Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        - Cildim çok kuru. Bana nemlenmesini sağlayacak bir maske tarifi verir misiniz? Arzu Y./Çanakkale

        1 yumurtanın sarısı, 1 tatlı kaşığı bal, 1 tatlı kaşığı yeşil kil ve 4 damla lavanta yağını karıştırın. Bu maskeyi 20 dakika yüzünüzde bekletin. Ardından yüzünüzü önce ılık sonra soğuk suyla yıkayın. Bu formülden düzenli olarak yararlanırsanız kuruluk problemi kısa sürede çözülecektir.

        AVOKADOYLA yumuşacık eller

        - ELLERİM çok hassas. Özellikle soğuk havalarda hemen kuruyorlar. Bana ellerimin bakımı için düzenli olarak yararlanabileceğim bitkisel bir formül verir misiniz? Berna Y./Eskişehir

        5’ER gram kakao, balmumu ve fıstık yağı, 40 gram avokado yağı ve 50 gram suyu kısık ateşte benmari usulü kaynatın. Soğuyunca karışımı cam bir kavanoza koyun. Bu kremi yanınızda taşıyın ve gün içinde sık sık ellerinize sürün. Elleriniz kısa zamanda yumuşacık olacaktır.

        Pürüzsüz bacaklar İÇİN PORTAKAL

        - Bacaklarımın pürüzsüz bir görüntü kazanmasını sağlamak için uygulayabileceğim doğal bir peeling tarifiniz var mı? Nur Z./İzmir

        2 yemek kaşığı yulaf, 1 yemek kaşığı ince portakal kabuğu rendesi, 1 çorba kaşığı toz şeker ve 2 çorba kaşığı sütü karıştırın. Bu karışımı dikkatlice bacaklarınıza yayın. 5 dakika beklettikten sonra da ovarak çıkarın. Bu formülü düzenli olarak uygulamalısınız.

        Naneyle stres atın

        - Çok stresliyim. Rahatlamamı sağlayacak bir formülünüz var mı? Pelin A./Bursa

        KÜVETİNİZİ sıcak suyla durdurun. Bu suyun içine 1 kâse deniz tuzu, 1’er tatlı kaşığı da nane ve okaliptüs katın. Yarım saat küvetin içinde dinlenin. Size bu formülden her gün yararlanmanızı tavsiye ederim. Ayrıca her gün papatya çayı içmeyi alışkanlık haline getirmenizi öneririm.

        Sararan tırnaklara greyfurt

        - Tırnaklarım sarardı. Bu kötü görüntüyü kapatmak için sürekli koyu renk oje sürmek zorunda kalıyorum. Sararmanın ortadan kalkması için ne yapmalıyım? Eliz Y./Ankara

        TIRNAKLARINIZI greyfurt kabuklarıyla ovun. Ardından eşit miktarda limon suyu ile oksijenli suyu karıştırıp tırnaklarınızı bu suyun içinde bekletin. Bu formülden her gün yararlanmalısınız.

        HASTALIKLARDAN bu çayla korunun

        - ÇOK yoğun bir tempoda çalışıyorum. İş stresi beni çok yoruyor. Soğuk hava da bünyemi hemen güçsüz düşürüyor. Çevremdeki herkes hasta. Ben de mikrop kapıp hasta olmaktan korkuyorum. Bağışıklık sistemimi güçlendirmek için ne yapmamı tavsiye edersiniz? Selen D./İstanbul

        Aktardan 500 gram kuşburnu, 300 gram elma kurusu ve 100 gram kakule alın. Bunları iyice karıştırın. Bu karışımı bir cam şişenin içine koyup her gün yanınızda işyerinize götürün. Çay içmek istediğinizde bu karışımdan bir çorba kaşığı alın ve 500 gram suyun içinde kaynatın. İyice demlendikten sonra da için. Bu son derece etkili doğal çay hem yorgunluğunuzu alacak hem de bağışıklık sisteminizin güçlenmesini sağlayacaktır.

        Diğer Yazılar