Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yaz boyunca güneşe maruz kalan ciltlerde lekelenme görülebiliyor. Cildinizde yazdan kalma güneş lekeleri varsa, bu lekelerden kurtulmak için bugün tarifini verdiğim limonlu, ballı formülü mutlaka deneyin. Ayrıca her mevsim güneşten koruyucu krem kullanmayı ihmal etmeyin

        ■ Cildimde yazdan kalma güneş lekeleri var. Bu lekelerden kurtulmamı sağlayacak bir maskeniz var mı? Serpil T./Izmir

        1 TATLI kaşığı taze limon suyu, 1 tatlı kaşığı bal ve alabildiği kadar nişadırı karıştırıp boza haline getirin. Bu karışımı lekeli bölgelere krem gibi sürün. Formülden her gün yararlanabilirsiniz. Evden çıkarken güneşten koruyucu krem kullanmayı da ihmal etmeyin.

        Öksürüğe karşı DOĞAL ŞURUP

        ■ Bir sıcak bir soğuk seyreden havalar nedeniyle bağışıklık sistemim zayıf düştü. Son birkaç gündür sürekli öksürüyorum. Boğazımın yumuşaması, öksürüğümün geçmesi için ne yapabilirim? Hayal D./İstanbul

        ÖNCELİKLE mutlaka doktora gidin ve onun önerilerini yerine getirin. Ben de size doğal bir şurup tarifi vereceğim. 1 adet limonu 10 dakika suyun içinde haşlayın. Kuruladıktan sonra ucunu açın. İçine 1 çorba kaşığı bal ve 1 çay kaşığı gliserin yağı katın. 1 gece bekletin. Ertesi gün bu karışımdan sabah-öğlen-akşam 1'er çorba kaşığı tüketin. Bu formülden iyileşene kadar her gün yararlanın. Ayrıca, ıhlamur da içmelisiniz.

        Sivilcelerinizi lahanayla kurutun

        ■ Sivilcelerimle başım dertte. Sürekli ilaç kullanmaktan içim kurudu ama sivilcelerim kurumuyor. Derdime derman olacak bir formülünüz var mı? Nazlı K./Balıkesir

        1 ADET haşlanmış patatesi elma sirkesine batırıp yiyin. Bu sayede vücudunuzda biriken toksit maddeleri atarsınız. Ayrıca bol su içmeli, yoğurt yemeli, kuruyemişten ve asitli içeceklerden ise uzak durmalısınız. Lahana da sivilceyle mücadelenize yardımcı olacaktır. 1 adet lahana yaprağını haşlayın. Suyunu sivilceli bölgelerinize sürüp 30 dakika bekletin. Bu formülden 1 hafta boyunca düzenli olarak yararlanın. Çok işe yarayacaktır.

        KURUYAN ELLERİN ilacı lavanta yağı

        ■ Ellerim çok kurudu hatta kuruluktan çatlamaya başladı. Onlara nasıl bir bakım uygulamalıyım? Semra Y./Ankara

        50 GRAM yağlı süt, 10 gram badem yağı, 10 gram vazelin, 2 adet rendelenmiş salatalığın suyu ve 1 çay kaşığı lavanta yağını karıştırın. Bu karışımı bir cam şişenin içine koyup iyice çalkalayın. Sabah akşam bu karışımı temizken ellerinize sürün. Ardından da ellerinize 5 dakika masaj uygulayın.

        Selülite bu çayla meydan okuyun

        ■ Çok fazla selülitim var. Selülitlerimi yok etmenin yolu nedir? Pınar E./Istanbul

        1'ER adet limonu ve yeşil elmayı 4'e bölün. Bunları 1'er tatlı kaşığı tane karabiber, tane yenibahar, karanfil ve 2 adet çubuk tarçınla birlikte 3 litre suyun içine atıp kaynatın. Gün boyunca bu çaydan tüketin.

        Tırnak batmasının ÇÖZÜMÜ NANE

        ■ Ayak baş parmaklarımda tırnak batması var, sürekli iltihaplanıyor ve ağrı yapıyor. Bu sorun bitkisel yollarla tedavi edilebilir mi? Nazan D./Sivas

        1 kova sıcak suyun içine yarım kâse nane ve 20 gram kâfur atıp kaynatın. İyice kaynadıktan sonra ılıklaşana kadar bekleyin. Bu suda ayaklarınızı 30 dakika bekletin. Ardından 1 çorba kaşığı vazelin ile 5 adet dövülmüş aspirini karıştırıp masaj yaparak ayaklarınıza sürün. Bir uzmana görünmeyi de ihmal etmeyin.

        Teninize zeytinyağıyla parlaklık katın

        ■ Cildim çok mat. Sağlıkla ışıl ışıl parlamasını sağlamak için ne yapmamı önerirsiniz? Elif B./Trabzon

        YARIM marulu, 1 çorba kaşığı limon suyuyla birlikte blender'dan geçirin. Ardından da 1 çorba kaşığı pirinç nişastası ve 1 çorba kaşığı zeytinyağıyla karıştırın. Bu karışımı temizken cildinize sürüp 20 dakika bekletin. Bol suyla yıkayıp çıkardıktan sonra cilt tipinize uygun bir krem sürün. Bu formülden haftada 2 kez yararlanabilirsiniz.

        Yağlı ciltlere kekikli reçete

        ■ Cildim çok yağlı. Beni çok rahatsız eden bu problemin üstesinden gelmenin yolu nedir? Zeynep V./Eskişehir

        1'ER kahve fincanı papatya suyu, kekik suyu ve elma sirkesini karıştırın. Bu karışımın içine 2 damla da gliserin katın. Bu karışımı her gün yatmadan önce temiz cildinize güzelce yayın. Yağlanma sorununuz hızla düzelecektir.

        Diğer Yazılar