Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        - YAZ boyunca tatildeydim. Güneş cildimin kurumasına yol açtı. Toparlanması için ne yapabilirim? Deniz B./İzmir

        1 ÇORBA kaşığı domates püresi, 1 çorba kaşığı yaş maya, 1 tatlı kaşığı bal ve 1 çorba kaşığı yulaf ununu karıştırın. Bu karışımı temizken cildinize sürün. Yaklaşık 30 dakika beklettikten sonra da ovarak çıkarın. Bu formülden haftada 2 kez yararlanmanızı tavsiye ederim. Ayrıca, su ve yağ bazlı krem kullanmayı da unutmayın.

        Kırışıklıkların çaresi YABANMERSiNi

        - 55 yaşındayım. Cildime bu yaşıma kadar çok iyi baktım. Öyle ki çevremdeki herkes cildimin gençliğinden, güzelliğinden bahsederdi. Ancak son 2 aydır cildimde gözle görülür bir yaşlanma var. Çok kırıştı. Acilen bir şey yapmam lazım. Öneriniz nedir? Seden K./Muğla

        1 ÇORBA kaşığı taze yabanmersinini ezdikten sonra 1’er tatlı kaşığı yaş maya ile bal ve 1 çorba kaşığı öğütülmüş keten tohumuyla karıştırın. Bu karışımı temizken cildinize sürüp yaklaşık 20 dakika bekletin. Ardından da cildinizi yıkayın. Bu formülü haftada 2 kez uygulayın. Ayrıca anti aging krem kullanmalısınız.

        Dökülen saçlara kekikli reçete

        - Son günlerde saçlarım çok dökülüyor. Beni çok üzen bu sorunu nasıl çözerim? Serkan Y./İstanbul

        1’ER tutam kekik ile fesleğeni 300 gram saf zeytinyağıyla karıştırın. Bu karışımı kısık ateşte 40 dakika benmari usulü pişirin. 8 saat demlenmesini bekledikten sonra içine 1 çorba kaşığı da bal katıp saç diplerinize masaj yaparak sürün. Ardından da başınızı sıcak havluyla sarın. 2 saat bu şekilde bekledikten sonra saçlarınızı saç tipinize uygun bir şampuanla yıkayın. Bu formülden haftada en az 1 kez yararlanmalısınız.

        Diğer Yazılar