Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İzmir Kültür sanat ve Eğitim Vakfı’nın (İKSEV), eğitim etkinliklerinden biri olan, 24. İzmir Avrupa Caz Festivali’nin afişinin belirleneceği 15. Caz Afişi Yarışması’nın ilk aşaması sonuçlandı. Seçici kurul hayli zorlu bir değerlendirmenin ardından 33 afişi sergilemeye değer buldu. 11 Ocak’ta 33 afiş arasından seçilen ilk üç açıklanacak ve 24. İzmir Avrupa Caz Festivali’nin resmi afişi de belirlenmiş olacak. Diğer afişler festival süresince Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde sergilenecek.

        YORUCU BİR ÇALIŞMA

        Aralıksız on beş yıldır süren bu yarışmanın perde arkasında hayli yorucu bir çalışma olduğunu söylemeliyim. Bizim açımızdan zorlu olan tarafı gönderilen afişleri tek tek açmak ve bütün başvuru süresi içinde sayısız telefon ve maile cevap vermek. Bunun nedeni de yarışmacıların aslında hayli detaylı yazılmış olan şartnameyi tam olarak okumaması, okuyanların da anlamaması. Bu kanıya nasıl mı vardım? Anlatayım. Şartnameyi yeni açıkladığımız günlerde bir telefon geldi. Karşı taraftaki ses, herhangi bir selamlaşma cümlesine gerek duymadan doğrudan konuya girdi ve afişini bitirdiğini nasıl göndereceğini sordu. Şartnameyi okuyup okumadığını öğrenmek istedim. Cevaben, “Çok uzun o yazı. Tümünü okuyamam ki” dedi. Bir an ne diyeceğimi bilemedim. Sonra tane tane ne yapması gerektiğini anlattım.

        ŞOK ANI YAŞADIM

        Üç gün sonra aynı kişi tekrar aradı ve kargoya vermesi halinde afişin elimize ulaşıp ulaşmayacağını sordu. Yine kısa bir şok anı yaşadım ve sıkıntı olmayacağını kargo şirketlerinin zaten bu işi yaptığını, gönderileri yerlerine ulaştırdığını söyledim. Gelen cevap beni benden aldı; “İyi de sizi nerede bulacaklarını nasıl biliyorlar?” O şaşkınlık anı içinde birden uzun yazıları okumadığını dolayısı ile adres bilgilerinden de haberdar olamayacağını düşündüm. Mail adresini istedim. Kendisine adresi göndereceğimi bunu paketin üzerine yazması gerektiğini belirttim. Bu iki telefon görüşmesi on beş yıllık anılarımın zirvesine yerleşti. Örnekteki yarışmacımız açık açık uzun yazıları okumadığını söylemişti, ancak afişlerin paketlerini açarken aslında pek çoğunun uzun yazıları okumadığını, okusa da anlamadığını gördük. Şartnamede örnek de verilerek her bir yarışmacının harf ve rakamlardan oluşan altı haneli bir rumuzunun olması gerektiği söyleniyor.

        Bu rumuzun afişin arkasına, katılma formunun içine konduğu zarfın üzerine ve CD’nin üzerine yazılması gerektiği belirtiliyor. Bir bakıyorsunuz ne afişin arkasında ne de kapalı zarfın üzerinde rumuz yok. Yine şartnamede açık ve net olarak afişlerin 50x70 cm boyutlarında fotobloğa basılarak, hasar görmemesi için iki mukavva arasında gönderilmesi söyleniyor. Ya rulo halinde geliyor ya da A4 boyutunda zarfın içinde geliyor. Bu nedenlerle 396 afişin 22 tanesi elendi. Yine de pek çoğunun arkalarına rumuzlarını zarflarından bakarak bizim yazdığımızı söylemeliyim.

        Diğer Yazılar