Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SUNA Hanım saç diplerim yağlı, her gün yıkıyorum oğlen gibi kokuyor. Saçımın yağını nasıl azaltırım, güzel kokması içn ne yapmam lazım ablacığım? Çözüm acil saygılarımla.

        Deniz G., İstanbul

        ÖNCE haftada bir kez kahve fincanı elma sirkesine bir tatlı kaşığı tuz koy, karıştır, saç diplerine sürüp masaj yap. 45 dakika bekle ve yıka. Yağlı, baharatlı gıdalardan uzak dur. Saç diplerim güzel koksun dersen bir tutam gül kurusu, bir kahve fincanı, keten tohumu ve bir büyük bardak suyu 8 dakika kaynatın, çay gibi demleyin. Süzüp bir keseye sarın, bağlayın ve saç diplerinden uçlara doğru sürün. Bu karışımı buzdolabında bekletip üç gün boyunca kullanabilisiniz.

        "YAZIN CİLDİM ÇOK SARKIYOR"

        SUNA Hanım, yazın cildim çok sarkıyor. Denizden çıkınca da fazla geriliyor. Ne yapmalıyım?

        Ayla K., Çeşme

        Ayla Hanım yazın cildimiz terle birlikte su ve mineral kaybeder. Bu yüzden iki şişe maden suyuna bir limon suyu sıkın, bir tatlı kaşığı zeytinyağı karıştırın ve buz kabına boşaltın. Donsun, her gün 3 kez bir buzu cildinizde dolaştırın. Cildiniz hem ferahlar, hem de kaybettiği suyu geri alır. Antiaging kremler de kullanabilirsiniz.

        "SAÇLARIM GÜNEŞTEN KIRILIYOR"

        SUNA Hanım saçlarım yazın güneşten kırılıyor. Ne uygulamam lazım?

        Lale H., Ankara

        İki çorba kaşığı zeytinyağı, iki çorba kaşığı bal ve bir limonun suyunu karıştırın, saç diplerinden uçlara doğru sürüp sıcak havluyla sarın. Haftada 2 kez uygulayın, bir saat saçınızda bekletin. Çok faydası olur. Klorlu sudan kaçının.

        SAÇLARINIZI DOĞAL YOLLA SARARTIN

        Saçlarım açık kumral. Saçlarımı doğal yolla nasıl sarartırım? Çok teşekkürler.

        Merve K.

        Bir limonu kabukları ile ince dilim kesin. Bir tutam sarı papatyayı, 2 litre suda 15 dakika kaynatın. Bu karışımı demleyin, süzüp bu sıvıdan saç diplerinden uçlara kadar sürün. Güneşli bir yerde karışım kuruyana kadar bekleyin. 3 gün içinde saçınız doğal olarak sararır.

        Diğer Yazılar