Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Yemen'den Suudi Arabistan'a balistik füze saldırısı! 1 kişi öldü

        Yemen'den Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'a yönelik düzenlenen balistik füze saldırılarında 1 kişinin hayatını kaybettiği, 2 kişinin yaralandığı bildirildi.

        Suudi Arabistan resmi haber ajansının haberine göre, Sivil Savunma'nın Riyad bölgesindeki basın sözcüsü Muhammed el-Hamadi,Yemen'den başkente fırlatılan balistik füzelerin havada imha edildiğini ancak parçalarının başkentin farklı yerleşim yerlerine düştüğünü belirtti.

        Hamadi, parçaların, Mısır uyruklu kişilerin oturduğu bir eve düşmesi sonucu 1 kişinin yaşamını yitirdiği, 2 kişinin yaralandığı bilgisini paylaştı.

        Bu arada Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri Sözcüsü Albay Turki el-Maliki, yaptığı yazılı açıklamada,Yementopraklarından Suudi Arabistan'a fırlatılan 7 balistik füzenin Suudi Arabistan Hava Savunma Kuvvetleri tarafından imha edildiğini bildirdi.

        REKLAM

        Söz konusu balistik füzelerden 3'ünün başkent Riyad'a diğerlerinin de sınıra yakın bölgelere fırlatıldığına işaret eden Maliki, "Husilerin düşmanca saldırılarının, İran'ın kendilerine yönelik desteklerinin sürdüğünü kanıtladığı" değerlendirmesinde bulundu.

        Maliki, Suudi Arabistan'ın yanı sıra uluslararası ve bölgesel güvenliği hedef alan bu saldırının, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin (BMGK) 2216 ve 2231 sayılı kararlarını açıkça ihlal ettiğini vurguladı.

        Maliki ayrıca balistik füzelerle kentleri ve sivil yerleşim yerlerini hedef almanın uluslararası hukuka ve insan haklarına aykırı olduğuna dikkati çekti.

        FRANSA'DAN SUUDİ ARABİSTAN'A YÖNELİK BALİSTİK FÜZE SALDIRISINA TEPKİ

        Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, Husilerin Suudi Arabistan'a yönelik balistik füze saldırılarını kınadı.

        Le Drian, yaptığı yazılı açıklamada, Husilerin Suudi Arabistan'a yönelik balistik füze saldırılarını kınayarak, bu saldırıların Suudi Arabistan'ın güvenliğine tehdit oluşturduğunu belirtti.

        Bu saldırıların aynı zamanda balistik füze programının bölge için tehlikeli olduğunu gösterdiğini ifade eden Le Drian, Fransa'nın Suudi Arabistan ile dayanışma içerisinde olduğunu, müttefikleriyle bu tür tehditlere cevap vermek için çalışmalara devam edeceklerini bildirdi.

        Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri, dün, Yemen'den Suudi Arabistan'a atılan 7 füzenin imha edildiğini duyurmuştu.

        Yemen'de meşru hükümet güçlerine karşı savaşan Husiler tarafından daha önce de Riyad'a fırlatılan balistik füzeler havada imha edilmişti.

        Ülkede darbe yapan Husiler, Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana başta olmak üzere bazı bölgeleri kontrolünde tutuyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri, Mart 2015'ten bu yana meşru yönetime bağlı güçlere destek veriyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ