Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Para; para kazanmaktan çok ‘kazanmak’ için güvenceyi tercih eder..

        Sonra atalarımızın dediğine geliriz; ki o da ‘para, parayı çeker’ şeklindedir..

        Dünya Bankasının radarında yapılan incelemelerde ‘prototip’ haline geldi artık yaşadığımız kent..

        En son olarak ta Dünya Bankası, İzmir’i örnek gösterdi..

        Dünya Bankası, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin uyguladığı finansman stratejileri ve rekabetçi şehir yaratma vizyonunu Tunus’un önüne bir örnek model olarak koydu..

        Sonunda iyi bir şey olarak da olsa örnek olabildik..

        Biz genelde kötü örnektik ya; demem ondan..

        Kente gelen Tunus teknokratları, Büyükşehir Belediyesi’nin uygulamaları hakkında detaylı bilgi aldı.

        Konuk Heyet Başkanı Faycal Kazez, İzmirin uygulamalarından çok etkilendiklerini açıkça ifade etti..

        İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Pervin Şenel Genç başkanlığındaki heyetler arası görüşmelerde, Türkiye’deki belediyeler arasında İzmir’in yeri, uygulanan mevcut finansman modelleri ve stratejileri, rekabetçi bir şehir yaratma vizyonu masaya yatırıldı. Tunuslu heyete İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin şeffaf, istikrarlı, tedbirli ve güçlü mali yapının oluşturulmasında uygulanan yöntemler ve kurumsal profili anlatıldı.

        Bildiğiniz gibi ‘para güvendiği’ yerde durur ve ürer, en ufak bir güvensizlik veya risk söz konusu olduğunda ise hemen kaçar..

        İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin uyguladığı şeffaf, hesap verilebilir mali yapı ve finansman modeli de anlatıldı.

        Tunus heyetinin İzmir’deki uygulamalardan çok etkilendiğini belirten Dünya Bankası Tunus Kıdemli Şehir Ekonomisti Onur Özlü, “Finansman uygulamaları, stratejik planlama konularında Tunuslu teknokratlarla birlikte İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ilgili ekipleriyle çok verimli geçen toplantılar yaptık. Tunus’ta yerel yönetimlerin oluşmasında bu uygulamalar örnek alınacak” dedi.

        Ne dersiniz acaba?..

        Biz güvenli bir ülke durumuna gelebildik mi?..

        Travel Turkey’e ağızlarının suyu aktı..

        Dünya Turizm Yazarları’ndan bombardıman gibi üstüste Fuar İzmir övgüsü geliyor..

        Travel Turkey İzmir ve Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi için İzmir’de bulunan Dünya Turizm Yazarları Federasyonu Başkanı Tijani Haddad, Fuar İzmir’in sektör açısından çok önemli bir yatırım olduğunu söyledi. Haddad, İzmir’i, kısa bir süre önce kurdukları Akdeniz Turizm Federasyonu’na davet etti.

        22 ülkeden 700 gazetecinin üye olduğu FIJET’in Başkanı Tijani Haddad, Türkiye Başkanı Ertan Sandıkçıoğlu ve Yönetim Kurulu Üyesi Sema Kutlu’yu ağırlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak kenti kalkındırmak ve turizmi çeşitlendirmek amacıyla yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi verdi.

        Bugüne kadar dünyada pek çok fuar alanı ziyaret ettiğini ancak Fuar İzmir’in geleceğe dönük vizyonundan çok etkilendiğini belirten FIJET Başkanı Tijani Haddad, İzmir’in de Akdeniz çanağında hem turizm hem de ekonomik anlamda çok önemli bir kent olduğunu dile getirdi.

        Haddad, Akdeniz’i bir bütün olarak ele alıp turizm alanında işbirliklerini artırmak amacıyla çok önemli bir girişim başlatarak Akdeniz Turizm Federasyonu’nun temelini attıklarını ifade etti. İzmir’i de bu federasyonda görmek istediklerini söyleyen Haddad, “Akdeniz’de yoğun deniz trafiği ve çevre kirliliği var. Bunu çözmek tek bir ülkenin elinde değil. Ayrıca turizm alanında zorluklarla karşı karşıyayız. Karar alıcıların birlikte çalışması ve teröre boyun eğmemesi gerekiyor. Bu anlamda bu girişimimizin Akdeniz ülkeleri arasında dayanışmayı sağlayacağını düşünüyoruz” diye konuştu.

        Haddad, ayrıca Fuar İzmir’i çok beğendiğini, fuar ve kongrenin turizm sektörü açısından çok önemli olduğunu belirtti.

        Muhteşem bir konser var..

        Pekinel kardeşler Adnan Saygun’da buluşuyor, ve bu türü sevenler için harika bir randevu gerçekleşiyor..

        Kentin en prestijli kültür sanat mekanı olan İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi (AASSM), 12 Aralık Cumartesi günü, dünyaca ünlü ikiz piyano sanatçısı Güher ve Süher Pekinel’i ağırlayacak.

        İki Piyano ve Vurmalılar” başlığı ile düzenlenen konserde, ünlü sanatçılara perküsyonist Leipzig Üniversite Orkestrası Şefi Raphael Haeger ve Berlin Filarmoni Orkestrası sanatçısı Simon Rössler eşlik edecek.

        Kaçırılmamalı derim..

        Büyük Salon’da saat 20.00’da başlayacak konserin tam 15 lira, öğrencinin 7.5 lira olarak belirlenen biletleri http://www.izmir.bel.tr/Kultursanat/Etkinlikler/Tur/Konser, http://aassm.org.tr adreslerinden ya da İsmet İnönü, İzmir Sanat ve AASSM gişelerinden temin edebilir.

        Diğer Yazılar