Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BİR süredir sivilce problemi yaşıyordum. Doktorumun verdiği beslenmemi de kapsayan tedavi sayesinde sivilcelerim kurudu ancak yüzümün bazı yerlerinde sivilce izleri kaldı. Bunları yok etmek için ne yapabilirim? Emel D./Mersin

        1 tutam menekşeyi sıcak suda demleyip süzün. Her gün yüzünüzü bununla temizleyin. Formülü sabah-akşam uygulayın. Ayrıca 1’er tutam gül yaprağı ve maydanoz ile yarım kabuklu salatalığı robottan geçirin. 2 bıldırcın yumurtası akını ilave edip karıştırın. Bu karışımı izli bölgelere sürün. 20 dakika bekletip yıkanın.

        Cildinizi portakalla nemlendirin

        CİLDİM çok kuru. Nem ve sağlık kazanmasını sağlayacak bitkisel bir formülünüz var mı? Mine Y./Bursa

        YARIM çay bardağı bademyağı, 15 tane karanfil, 6 tane çubuk tarçın, 1 limon kabuğu ve 1 portakal kabuğunu blender’dan geçirin. İçine portakal yağı da katabilirsiniz. Bu karışımı tam 7 gün boyunca koyu renk bir kavanozun içinde bekletin ve arada sırada çalkalayın. 7 günün sonunda süzün ve cildinizin kuruyan bölgelerine sürün.

        Zihinsel yorgunluğa karşı melisa çayı

        ÇOK yoğun tempoda çalışıyor ve zihinsel yorgunluk nedeniyle zaman zaman unutkanlık yaşıyorum. Bu durumu nasıl aşarım? Nurcan M./İstanbul

        HER gün 1 tutam melisa çayını içine 2 kuru gül katıp demleyin ve için. Bu çay sakinleşmenizi ve yorgunluğunuzu atmanızı sağlayacaktır. Unutkanlıkla mücadele etmek için ise her gün 1’er avuç fındık, badem, ceviz, kara üzüm, havuç ve elma yiyin. Sabahları güne başlarken 1 kaşık bal yemeyi de ihmal etmeyin.

        Diğer Yazılar