Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Dişlerimi her gün yıkamama rağmen sarı lekelerden bir türlü kurtulamıyorum. lekelerden nasıl kurtulabilirim? Ayşe C./İzmir

        Diş lekelerinizden adaçayı ve limonla kurtulabilirsiniz. 1 çorba kaşığı karbonat, 1 çorba kaşığı adaçayı, yarım limon kabuğu rendesini karıştırın. Dişlerinizi haftada iki kez bu karışımla fırçalayarak beyazlatın.

        Kuru saçlara yağlı süt

        Saçım çok kuru bundan dolayı her zaman saçımı yıkamak zorunda kalıyorum. Beni çok mutsuz eden bu sorunu aşmak için ne yapmamı önerirsiniz? Selma Ç./ İzmir.

        Saç kuruluğu için süt, zeytinyağı ve yurmurta karışımını öneriyorum. 1 Çay bardağı yağlı süt, 1 yumurtanın sarısı, 1 tatlı kaşığı zeytinyağını karıştırın. Saçlarınıza uyguladıktan 2 saat sonra yıkayın. Saçlarınız daha yumuşak olacaktır.

        Göz çevresindeki kırışıklara karşı arısütü

        Yaşım daha genç olmasına rağmen gözümün çevresinde çok kırışıklık var. Bu kırışıklıklar beni olduğumdan yaşlı gösteriyor. Kırışıklıklarımdan nasıl kurtulabilirim? Ceylan D. Antalya

        1 çay kaşığı süt kaymağı, 1 çay kaşığı arısütü, 1 çay kaşığı gliserin yağını karıştırın. Karışımı sorunlu bölgenize sürüp 30 dakika bekletin. Ardından yüzünüzü yıkayın. Bu formülü haftada 3 kez uygulayın. Kuru ciltler için ideal bir formüldür.

        Siyah noktalara yeşil mercimek

        Altı ay önce burun ameliyatı geçirdim o günden beri burnum siyah noktalarla dolup taşmış. Bu noktalardan kurtulmamı sağlayacak bir tavsiyeniz var mı? Esma C. Muğla

        1 tatlı kaşığı yeşil mercimek, 1 tatlı kaşığı kil, 1 tatlı kaşığı krem aldığı kadar suyla karıştırın.Yeşil mercimeği öğütün. Tüm malzemeleri suyla karıştırın. Yüzünüze sürüp 5 dakika bekletin. Peeling yaparmış gibi ovarak çıkarın. Bu maskeyi haftada bir kez uygulayabilirsiniz.

        Diğer Yazılar