Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sevdiği işi yapan şanslı insanlardan biri olarak sabahları işe gitmek hiç sıkıntılı olmadı benim için. Ancak ulaşımda yapılan yeni düzenlemeden sonra inanın evden iç sıkıntısıyla çıkıyorum. Saat 06.30’da evden çıkıp, elimde ağır sırt çantasıyla sosyal Sigortalar durağına kadar ayakta gitmek hiç iç açıcı olmuyor.

        Yeni düzenlemeden önce Alsancak Gar durağına gelmek için 169, 554, 216, 8, 12 numaralı otobüslere binebiliyordum. Ve erken çıkınca özellikle 12 numarada boş yer bulmak mümkün oluyordu. Yeni düzenlemeden sonra gara gitmek için sadece 12 numarayı kullanabiliyorum. Birkaç sabah üst üste ayakta kalınca kendi kendime, “kızım sen de herkes gibi aktarma yap” dedim. Ve yaptım. 10 numara ile Konak’a ulaştım ve sırtımda ağır çantam 253 numarayı beklemeye başladım. Hayli bekledikten sonra otobüse binmek mümkün oldu.

        Ertesi sabah yine aynı çileyi çektim. Bu kez 252’yi denedim ama bekleme süresince bir değişiklik olmadı. Alsancak’a oturarak gideceğim diye sırtımda çanta onca beklemektense, beklediğim süreyi ayakta da olsa yolda geçiririm diye düşünüp 12 numaraya döndüm.

        ***

        Akşam iş dönüşlerinde eve varma gayreti eğer vapur saatini kaçırmışsam trajikomik bir oyuna dönüşüyor. Silonun önünden artık ne gelirse 253, 252, Konak’a geliyorum. Ve sürprizler başlıyor. Bir bakıyorsunuz duraklar yıkılmış. Hangi numara nereden kalkıyor bul bulabilirsen. Ertesi gün yerler kazılmış, durağı bulsanız bekleyecek yer yok.

        Birkaç gün sonra duraklar yapılmış ama yerleri değişmiş. Yeni duraklar biraz garip. Nasıl mı? 10, 252, 253 durakları yan yana. Ama 252 numaralı otobüs durunca 10 numaralı durağın önü de kapanıyor. Hele artarda iki otobüs varsa 10 numara açıkta durmak, yolcular iki otobüs arasından geçip kapıyı bulmak zorunda.

        Dakikalarca sırada beklemişsiniz, yaşlısınız zor yürüyorsunuz kime ne? Bunları düşünmek zorunda olanlar belli ki sizi umursamıyor. Örneğin hemen hemen hiçbir otobüs duraklarda kaldırıma yanaşmıyor. Baston veya koltuk değneği kullanan bir yaşlıysanız yandınız. Bacağınızı kaldırıp otobüse binebilmeniz gerçek bir mucize. Ulaşımda yeni düzenleme yapılırken belli ki bazı şeylerin düzenlenmesi unutulmuş ya da gerek görülmemiş.

        ***

        Bu arada İzmirli yöneticilerin şanslı olduğuna inanıyorum. Zira örgütsüz bir topluma hizmet (!) ediyorlar. Bugüne kadar günde en az iki otobüse binen biri olarak yeni düzenlemeden memnun olan tek kişiye rastlamadım. Herkes yakınıyor ama o kadar, “Yetti artık” diye harekete geçenimiz yok. Örgütlü bir toplum olup birliğin gücünü bilebilseydik, eski köye yeni adet getirirken bir durup düşünürlerdi herhalde.

        Diğer Yazılar