Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yeniden Refah Partisi Lideri Fatih Erbakan'dan açıklamalar

        AK Parti, MHP ve BBP'den oluşan Cumhur İttifakı'na katılma kararı alarak seçim ittifakı protokolüne imza atan Fatih Erbakan, partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. Erbakan, daveti üzerine bugün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geldiklerini belirterek, "Yeniden Refah Partimizin bu ittifak sürecinde başından beri talep ettiği prensipler noktasında kendisiyle anlaşmaya, uzlaşmaya vardık. Talep ettiğimiz prensiplerin yazılı olduğu mutabakat metni, AK Parti'nin ve Yeniden Refah Partimizin genel sekreterleri tarafından imza altına alındı. Cumhur İttifakı'nın seçimi kazanması halinde, bu prensipler içerisinde yer alan ekonomi alanında, sosyal politika alanında, dış politika alanında ülkemizin faydasına olacak adımların uygulanmasının takipçisi olacağı yönünde bir mutabakat sağlanması oldu. Uygulamaların gerçekleştirileceği hususunda bizzat Sayın Cumhurbaşkanı ile mutabakata varılmış oldu" dedi.

         Yeniden Refah, Cumhur İttifakı'na katıldı
        Yeniden Refah, Cumhur İttifakı'na katıldı Haberi Görüntüle

        "SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZ SALI YA DA ÇARŞAMBA GÜNÜ GENEL MERKEZİMİZİ ZİYARET EDECEK"

        REKLAM

        Önümüzdeki hafta sayın Cumhurbaşkanı Salı ya da Çarşamba günü genel merkezimizi ziyarette bulunacaklar. Cumhurbaşkanlığı adaylığı sürecimizi sonlandırmış bulunuyoruz. İmza veren, gayret eden bütün teşkilat mensuplarımıza, vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz.

        'CUMHURBAŞKANLIĞI ADAYLIĞIMIZI SONLANDIRDIK'

        Prensipler üzerinde mutabakata varılmasından dolayı parti olarak tüm seçim bölgelerinde kendi amblemleri ve adaylarıyla Cumhur İttifakı çatısı altında seçime gireceklerini kaydeden Erbakan, "Prensiplerimizin Sayın Cumhurbaşkanı tarafından kabul edilmiş olması kadar, Cumhur İttifakı karşısındaki bloğun, ülkemize ve milletimize bir fayda getiremeyecek olması gerçeği de çok önemli rol oynamıştır. Cumhur İttifakı karşısında kümelenen blok, ideolojik olarak, geçmişte yaşadığımız tecrübeler dolayısıyla ve ortaya koydukları hedefler, projeler, söylemler dolayısıyla ülkemize ve milletimize bir fayda getiremeyecek bir bloktur. Bu doğrultuda Sayın Cumhurbaşkanımız da önümüzdeki hafta salı ya da çarşamba günü genel merkezimize bir ziyarette bulunacaklar. Kendisiyle birlikte kamuoyuna açıklamalarda bulunacağız. Bu vermiş olduğumuz kararımız doğrultusunda, Cumhurbaşkanlığı adaylığımızı da sonlandırmış bulunuyoruz" diye konuştu.

         Fatih Erbakan'dan Habertürk'e açıklamalar
        Fatih Erbakan'dan Habertürk'e açıklamalar Haberi Görüntüle

        "İMZA OLUR DERLERSE TEKRAR GÖRÜŞÜRÜZ" DEMİŞTİ

        Fatih Erbakan, Habertürk'te çıktığı yayında, "Derlerse ki, bu maddelerde mutabıkız, bunların uygulanması için gayret göstereceğiz, imzalıyoruz derlerse tekrar kurullarımızla değerlendirilip cevap verebiliriz. Böyle bir durumda adaylıktan çekilmek gerekir. Metin konusunda ısrarcıyız. Oradan geri adım atılacak olsa aday olmadan önce atılırdı. Bu kadar insanımız, gönüldaşımız, parti teşkilatımız imzalarını verdi. Böyle bir noktada prensiplerde uzlaşabiliriz, maddeleri imzalarız diye yaklaşım olursa teşkilatımızla değerlendirebiliriz. Ama şu an böyle bir şey yok. Biz bütün gücümüzle, konsantrasyonumuzu imzalara vermiş durumdayız" ifadelerini kullanmıştı.

        68 BİN 947 İMZAYA ULAŞMIŞTI

        Cumhurbaşkanlığı adaylığından çekildiğini açıklayan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Cumhurbaşkanlığı adaylığı için bu akşam saat 17.00 itibariyle 68 bin 947 imzaya ulaşmıştı.

        Fotoğraf: AA

        ÖNERİLEN VİDEO

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ