Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SAÇLARIM son günlerde çok dökülüyor. Her sabah uyandığımda yastığımın üzerinden saç toplar oldum. Beni çok üzen bu sorunu aşmak için ne yapmamı önerirsiniz? Zeynep E./Bursa

        EĞER günde aşağı yukarı 60-70 tel saçınız dökülüyorsa mutlaka bir doktora görünün. Sorununuzun nedeni çinko, bakır ya da demir eksikliği veya stres olabilir. Mevsim geçişinden de kaynaklanabilir. Doktorunuz probleminizin kaynağını bulacak ve size en uygun tedaviyi gerçekleştirecektir.

        Bitkisel bir destek olaraksa 1 aloevera yaprağı, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 çay kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı elma sirkesini karıştırın. Karışımı saç derinize masaj yaparak sürün. 2 saat bu şekilde kaldıktan sonra bitkisel bir şampuanla yıkanın. Bu formülü haftada 2 kez uygulayın.

        Çatlayan dudaklara ballı bakım

        Kış soğukları cildimi çok etkiliyor. Dudaklarım sürekli çatlıyor. Dudaklarıma nasıl bir bakım uygulamalıyım? Merve T./İstanbul

        DUDAKLARINIZ sık sık çatlıyorsa bol bol havuç, portakal ve limon tüketmelisiniz. Bunun dışında demlenmiş adaçayı ve ceviz yaprağıyla dudaklarınıza kompres yapmak da çok işe yarayacaktır. Bal sürüp 15 dakika bekletmek de dudak çatlaklarına iyi gelir.

        Kemik ağrısına karşı tarçınlı süt

        Kemiklerim çok ağrıyor. Geceleri ağrıdan gözüme uyku girmiyor. Ne yapmalıyım? Güzin B./Ankara

        ÖNCELİKLE doktora görünün. Ayrıca her gece yatmadan önce 1 bardak ılık sütün içine 1’er çay kaşığı zencefil ve tarçınla 1 tatlı kaşığı bal katıp için. Kemiklerinizdeki ağrı hafifleyecek ve uykunuz düzene girecektir.

        Diğer Yazılar