Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Ege Şubesi bir panel düzenledi..

        Panelde bir araya gelen inşaat ve gayrimenkul sektörlerinin temsilcileri, İzmir’in “Türkiye’nin 2. büyük iş merkezi” olmayı hak ettiğinin altını çizmekle kalmayıp bütün paneli bu fikrin etrafında dolaştırdılar..

        Vurgu “İzmir’in zamanının çoktan geldiği” şeklindeydi..

        Kentin ayağa kalktığını söyleyenler hemen hemen katılımcıların tamamıydı ve ayağa kalkan kentin yatırımcı için çok cazip olduğunu belirttiler sürekli olarak..

        Yatırımcının İzmir’de huzur bulduğunun altını çizdiler..

        TÜGİAD Ege Şubesi’nin “Türkiye’nin 2. büyük iş merkezinin İzmir olması” hedefiyle düzenlediği panel bekleneni ötesinde ilgi gördü. Fazlasıyla tematikti ama ilgili de hayli fazlaydı..

        Ağırlıklı olarak inşaat ve gayrimenkul sektörleri temsilcilerinin katıldığı panelin konuşmacıları ESBAŞ Başkanı Dr. Faruk Güler, Akfen Yönetim Kurulu Üyesi Selim Akın, Ontan Grup 2. Başkanı Taner Akçınar, Folkart Yapı Başkanı Mesut Sancak, Kavuklar Gayrimenkül Geliştirme Grup Başkanı Metehan Kavuk, Atek Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Tolga Duğles, Miray İnşaat Başkanı Haydar İnaç, Dere İnşaat Genel Müdürü Bora Turan ve MŞB İnşaat Başkanı Mustafa Baran katıldı. Panelin moderatörlüğünü ise ünlü ekonomist Prof. Dr. Emre Alkin yaptı.

        Hiç konum olmamasına rağmen arkalarda bir köşede dikkatle dinledim konuşmacıları..

        Panelin ilk bölümünde işadamlarının neden İzmir’de yatırım yapmayı tercih ettikleri ele alınırken, ikinci bölümünde ise İzmir’in 2030 vizyonunda neler olması gerektiği tartışıldı.

        Açılış konuşmasında Ege Şube Başkanı Hüseyin Canpolat, “İzmir’i 2030’da nasıl görmek isteriz?” sorusundan yola çıktı ve Fuar İzmir’de bitirdi konuşmasını..

        Hükümet tarafından yapılan İzmir-İstanbul Otoyolu, Kemalpaşa Lojistik Merkezi ve Çandarlı Limanı gibi yatırımlarla İzmir kentinin büyümesinin kaçınılmaz olacağını söyleyerek, “Burada hepimize önemli görevler düşüyor. Bu panelden elde edeceğimiz sonuçların bundan sonraki faaliyetlere ışık tutmasını istiyoruz” dedi.

        ÖNCELİK ULAŞIMA VERİLDİ..

        Panelde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, şehirlerin 750 bin nüfusu geçtikten sonra nüfusun azaltılması için çözümler bulunması ve yeni cazibe merkezleri yaratılması gerektiğini vurguladı. En çok yatırım yaptıkları alanın ulaşım olduğunu hatırlatan Başkan Kocaoğlu, “10 yılda ulaşıma yaptığımız yatırım tutarı 3.5 milyar lirayı buldu. Kent içi ulaşımı rahatlatacak projelerimiz devam ediyor” dedi.

        Panel başarılıydı..

        Öyle “dostlar alışverişte görsün” kabilinden yapılmadığı her saniyesinde tekrar tekrar anlaşıldı kanımca..

        İtinayla liste delinir..

        Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Örgütü tarihi bir başkanlık seçimini geride bıraktı..

        Kıran kırana geçen ve Alaattin Yüksel’in 12 oyla Nevzat Kavalar’a üstünlük kurduğu seçim yarışında Yüksel’in anahtar listesi iki isim tarafından delindi.

        Çiğli eski İlçe Başkanı Utku Gümrükçü ve İl Yöneticisi Şirin Akgül anahtar listeyi delmeyi başarırken, Karşıyaka’da partinin önemli isimlerinden olan Adnan Alabay ise liste dışında kaldı.

        Bu durumu bir sürpriz ve beklenmedik bir gelişme olarak değerlendirenlerin sayısı da az değil hani..

        BİR DEYİŞ..

        Amin Maalouf’un dediği gibi:

        ‘’Bir dine sahipsiniz diye ahlaka ihtiyacınız olmadığını düşünüyorsanız şayet; kesinlikle yanılıyorsunuz demektir..’’

        BİR YORUM..

        Cine 5 kapandı..

        Az mı insan, gece yarısından sonra şifre kalkıyormuş diye ekrana bakmaktan gözünü bozdu ve ertesi gün işe geç gitti. Oysa Tutti Frutti hep aynıydı..

        DÜZ MANTIK

        Yıllar geçiyor ve ben iki noktayı kafama sığdıramıyorum..

        Birincisi..

        Neden sadece bir koyun sürüsüdür ki; hem sürünün sahibini, hem çobanı, hem de kurdu o besler..

        İkincisi ise..

        Neden artık kalp yetmezliğinden gidenlerin sayısı, şarj yetmezliğinden giden insanların sayısından daha az..

        Diğer Yazılar