Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        - Ellerimde güneşten lekeler oluştu. Bu lekeler nasıl yok olur? Mine Ö./Eskişehir

        BİR tatlı kaşığı limon suyu ile 20 gram yaş mayayı karıştırın. Bu karışımı ellerinize sürün. 20 dakika beklettikten sonra ellerinizi yıkayın. Bu formülden her gün yararlanın.

        DOĞUM SONRASINDA dökülen saçlara çözüm

        - Bir süre önce doğum yaptım. Anne olduğumdan beri saçlarım tel tel dökülüyor. Sabah kalktığımda yastığım saçla dolu oluyor. Tararken de saçlarım elimde kalıyor. Saçlarıma nasıl bir bakım uygulamamı tavsiye edersiniz? Mehpare Y./Çanakkale

        GENELDE doğum yaptıktan sonraki ilk 80 gün boyunca saçlar dökülür. Bu, hormonlardan kaynaklanan bir geçiş dönemidir. Size öncelikli tavsiyem eğer hâlâ gitmediyseniz mutlaka doktora gitmeniz olacaktır. Vitamin kullanmayı ihmal etmeyin. Ayrıca haftada 1 kez 1 bardak sütü, içine 1 çay kaşığı toz maya katıp için.

        Güneş lekelerinin ilacı yumurta akı

        - Güneşten cildimde lekeler oluştu. Bu lekeleri yok etmenin yolu nedir? Selen A./İstanbul

        BİR yumurtanın akını köpürtün; içine bir tatlı kaşığı süzme yoğurt ve üç damla limon suyu katın. Bu karışımı cildinize sürüp kurumasını bekleyin. Kuruduktan sonra da ıslak pamukla silerek çıkarın ve cildinizi yıkayın. Bu formülden her gün yararlanabilirsiniz.

        SOLGUN YÜZÜNÜZÜ elmayla canlandırın

        - Çok yoğun bir tempoda çalışıyorum. Henüz yaz tatiline çıkamadım. Yorgunluktan yüzüm soldu, hasta gibi görünüyorum. Yüzümün canlanmasını sağlayacak bir reçeteniz var mı? Semiha Y./İstanbul

        1’ER tatlı kaşığı bal, taze sıkılmış elma suyu, salatalık suyu ve zeytinyağını, 1 çorba kaşığı beyaz kille iyice karıştırın. Karışımı temizken cildinize sürün ve 20 dakika beklettikten sonra yüzünüzü yıkayın. Ardından cilt tipinize uygun bir nemlendirici sürün. Bu formülü haftada 1 kez uygulayın. Kendinizi çok yorgun ve halsiz hissediyorsanız doktora gitmeyi de ihmal etmeyin.

        Diğer Yazılar