Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bir yanda Başbakan hızlı bir trene binip dura dura da olsa Ankara-İstanbul arasının demir yolu bağlantısını kotardı..

        Bir yerinde küçük bir ‘Selamsız Bandosu’ filminin en can alıcı sahnesi yaşanmış olsa da, yine de ray üstünde hızı kendinden menkul bir dönem başladı.

        Aynı sıralarda 2005 yılında yapımına başlanmış olan Üçyol-Fahrettin Altay metro hattı hizmete açıldı. İlk seferi yapıldı..

        Sanki gizli bir yarış var ortada.. Her iki raylı sistemde de en önde iki siyasi kimlik gururla oturdu.

        Birinin imkanları sonsuz, diğerininki ise kısıtlı.. Ama ikisi de ray üstünde..

        Her ikisi de bir süreliğine ücretsiz taşıma sözü verdi.. Hızlısına binen başbakan başka hamlelerin yapılacağının da altını çizdi.

        Daha yavaşına binen Kocaoğlu ise şimdiki hedefin Torbalı’ya bağlanmak, en kısa sürede de Selçuk hattının işleme geçirilmesi olduğunu söyledi.

        20 kilometre üzerinde 17 istasyon ile 30 dakikada kentin en doğusu ile en batısı birbirine bağlanmış oluyor.

        İki başkan; ikiside raylı sistemleriyle gurur duyarak birbiri ardına boy gösterdiler medyada..

        26-28 Eylül’e dikkat

        Bu iki gün boyunca güneyimizde çok özel bir etkinlik planlanıyor. Adı ‘Türk-Yunan Dostluk ve Yemek’ Festivali.. İstanköy adası yani Kos Ticaret ve Turizm Odası Başkan Vekili Nasta Hanidis geçen hafta içinde Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’u ziyaret ederek festivalin resmileşmesini sağladı.

        Bölge turizm açısından ortak hareket etme yolunda çok önemli bir adımı da böylece atmış oldu..

        Sevgi yolları

        Oldum olası şu benim iş yerimin arkasındaki ‘Sevgi Yolu’nu çok çağdaş ve çekici bulurum.

        Adama kendini Hollywood eteklerinde hissettirir. Şimdi bu yolların benzerleri hazırlanıyormuş. Üstelik İzmir’in en curcunalı, en şamatalı, en karmaşık yerleşim biriminde..

        Karabağlar’da..

        Hem de ‘52 Sevgi Yolu’ yapmaya karar vermiş Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu. Parke taşı ve granit kullanacaklar ve trafiğin dışında kalmaya özen göstereceklerini de eklemiş.

        Helal olsun. Yakışır..

        Yine Urla..

        Urla Belediyesi ile Cumalı-Seferis Gökyüzü Kültür ve Sanat Derneği işbirliğiyle Necati Cumalı Edebiyat Ödülü’nün bu yıl ikincisi düzenleniyor. Geçtiğimiz yıl şiir dalında yapılan yarışma, bu yıl öykü dalında gerçekleşecek.

        Türk kahvesinin hatır yılı katsayısı..

        Kuru kahve satışı yapan Yemen Kuru Kahvecisi İşletmesi, Güney Amerika’dan Dünya kupasına katılan tüm ülkelerde yetişen kahvelerden özel bir harman oluşturdu. İşletme, yapmış olduğu Dünya Kupası Güney Amerika özel kahvesini Ramazan Bayramı için müşterilerin kullanımına sundu.

        Özellikle bayram gezmelerinin vazgeçilmez ikramlarından olan geleneksel Türk Kahvesi, bayram öncesi en çok satılan ürünler arasında. Bayram şekerlerini almak için çarşıya çıkan vatandaşlar, kuru kahve almayı da ihmal etmiyor.

        Bayram ziyaretlerinin vazgeçilmezlerinden olan Türk Kahvesi’ne bayramın yaklaşmasıyla birlikte Manisa’da talep arttı. Manisa’da Yemen Kuru Kahvecisi adında bir işletme dünya kupasına katılan Güney Amerika ülkelerinin kuru kahve çekirdeklerinden derlediği bir harmanlama ile Türk Kahvesi kültürüne yeni bir tat katmış..

        Yolumuzu ne yapsak etsek de bir Manisa’ya düşürsek..

        1 günde 47 uçak

        Kendi rekorunu kırdı Bodrum. Bayram arifesinde bir günde Bodrum havaalanına 47 uçak iniş yaptı ve 10 bini aşkın yerli ve yabancı turisti Akdeniz’e dağıttı.

        Birçok yerde uçakla 50 dakikada Bodrum’a gelenlerin 4-5 saatte deniz kenarına ulaşabildikleri anlar yaşanmış.

        Bayram, büyük metropollerde yaşayıp da, o tatili kendi kentinde geçirenler için cennet gibidir.

        Şehir sizin olur birden.. Esnaf için seviniyorum ama 10 bin kişi için de üzülüyorum..

        2 Ağustos’a dikkat

        Tam tatilden döneceksiniz, bir de bakacaksınız ki; İzmir’de yer yerinden oynamış. Her gün gittiğiniz yollar gidilmez olmuş. Kuş uçurtulmuyor..

        Çünkü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi en görkemli mitinglerinden birini 2 Ağustos günü İzmir’de gerçekleştirecek. İl başkanının açıklamasına göre hazırlıklar çok önceden başlamış bile. Malumunuz İzmir çok önemli.

        Gündoğdu Meydanı’na 2 Ağustos günü ya uğramayın ya da erken gidin.

        Son anda karar verenlerin hiç şansı olmayacak çünkü..

        Diğer Yazılar