Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sinema konusunda uzmanlaşmaya çalışan Soner Sert’i gönderdiği elektronik postalardan tanıyorum.

        Birkaç gün önce gelen ilk gönderisinde; “9 Eylül Üniversitesi Sinema Bölümü’nde yüksek lisans yapıyorum. İş kazalarını konu alan kısa filmim ‘Baba’ için 15 Mayıs 2014 günü gala yapacak idim fakat Soma’dan dolayı yapamadım. 1 Ekim günü İzmir Fransız Kültür Merkezi’nde gala yapacağım. Sponsor desteğine ihtiyacım var” diyordu.

        Bu talebi tek başına yanıtlamam mümkün değildi ve henüz bu iletiyi cevaplayamamışken bugün ikincisi ulaştı:

        “Selamlar, İş cinayetlerini konu alan ‘Baba’ isimli bir kısa filmimin ilk gösterimini 1 Ekim’de İzmir Fransız Kültür Merkezi’nde yapacağım. Sizce filmin haber olma durumu var mıdır?”

        İletiyi okuyunca düşündüm. Soruyu pek çok şekilde yanıtlamak mümkündü.

        Örneğin, “Ne demek? Tabii haber değeri var. Basın bülteninizi, filminizden kareler içeren fotoğrafları sayfamızda kullanırız. En kısa zamanda bir görüşme yaparak sizi okuyucularımıza daha iyi tanımak da isteriz.

        İnternet sayfamızda filminizin fragmanını yayınlamaktan ve genç bir sinemacıya destek olmaktan mutluluk duyarız” demek isterdim.

        Ancak sanırım Soner Sert, böyle bir yanıtı hiçbir zaman alamayacak. Çünkü kısa filminin konusu öyle herkesi memnun edecek cinsten değil.

        İş kazaları gibi günümüz Türkiye’sinde vaka-i adiyeden bir konunun neresi çekici olabilir? Kaç kişi ilgilenir, kaç kişi okur? O zaman gazete sayfalarında, TV haber bültenlerinde yer almasını beklemek de hayalden öteye geçemez.

        Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema-TV Bölümü mezunu ve halen Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Film Tasarımı Bölümü’nde yüksek lisans yapan bu genç sinemacı, iki kez zoru başarmış ve sanat çevrelerinde ilgiyle karşılanan iki kısa film çekmiş.

        İlk filmi “Köprü”de Van Depremi’ni inşaat işçilerinin gözünden anlatmış. İkinci filmi “Baba” son günlerde artan iş kazalarını(cinayetlerini) konu almış. Sözü Soner Sert’e bırakalım.

        “Baba filminin galasını 1 Ekim akşamı 20.30’da Fransız Kültür Merkezi’nde yapacağım. İzmir TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası, İzmir İnsan Hakları Derneği ve İzmir Disk 2. Bölge Başkanlığı filmin ayni destekçisi oldular. Film ekibinde hiçkimse para almadı. Başrolde TV ve sinema filmlerinde sıkça yer alan Kadim Yaşar oynadı.

        Film, 9. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali’nden davet aldı. Sırası ile 1. Sivas Kısa Film Festivali’nde, 25. Ankara Uluslararası Film Festivali’nde yarıştı. Ekim ayında 3. Ayvalık Uluslararası Film Festivali ‘Uluslararası Yarışma Bölümü’nde’ yarışacak.”

        Genç sanatçıları desteklemek, 1 Ekim’de “Baba”yı izlemek ve üzerinde düşünmek hepimizin görevi.

        Diğer Yazılar