Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BAHAR geldi, yaz yaklaşıyor. Açık ayakkabı giymeye başlamadan önce ayaklarıma nasıl bir bakım uygulamalıyım? Naz Y./İzmir

        DEDİĞİNİZ gibi kış boyunca kalın çorapların ve kapalı ayakkabıların içinde gizlediğimiz ayaklarımıza bakım yapmanın zamanı geldi. Sıcak havalarda gönül rahatlığıyla açık ayakkabı giyebilmek için bir leğeni ılık suyla doldurun. İçine 1 çorba kaşığı tuz ve 1 çorba kaşığı elma sirkesi koyun. Ayaklarınızı yaklaşık 20 dakika boyunca bu suyun içinde bekletin. Kuruladıktan sonra bu kez 1 çorba kaşığı vazelin yağı, yarım limonun suyu, 1 tatlı kaşığı acıbadem kremi ve 1 tatlı kaşığı karbonatı iyice karıştırın. Bu karışımı bir tülbetin üzerine yayın ve tülbenti ayaklarınıza bağlayın. Ardından da ayaklarınıza poşet geçirip çorap giyin. 30 dakika bu şekilde bekleyin. Bu formülü haftada en az 2 kez uygulayın. Ayaklarınız pamuk gibi olacaktır.

        Cildiniz kış uykusundan çikolatayla uyansın

        CİLDİMİ tazelemek ve ölü derisinden arıdındırmak için ne yapmalıyım? Ayşe U./Manisa

        1 kahve fincanı çekilmiş pirinç, 1 kahve fincanı çekilmiş kırmızı mercimek, 1 kahve fincanı kil, 1 kahve fincanı vücut kremi ve 1 tatlı kaşığı lavanta yağından oluşan malzemeleri boza kıvamına getirecek kadar suyla karıştırın. Bu karışımı cildinize sürüp bir süre bekletin. Bu formül cilde ışıltı katar. Ardından da 1 su bardağı sütü 1 su bardağı kremşantiyle çırpın. Neskafeyi biraz sütün içinde eritin. Ayrı bir kapta 3 yumurta akı ile 4 çorba kaşığı balı çırpın. Bütün bu malzemeleri karıştırın ve içine 100 gram eritilmiş çikolata ekleyin. Bu karışımı temizken cildinize sürün. 10 dakika bekletip yıkanın. Ölü deriniz yerini canlı bir tene bırakacak, cildiniz kış uykusundan uyanacaktır.

        Göbeğiniz limonla erisin

        BEL çevremdeki ve göbek bölgemdeki yağlanmayı durdurmak için ne yapmamı önerirsiniz? Deniz S./Adana

        1 çorba kaşığı limon suyu, 1 çorba kaşığı susam yağı, 1 çorba kaşığı biberiye yağı ve 1 çorba kaşığı okaliptüs yağını karıştırın. Karnınıza her gün bu yağla dairel hareketler çizerek masaj yapın. Yağlarınızın erimeye başladığını göreceksiniz.

        Bölgesel fazlalıklara karşı karışık bitki çayı

        Kilo problemim yok ama kalçamda ve basenlerimde bölgesel fazlalıklarım var. Bunlardan nasıl kurtulabilirim? Nevin A./Balıkesir

        EŞİT miktarda kuşburnu, rezene, sinameki, papatya, biberiye ve funda yaprağını karıştırıp çay gibi demleyin. Bu çaydan her sabah 1 bardak için. Bu etkili karışım hem basen bölgenizin incelmesini sağlayacak hem de bu bölgedeki selülitlerinizi azaltacaktır. Ayrıca mutlaka spor da yapmalısınız.

        Diğer Yazılar