Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        CİLDİM çok kuru. Nem kazanması için nasıl bir formül uygulamamı tavsiye edersiniz? Banu V./Bursa

        1 yumurtanın sarısını, 1 tatlı kaşığı bal, 1 tatlı kaşığı yeşil kil ve 4 damla lavanta yağıyla karıştırın. Elde edeceğiniz maskeyi 20 dakika yüzünüzde bekletin. Yüzünüzü önce ılık, sonra soğuk suyla yıkayın. Bu formülden haftada 3 kez yararlanırsanız, cildiniz hem nem kazanacak hem de yumuşacık olacaktır.

        Bacaklarınıza portakalla peeling yapın

        YAKINDA tatile çıkacağım. Bacaklarımın pürüzsüz görünmesini istiyorum. Kısa sürede amacıma ulaşmamı sağlayacak bir formülünüz varsa paylaşır mısınız? Emel S./İzmit

        2 yemek kaşığı yulaf, 1 yemek kaşığı ince portakal kabuğu rendesi, 1 çorba kaşığı tozşeker ve 2 çorba kaşığı sütü karıştırın. Karışımı bacaklarınıza yayın. 5 dakika bekletip ovarak çıkarın. Bu doğal peeling çok işinize yarayacak.

        SOLGUN YÜZÜNÜZÜ ELMAYLA canlandırın

        ÇOK yoğun bir tempoda çalışıyorum. Henüz yaz tatiline çıkamadım. Yorgunluktan yüzüm soldu, hasta gibi görünüyorum. Yüzümün canlanmasını sağlayacak bitkisel bir receteniz var mı? Semiha Y./İstanbul

        1’ER tatlı kaşığı bal, taze sıkılmış elma suyu, salatalık suyu ve zeytinyağını, 1 çorba kaşığı beyaz kille iyice karıştırın. Bu karışımı temizken cildinize sürün ve yaklaşık 20 dakika beklettikten sonra yüzünüzü yıkayın. Ardından da cilt tipinize uygun bir nemlendirici krem sürün. Bu formülü haftada 1 kez uygulayın. Kendinizi çok yorgun ve halsiz hissediyorsanız doktora gitmeyi de ihmal etmeyin.

        Mor halkaları incirle yok edin

        GÖZ altlarımda mor halkalar var. Bunları nasıl yok edebilirim? Zeynep M./Ankara

        1 adet inciri 2’ye bölün. Her akşam 20 dakika boyunca böldüğünüz incir parçalarını göz çevrenizdeki mor halkaların üzerinde bekletin. Sorununuz çok kısa zamanda çözülecektir.

        Güneş lekelerine karşı kivi

        CİLDİMDE güneşten lekeler oluştu. Bu lekeleri yok etmek için ne yapmamı tavsiye edersiniz? Nurdeniz K./İzmir

        1 adet kiviyi mikserden geçirin, ardından da 1 çay kaşığı arısütüyle karıştırın. Bu karışımı cildinize sürüp yarım saat bekletin. Ardından da cildinizi yıkayın. Bu formülden her gün yararlanmanızı öneririm. Eğer kiviye alerjiniz varsa bu karışım size uygun değildir.

        Tırnak yiyenlere LİMONLU REÇETE

        TIRNAKLARIMI yiyorum. Manikür yaptırmak ve oje sürmek işe yaramıyor. Ellerim çok kötü durumda. Ne yapmalıyım? Müge B./Kayseri

        KÜÇÜK bir şişeye 1 çorba kaşığı bademyağı ve 1 çorba kaşığı ananas suyu doldurun. İçine 1 limonun suyunu katın ve bir E vitamini ampulü kırın. Bu karışımla tırnaklarınıza her gün masaj uygulayın. Karışımın ekşi tadı tırnaklarınızı yemenizi önleyecektir.

        Diğer Yazılar