 28 Ağustos - Müge Zeren & Hot Chocolate Cuba, 29 Ağustos - Melis&Cenk Sökmen, 30 Ağustos - Doron Raphelli, 31 Ağustos- Neşet Ruacan Quartet & Sibel Köse, 1 Eylül - Julia Erikssen, 2 Eylül- Della Miles, 3 Eylül - Şenay Lambaoğlu, 4 Eylül -Yavuz Akyazıcı Project.

        SAHNE ALDI

        Atatürk Açıkhava Tiyatrosu’nda da muhteşem gösteriler izleyicilerini bekliyor. 27 Ağustos’ta Fosforlu Müzikali, 28-29 Ağustos EXPO 2000 ve 2004 Yaz Olimpiyatları gibi önemli organizasyonlarda sahne alan Tararam Ritm-Dans

        Gösterisi, 30-31 Ağustos İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’ndan Cibali Karakolu, 1 Eylül’de Ölü Ozanlar Derneği, 2 Eylül’de Müfettiş, 3 Eylül’de Frankenstein, 4 Eylül’de Süheyl & Behzat Uygur Tiyatrosu Marko Paşa’yı sahneleyecek. Folkart sponsorluğunda Fuar ziyaretçileri için ücretsiz olacak bu gösterimler saat 20.45’te başlayacak.

        Türkiye’nin Merlin Ödüllü sihirbazı Kubilay QB Tunçer’in 29-30 Ağustos saat 20.00’de İzmir Sanat’ta yapacağı sihir şovunu da unutmamak gerek. Eğlencenin tümü bu kadar değil aslında en iyisi alttaki adreslere göz atmak. ief.izfas.com.tr, www.gelecekizmirde.com, www.twitter.com/ief_official www.facebook.com/izmirenternasyonalfuari www.instagram.com/izmirenternasyonalfuari

        Diğer Yazılar