Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bu aralar belki de herkes gibi moralim bozuk. Hemen her gün öyle olaylarla karşılaşıyoruz ki bir kozanın içine girip hiç çıkmayasım var.

        Böylece çevremde olan biten onca saçmalığı görmeyeceğim aklım sıra. Allahtan bu duygu geldiği gibi gidiyor. Neticede “Düşmana inat, bir gün daha yaşamak” diyenlerdeniz. Çirkinliklerin arasında güzellikleri görmek, yapılan iyi ve faydalı işlere odaklanmak yararlı oluyor..

        Sevgili çalışma arkadaşım Onur Acımaz, neredeyse iki günde bir “Buca Belediyesi’nin kedi evlerini yazsana Sirel Abla” diyor. Zaman zaman Buca Belediyesi web sayfasından sevimli fotoğraflar gösterip Buca’da sokak hayvanlarının ne kadar şanslı ve mutlu olduğunu kanıtlamaya çalışıyor.

        Ona sonuna kadar katılıyorum ama bizde eski terbiye var. Detaylarını iyi bilmediğimiz, tam olarak anlamadığımız konularda haber yapmak, yazı yazmak bize göre değil. Bu nedenle Onur’un önerisini bugüne kadar değerlendirememiştim. Bu sabah posta kutuma Buca Belediyesi Basın bürosundan bir e-posta düştü. “Buca 600 can dostuna kucak açtı” başlıklı iç ısıtan haber şöyle:

        SON TEKNOLOJİLİ YUVA

        “Her canlının yaşam hakkına saygıyla yaklaşan ve ‘Daha yaşanabilir bir Buca’ için yoğun mesai harcayan Buca Belediyesi, ilçede yaşayan sokak hayvanlarını sıcak yuvaya kavuşturmak için seferber oldu. Sokak hayvanlarının bakım ve aşılamasını aralıksız olarak sürdüren Buca Belediyesi, bugüne kadar yaklaşık 600 sokak hayvanını sahiplendirip, sıcak bir yuvaya kavuşturdu. Son teknoloji ile donatılmış Buca Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’ne başvuran hayvan severler sokağın zor şartlarında yaşam sürmeye çalışan kedi ve köpekleri ailelerine katıp, sevgiyle kucaklamanın mutluluğunu yaşıyor.

        ....... Buca Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü bünyesinde Tınaztepe mevkiinde hizmet veren Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi, kurulduğu günden bu yana 4 bin 253 sokak hayvanına ulaşıp tedavisini gerçekleştirdi. Röntgen, ultrason, tahlil laboratuvarı ve tam teşekküllü hayvan ambulansı ile hizmet veren Merkez, 2 bin 450 sokak hayvanının aşılamasını, 2 bin 110 hayvanın da kısırlaştırma işlemini yaparak, can dostlarına sağlık kattı.

        YENİ EVLERİ OLUYOR

        Sokağın zor şartlarında yaşam mücadelesi veren sokak hayvanlarına 7/24 hizmet veren Buca Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi, can dostlarını sevgi dolu sıcak yuvalarına kavuşturmak için de yoğun mesai harcıyor. Merkezde aşılaması, tedavisi ve kısırlaştırması yapılan can dostu kedi ve köpekleri sahiplenmek isteyen Bucalılar, Rehabilitasyon Merkezi’ne akın ediyor. Merkez bu güne kadar yaklaşık 600 sokak hayvanını sahiplendirme başarısı gösterdi. Merkezin ‘Sahiplendirme’ bölümünde can dostlarıyla oynayıp zaman geçiren hayvan sever Bucalılar, ailelerinin yeni fertleriyle evlerinin yolunu tutuyorlar.”

        Ne yaparsanız yapan eğer temelinde sevgi varsa yaptığınız iş en iyisi olacaktır. Bir belediyenin insanıyla, kedisiyle, köpeği ile çiçeği ile kuşuyla beldesini sahiplenmesinden güzel ne olabilir. Zaman zaman “Buca’ya mı taşınsam” diye düşünmüyor değilim.

        Diğer Yazılar