Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BİRKAÇ haftadır solunum yollarım ve burnum sürekli tıkalı. Zaman zaman nefes alırken güçlük çekiyorum. Ne yapmamı önerirsiniz? Seda Y./Konya ÖNceLİKLe hiç vakit kaybetmeden doktora gidin ve sorununuzun nedenini bulun. Sigara içilen ortamlardan uzak durun ve soğuktan korunun. Ayrıca 3 litre suyun içine 1’er çay kaşığı okaliptüs ve portakal yağı katın. Karışımı derin bir kabın içinde kaynatın ve üzerine havlu koyun. Eğilip buharını içinize çekin. Bunu haftada üç kez uygulayın.

        UYKU PROBLEMİNE PAPATYALI REÇETE

        Yaz sonundan beri uyku problemi yaşıyorum. Geceleri bir türlü uyuyamıyorum. Deliksiz bir uyku çekmek için ne yapmalıyım? Yeşim A./Bursa 1’eR tutam melisa otu, papatya ve anasonla bir parça meyankökünü, 250 gram suyun içinde 2 dakika kaynatın. Her akşam yatmadan önce bu çaydan 1 fincan için. Sorununuz yine de çözülmezse, mutlaka bir uzmana görünün.

        Göz çevresine kuşburnu BAKIMI

        Göz torbalarım çok belirginleşti. Bu kötü görüntü beni çok rahatsız ediyor. Göz çevreme nasıl bir bakım uygulamalıyım? Berrin Y./Antalya 2 adet salatalığı rendeleyin. Sularını çıkarın ve bir buz kabının içine boşaltıp dondurun. Her gün 1 kapsülü göz çevrenizde gezdirin. Akşamlarıysa kuşburnu çayı kaynatın ve ılındıktan sonra pamuk yardımıyla bu çayı göz çevrenize yayın.

        KURUYAN eLLeRiNiz limonla nemlensin

        ELLeRİm çok kuru. Düzenli olarak nemlendirici krem kullanıyorum. Başka ne yapabilirim? Neslihan B./eskişehir YARım fincan yulaf, yarım fincan su, 1 yemek kaşığı limon suyu ve 2 tatlı kaşığı zeytinyağını iyice karıştırın. Her gün bu karışımı ellerinize sürüp 15 dakika bekletin.

        Diğer Yazılar