Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İzmir, yarından itibaren 15 günlük muhteşem bir tiyatro maratonuna hazırlanıyor. 35. Uluslararası İzmir Tiyatro Günleri, Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde başlıyor.

        5 Kasım tarihine kadar sürecek etkinlik 7 uluslararası, 12 ulusal, 16 yerel, 27 sokak ve 20 çocuk oyununu ağırlayacak.

        Etkinlik Iraklı sanatçı Anas Abdul Samad’ın “Doğaçlamalar yoluyla karakter yaratmak”, Sumru Yavrucuk’un “Oyunculuk” ve Gürol Tonbul’un “Oyunculukta Enerji-Nefes-Beden-Ses Atölyesi” ile zenginleşecek.

        Yarın saat 20.00’de Fuar Açıkhava Tiyatrosunda Tatbikat Sahnesince sahnelenecek “Woyzeck Masalı- Bir Rock Müzikal” ile başlayacak.

        Georg Büchner, dünya tiyatro literatürünün en önemli oyunlarından biri olan Woyzeck’te ‘insan olmak’ olgusunu; erdem, ahlâk ve iyilik kavramları üzerinden sorguluyor.

        Her zaman zorunlu ve haklı görülen savaşta; yoksulluk, sınıf farklılıkları, toplum baskısı içinde, insan daha fazla uçuruma sürüklenmeden insan olabilmeyi ve insan kalabilmeyi ne kadar başarır? Gerçekliğin saptığı böyle kaypak bir dünyada insan ne içindir?” sorularına cevap arıyor.

        YENİ SEZON OYUNlar

        Tiyatro Günleri, Almanya- MUT Tiyatrosu, İngiltere - Bash Street Theatre, Polonya - Niebopieklo Theatre, Fransa - Theatre Des Corps Saints, Irak - İmpossible Theater Group, Avusturya - Divercity-lab ve Portekiz - Teatro da Didascalia’yı ağırlayacak.

        Tatbikat Sahnesi, Dostlar Tiyatrosu, Oyun Atölyesi, Müşterek Tiyatro, Tiyatro Pera, Ankara Sanat Tiyatrosu, Tiyatro Kedi, Mekan Artı, Barış Atay, Tiyatro İstanbul, Tuba Ünsal Prodüksiyon ve Semaver Kumpanya da izleme şansı bulacağımız ulusal topluluklar.

        İzmir’in 16 yerel tiyatrosunun yeni sezon oyunlarını Tiyatro Günleri’nde izlemek mümkün olacak.

        Sahnelenecek 20 seçkin çocuk oyunu tiyatronun yetişen yeni izleyicileri için eminim #DahaFazlaAydınlık yaratacak. Keza 27 sokak tiyatrosu bu dev etkinliğin İzmir’i dört bir köşesine yayılmasını, sokaktaki adama ulaşmasını sağlayacak.

        İLÇELERDE DE YAPILACAK

        Oyunlar; İzmir Sanat, İsmet İnönü sanat Merkezi, DEÜ. Sabancı Kültür Merkezi, Gençlik Tiyatrosu, Deniz Baykal kültür Merkezi, Tepekule Kongre Merkezi gibi farklı salonlarda ve Bergama, Bayındır, Ödemiş ilçelerinde de yapılacak.

        Ulusal ve uluslararası oyunların bilet fiyatları on lira olarak belirlenmiş, yerel tiyatroların oyunları ücretsiz izlenebilecek. http://kultursanat.izmir.bel.tr/ adresinden 35. Uluslararası İzmir Tiyatro Günleri kitapçığını inceleyebilirsiniz. Eminim kendinize göre pek çok oyun bulacaksınız.

        Diğer Yazılar