Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yaşamımın en büyük gururu olan Tülay Aktaş İzmir Gönüllü Kuruluşlar Güç Birliği Karşılıksız Hizmet Ödülleri jürisinin son toplantısını 19 Eylül Pazartesi günü Konak 855 sokaktaki Bizim ev-Aile-Çocuk-Gençlik Destek Merkezi’nde yaptık.

        Uzun bayram tatili süresince okuma fırsatı bulduğumuz; Ka-Der’in Yurttaşlık Eğitimi, İzmir kadın Kuruluşları Birliği’nin Torunuma Barış Dolu Günler ve Medya Takip İzleme, Kadın Haklarını Koruma Derneği’nin Ben Bir Kadınım Üreten Bir Değerim ve 5 Dakika (kısa film projesi), Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği’nin Aktif Kadın Yurttaşlık Eğitimi, Türkiye Görme Özürlüler Kitaplığı’nın Türk Müziği Eğitiminde Kabartma Nota materyalleri Geliştirme, Ege İş Kadınları Derneği’nin İş Fikrini Geliştirmeye Var mısın?, Türk Kadınlar Birliği Bayraklı Şubesi’nin Kırmızı Pabuçlar (tiyatro oyunu), Bahar Lions Kulübü’nün Farkındayız-Sizinleyiz, KAZED Karşıyaka Akademi Zihinsel Engelliler Derneği’nin Biz Bunu Yaparız, Urla Dostluk Derneği’nin Urla’da “Evimiz” Uygulaması, İzmir Karşıyaka Yalı Lions Kulübü’nün Ceza Evi Kütüphanelerine Bilinçli Olarak Seçilmiş Kitap Bağışı ve Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği’nin Türkiye’de Eğitim Reformu Arayışları ve Öneriler başlıklı birbirinden ilginç on dört projeyi değerlendirdik.

        ÖZVERİLİ ÇABALAR

        Yaklaşık dört saat süren toplantı sonrasında Jüri Özel Ödülleri; Karşıyaka Akademi Zihinsel Engelliler Derneği’nin “Biz Bunu Yaparız” ve Türkiye Görme Özürlüler Kitaplığı’nın “Türk Müziği Eğitiminde Kabartma Nota Materyalleri” projesine, 20. Yıl Özel Ödülü; Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği’nin “Türkiye’de Eğitim Reformu Arayışları ve Önerileri” Projesine Tülay Aktaş Karşılıksız Hizmet Ödülü ise İzmir Kadın Kuruluşları Birliği’nin “Torunumla Barış Dolu Günlere” projesine verildi.

        Büyük ödülü kazanan İzmir Kadın Kuruluşları Birliği temsilcileri, kazandıkları plaketi duayen İzmir gönüllüsü 100 yaşındaki Ayşe Mayda’ya ithaf ettiler.

        Ayşe Mayda sahneye gelerek bir konuşma yaptı ve gönüllülük adına yaptığı çalışmalarını hayatının sonuna kadar sürdüreceğini söyleyerek herkese teşekkür etti.

        Tülay Aktaş İzmir Gönüllü Kuruluşlar Güç Birliği Karşılıksız Hizmet Ödülleri’nin 20. yılı nedeni ile bu yıl ilk kez “Gençlik Teşvik Ödülü” de verildi. Bu ödül İzmir Kent Konseyi Gençlik Meclisi’nin hazırladığı Genç İzmir Festivali’nin (GizFest) oldu.

        Basına kapalı yapılan jüri toplantısının ardından ödüle hak kazananlar Tülay Aktaş hanımefendinin ölüm yıldönümünde yapılan anma töreninde açıklanıyor.

        Bu yıl da tören Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi Tiyatro Salonu’nda yapıldı. Töreni gönüllülüğü çok genç yaşlarından bu yana bir yaşam biçimi olarak seçmiş Sevgili Erhan Gölbey yönetti.

        Gönüllü kuruluşların öneminin ve gönüllülerin özverili çabalarının altının çizildiği bu geleneksel anma töreni konuk konuşmacıların bilgi ve tecrübeleriyle zenginleştirdiği İzmir adına önemli bir toplantı olur hep. Bu yıl da konuk konuşmacı Zate Vital’ın Genel Müdürü Dr. Beril Koparal gönüllülüğün toplumsal gelişmede ne kadar önemli olduğunu yaşanmış olaylardan yola çıkarak aktardı.

        Söyleşinin ardından, Eğitmen ve Şef Kartal Akıncı’nın yönetimindeki “Barış Çocuk Senfoni Orkestrası” güzel bir dinleti sundu.

        Diğer Yazılar