Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Dikkatimi çekti..

        Akdeniz’e kıyısı olan her yere oranla İzmirimi hep sakin bulurdum..

        Meğerse mesele yüksek telif ücretleriymiş..

        Şimdi önemli bir adımın arefesindeyiz..

        Aynı zamanda Türkiye Lokantacılar, Kebapçılar, Pastacılar ve Tatlıcılar Federasyonu Başkanı olan AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı ve Halkla İlişkiler Başkanı Aykut Yenice, Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu’nun esnaflara işletmelerinde müzik yayını yapabilmeleri için ‘telif’ ücreti ödemeleri yükümlülüğü getiren kanuna karşı belli kriterlerde mücadele ederek bir bilinçlendirme sağlanacağını söyledi.

        Bu konuda başkanı olduğu federasyon vasıtasıyla bir çalışma yürüttüklerini kaydeden Yenice, 5864 sayılı kanunda 50 metrekarenin altındaki işletmelerin telif hakkı ödemeye yükümlü kılınmadığı yönünde bir madde olduğunu gördüklerini söyledi. Söz konusu kanunda mekanların ayrıldığını belirten Yenice, konaklama tesisleri, yeme içme eğlence tesisleri, sağlık ve spor merkezleri, kongre, sergi ve gösteri alanları, rekreasyon tesisleri, özel tesisler, alışveriş merkezleri, marketler ve mağazalar, terminaller, eğitim ve öğretim kurumlarının ticari amaçla kullanılan dinlence sinema ve gösteri yerleri, 50 metrekareden büyük umuma açık mahaller yükümlülüğe tabi.

        İlgili mekânlar, 5846 sayılı kanun ve yönetmelikler çerçevesinde, meslek birlikleri tarifelerini konfederasyonlarımıza bildiriyorlar. Ancak meslek birliklerimizce hazırlanan tarifeler incelendiğinde, özellikle çok küçük, mikro ölçekte işletmeler için bile ödeyemeyecekleri miktarda yüksek bedeller ortaya çıkıyor.

        Bu da esnafımızın iş yerlerine ciddi mali yükler getiriyor” dedi.

        Yani başarırsa İzmir her Akdeniz kenti gibi müzik fışkıran bir kent olacak..

        Herkes “kitap kurdu” olacak

        İzmir Büyükşehir Belediyesi, yeni eğitim yılında 140 ilkokul ile ortaokula toplam 13 bin 300 adet kitap dağıtacak.

        İlk dağıtım Kiraz’ın Haliller mahallesinden başladı.

        Çocuklar en büyük ilgiyi Aziz Nesin, Yalvaç Ural ve Muzaffer İzgü ile Jose Mauro de Vasconcelos, J.K. Rowling ve Charles Dickens’ın eserlerine gösterdi.

        İzmir Büyükşehir Belediyesi, eğitime destek hedefiyle okullara yardımlarını sürdürüyor.

        80 İLKOKUL 60 ORTAOKUL

        Son olarak çocuklara kitap okuma sevgisi ve alışkanlığı kazandırmak amacıyla 2014-2015 öğretim yılı için ilkokul ve ortaokul öğrencilerine kitap dağıtımına başlayan Büyükşehir Belediyesi, yeni dönemin startını da Kiraz ilçesindeki Haliller İlköğretim ve Ortaöğretim Okulu’ndan verdi. Büyükşehir, bu yıl 80 ilkokul ve 60 ortaokul olmak üzere toplam 140 okulda hikaye, roman, çocuk klasikleri ve şiir kitaplarından oluşan 13 bin 300 adet kitap dağıtacak.

        Bir de ‘sanat sokağımız’ oldu

        Bayraklı Belediyesi tarafından Manavkuyu’da hayata geçirilen “Sanat Sokağı’ndaki” 15 ressam bir anlamda sanat hizmetkarı olmayı gönüllü olarak kabullenmişler.

        Bu insanların her birinin ayrı bir hikayesi var.

        Kimi astsubay emeklisi kimi eczacı..

        Kimi çocukluk hayalinin peşinden gidiyor kimi ise gönül verdiği işi yapıyor. Ortak yanları ise sanata ve resme olan aşkları... “Sanatı sokağa indirdik” diyen ressamlar, dar gelirli ailelerin çocuklarına ücretsiz ders vererek onların kötü yola yönelmelerini önlemeyi hedefliyor.

        Bayraklı Belediyesi tarafından hayata geçirilen “Sokak’ta sanat var” projesine ilgi çığ gibi büyüyor..

        Düz mantık

        Benim dümdüz mantığımın algılamakta zorlandığı durumlar şöyle sıralanıyor:

        -Kadının 36 saat boyunca sancılarla boğuşup, kasıldığı, ıkındığı, sıkındığı ve erkeğin de onun elini tutup “Nefes al, it! Tamam işte bu benim karım” dediği biyolojik olaya neden “Çocuk doğurmak” denir?.

        ...

        -Bir erkek için futbol maçının son iki dakikası ve eşiyle çıktığı pazar alış verişine neden “Bitmeyen Zaman” denir?.

        -Kadınların hep haklı olduğu ve erkeklerinde nasıl olup da böyle olduğunu bir türlü idrak edemediği duruma neden ‘tartışma’ denir?.

        -Kadının alışveriş yapıp kıvırcıkları yıkadığı, köfteleri yoğurup hazırladığı, meyveleri soyup tabağa koyduğu ve sofrayı hazırladığı duruma neden ‘barbekü partisi’ denir?.

        Uyanık Temel..

        Temel: Evimi sigorta ettirmek istiyorum...

        Acenta: Hay hay beyefendi, buyrun şöyle oturun, şu formları doldurmanız gerekiyor...

        Temel: O kadar vaktim yok...

        Ev yanıyor ev...

        Diğer Yazılar