Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Cumartesi sabahının sürprizi, büyük bir hayranlıkla dinlediğim enstrümanların ses kutularının içini gösteren fotoğrafları facebook’ta görmek oldu. Berlin Filarmoni Orkestrası’nın Oda Müziği Grubu için bir kampanya hazırlamakla görevli ajansın sanat direktörü Bjoern Ewers’in fikrini fotoğraf sanatçıları Mierswa-Kluska hayata geçirmiş keman, çello, flüt ve borulu org gibi müzik aletlerinin içlerini makro tekniği ile çekmiş. Sonuçta ortaya olağanüstü bir tanıtım kampanyası çıkmış. Ewers’in buluşu değişen müzik anlayışının kanıtı sanki.

        Her şey gibi bütün dünyada müzik eğitimi de değişti. Yaşar Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Müzik Bölümü bu değişime en güzel ayak uyduran eğitim kurumlarından biri. Henüz beş yıllık bir geçmişi olmasına rağmen gerek öğrenci sayıları gerekse uluslararası etkinliklerde aldıkları aktif rol, onları benzerlerinden farklı kılıyor. Yaşar Müzik Bölümü, 28 Nisan-3 Mayıs tarihleri arasında düzenledikleri Uluslararası Müzik Haftası ve Fuarı ile de bu farklılığı pekiştiriyor.

        BULUNMAZ FIRSAT

        Erasmus ve Konser Etkinlikleri Koordinatörü Öğretim Görevlisi Payam Gül Susanni, Türkiye’de bu çapta sanırım ilk kez düzenlenen hafta ile ilgili heyecanlı olduklarını söylüyor.

        Susanni, “Hafta boyunca birçok konser, seminer, ders ve atölyelerin yanı sıra Müzik Aksesuarları ve Notaları Fuarı olacak. Açılış, 28 Nisan saat 10.00’da Selçuk Yaşar Bornova Kampüsü’nde. Konserlere ve masterclass’lara katılım ücretsiz. Arthur Lipner, Constantin Sandu, Angelo Ragno Italy, Daniela Troiani, Claudio Marini, Vittoria Licari, Massimo Fellici, Flavio Danilo Maddonni ve Gabriele Prodi, Karolina Jarosz ve Tom Sol, etkinliğimize katılacak değerli sanatçılar arasında. Bu etkinliği tüm İzmir halkına hatta tüm Türkiye’ye duyurmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

        Öğrenciler ve müzikseverler için bulunmaz fırsat. Örneğin 30 Nisan saat 16.30’da MÜZİKSEV’de Piyanist Constantin Sandu’nun bir resitali ve konferansı var. Program detayları için üniversitenin web sitesine bakabilir ya da Payam.susanni@yasar.edu.tr ve (232) 411 51 51 arayabilirsiniz.

        Diğer Yazılar