Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MÜZİKSEV’de bahar aylarını seviyoruz. İki büyük dut ile yaşlı ve güzel bir akasya ağacının süslediği geniş bahçesi yeşerip, toprak mavi mine çiçekleriyle donandığında çehresi değişiyor binamızın. Cıvıldaşan kuşlarımız, kedileri korkutup mama çalma yarışına giren kargalarımız ve arada bir yaşlı dut ağacımıza uğrayan papağanlarımızla karşılıyoruz baharı.

        Bahar ayları öğrenci ziyaretleri için de elverişli. Hemen her gün bir öğrenci grubumuz oluyor. Neşeli bir gezi sonrasında lutiye atölyemize çıkan minikler Ozan Ağabeylerine (MÜZİKSEV Lutiyesi Ozan Özdemir) çalgılarla ilgili sorular sorup atölyeyi görüyor. Sonrasında sıra oyun atölyesine geliyor. Çalgılarla diledikleri gibi oynayabiliyorlar.

        Müze turları sürerken bahçemizdeki küçük salonumuz da boş kalmıyor. 198 kişilik harika bir akustiğe ve ambiyansa sahip bu salon bahar aylarında çoğunlukla genç sanatçıların emrine amade oluyor. Bu yıl da hayli renkli bir konser takvimiz var. Mart ayı başından itibaren yapılmış ve yapılacak konserlere şöyle bir bakalım isterseniz.

        DOLU ETKİNLİK PROGRAMI

        MÜZİKSEV Bahar etkinliklerimize her zaman olduğu gibi İzmir Avrupa Caz Festivali’ni bitirdikten sonra başladık.

        İlk konserimizi 23 Mart’ta yaptık. Yaklaşık iki yıllık yoğun bir çabanın ürünü İgil, Iklığ ve Kılkopuzu dinleyicilerimiz ile tanıştırdık. 30 Mayıs’ta gelecek vadeden genç piyanistlerimizden Dicle Talayhan, Genç TOBAV Projesi kapsamında çok güzel bir resital verdi.

        4 Nisan’da MÜZİKSEV’in butik salonu tarihi bir konsere ev sahipliği yaptı. İzmir Araştırmaları Derneği’nin etkinliği olan konserde Cevher-i Musiki Türk Musikisi Tarihi Araştırma ve Uygulama Topluluğu, “Albert Bobowski’den Ali Ufki’ye Türk Musikisinin Yazılı İlk Derlemeleri” başlıklı konser verdi.

        Küçük salonumuz konuklarını, 6 Nisan gecesi TOBAV’ın “Sanata Evet” projesi kapsamında çellist Can Elbi’nin piyanist Başak Gören eşliğindeki konser için ağırladı. 11 Nisan gecesi piyanist Işık Ece Tezgel Gönül, Fransız kadın bestecilerin eserlerinden oluşan bir resital sundu. 18 Nisan akşamı DEÜ Devlet Konservatuarı Doç. Ece Sözer’in piyano öğrencileri güzel bir yılsonu konseri verdi. 20 Nisan’da ise Konservatuar Piyano Bölümünün toplu yılsonu konseri vardı.

        25 Nisan gecesi Prof. Ümit İşgörür’ün viyolonsel sınıfının, 26 Nisan’da Öğr. Gör. Seçil Akdil’in piyano sınıfının, 27 Nisan’da Doç. Özlem Baltacılar’ın piyano sınıfının, 2 Mayıs’ta Doç. Aslı Yılmazçetin’in piyano sınıfının, 8 Mayıs’ta İzmir Araştırmaları Derneği’nin, 12 Mayıs’ta Prof. Çağlayan Ünal Sümer’in piyano öğrencilerinin ve 17 Mayıs 2017 akşamı da Prof. Şeniz Duru piyano öğrencilerinin konserleri var.

        11 Mayıs’ta Prof. Dr. Murat Tuncay’ın şiirlerinden oluşan şiir gecesi, kuruluş yıl dönümümüz olan 25 Mayıs’ta ise MÜZİKSEV’in geleneksel konser dizisi “Nihat Demirkol – Sen Şarkı Söylediğin Zaman/ Sultanîyegâh Doğaçlamalar Konserlerimiz yapılacak.

        Bir hatırlatma: Konserler ücretsiz.

        Diğer Yazılar