Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Alsancak’ın ortasında geniş ve güzel bahçesi ile MÜZİKSEV bir vaha gibi. Bu güzel bahçe harika akustiği ve samimi atmosferi ile Gülsin Onay’dan Hüseyin Sermet’e, Janusz Olejniczak’tan Joshua Epstein’a pek çok değerli sanatçının beğenip sevdiği küçük bir salona da evsahipliği yapıyor.

        Özellikle bahar aylarında bu salonda hemen her gün bir konser yapılıyor. Konservatuvar öğrencilerinin büyük bir bölümü yıl içinde öğrendiklerini burada verdikleri konserlerle pekiştiriyor.

        MÜZİKSEV’in (Sevgili Nihat Demirkol’un deyimi ile) butik salonu çok özel buluşmalara da ev sahipliği yapıyor.

        Geçtiğimiz perşembe akşamı Türkiye’nin yetiştirdiği en değerli sanatçılardan keman virtüözü, Devlet Sanatçısı Ayla Erduran MÜZİKSEV’de İzmirli dostları ile buluştu ve onlar için bir mini konser de verdi.

        Çamlaraltı Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Engin Dirikal ve İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı Başkanı Filiz Eczacıbaşı Sarper’in ev sahipliğinde gerçekleşen buluşmada Ayla Erduran, piyanist Stephan Blet eşliğinde Beethoven, Dvorak ve Brahms çaldı. Ardından Stephan Blet, kendi bestesi Osmanlı Rapsodisi ile Chopin ve Liszt’ten eserler seslendirdi.

        SAYISIZ BAŞARIYA İMZA ATTI

        Büyük bir sanatçıyı izlemek gerçek bir ayrıcalıktır. Sayısız başarılara imza atmış Erduran, ilerlemiş yaşına rağmen (83) gerçek bir sanatçının duruşunu, sanatına olan sevgi ve saygısını dinleyicilerine ulaştırmayı başarıyor.

        Sahnede oturarak da çalsa dinleyicilerini ayakta selamlamaktan, onlarla sohbet etmekten, çalacağı eserleri duyurmaktan geri kalmıyor.

        İstanbul’da Cihat Aşkın’la, Karşıyaka’da Rengim Gökmen ile çalan, Mersin’de yeni bir konsere hazırlanan Ayla Erduran bunca yoğunluğunun arasında İKSEV’de Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğrencileri ile keman masterclass’ı yaptı.

        Öğrencileri ile tek tek ilgilendi, onlara tecrübelerini aktardı. Ayla Erduran, bu yorucu süreç içinde genç kemancılarla olmanın kendisini sonsuz mutlu ettiğini, gelecekten umutlu olduğunu söyledi.

        Ayla Erduran ile buluşma MÜZİKSEV bahçesindeki samimi kokteyl ile sona erdi. Gecenin sonunda Erduran dostlarıyla buluşmanın, dinleyicileri de böylesine dev bir sanatçıyı tekrar dinleme fırsatı bulmanın mutluluğunu yaşadı.

        *Ayla’yı Dinler misiniz?

        Evin İlyasoğlu- Remzi Kitabevi

        Diğer Yazılar