Yerel Haber Hattı 0536 266 79 69
KONUŞMAYI BAŞLAT
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

İşte iPhone 6S ve iPhone 6S Plus fiyatları

Giriş: 10.09.2015 - 11:54 | Güncelleme:

iPhone 6S, 6S Plus'ın özellikleri ...Türkiye fiyatları ne kadar olacak diyenler için işte detaylar...

Apple'ın merakla beklenen yeni iPhone 6S ve iPhone 6S Plus telefonlarının fiyatları açıklandı!..

iPhone 6S ve İPhone 6S Plus'ların tanıtımı Apple'ın yeni ürünlerini lanse ettiği etkinlikle yapıldı. iPhone 6S ve iPhone 6S Plus'ların fiyatının ne olacağı ise en büyük merak konusuydu.

İPHONE 6S HAYATINIZI DEĞİŞTİRECEK

Apple tarafından ilan edilen iki yıl kontratlı fiyatlara göre İPhone 5S'ler bedava olarak Apple tutkunlarına sunulacak. iPhone 6'ların iki yıl kontratlı fiyatı 99 dolar olacak. iPhone 6 Plus iki yıl kontratlı olarak 199 dolardan satışa sunulacak. iPhone 6S de yine iki yıl kontratlı olarak 199 dolardan piyasaya çıkacak. iPhone 6S Plus'ın iki yıl kontratlı fiyatı ise 299 doları bulacak.

İPHONE 6S PLUS TANITIM

Kontratsız olarak ise;

iPhone 6S 16 GB versiyonu, 649 dolardan, iPhone 6S Plus 16 GB 749 dolardan,

iPhone 6S 64 GB versiyonu 749 dolardan, iPhone 6S Plus 64 GB 849 dolardan,

iPhone 6S 128 GB fiyatı 849 dolardan, iPhone 6S Plus 128 GB 949 dolardan piyasaya çıkacak.

Peki iPhone 6S ve iPhone 6S Plus'ların Türkiye fiyatları ne olabilir?

Türkiye'de uygulanan ÖTV ve KDV nedeniyle fiyatların yine oldukça astronomik seviyelere çıkacağı konusunda şüphe yok.

Uygulanan verginin dışında konulan küçük bir fark da göz önüne alındığında Türkiye için tahmini fiyatlar şu şekilde olacak.

iPhone 6S 16 GB en az 2950 TL,

iPhone 6S 64 GB en az 3400 TL,

iPhone 6S 128 GB en az 3800 TL,

iPhone 6S Plus 16 GB en az 3400 TL,

iPhone 6S Plus 64 GB en az 3800 TL ve

iPhone 6S Plus 128 GB en az 4250 TL'den satışa çıkabilir.

TİM COOK: ŞİMDİYE KADAR EN İYİSİ

Tim Cook Lansman'da yaptığı açıklamada, iPhone 6S'in şu an'a kadar  üretilmiş İphone serisinin en iyisi olduğunu belirtti. iPhone 6S'de renk seçenekleri arasında standart siyah, beyaz ve gold renkleri dışında rose gold tercihi de bulunuyor. Önceki modellerde baya sıkıntı yaratan eğilme, bükülme sıkıntılarına karşılık önlem almayı da unutmayan Apple, bu modelinde özel bir alüminyum kullanmış.

ÇOK BOYUTLU DOKUNMA ÖZELLİĞİ

iPhone 6S ile gelen yeni özelliklerden birisi de 3D touch dokunma özelliği.  Bu özellik sayesinde cihaz ekrana uyguladığınız basınç seviyesine göre farklı işlemler yapabilme olanağı sağlayacak.

YENİ HIZLI İŞLEMCİ

iPhone 6S'de 64 bit A9 işlemci kullanılmış ve bu işlemci sayesinde aynı sınıf işlemci kullanan rakiplerine göre %90 daha hızlı olması ile fark yaratması bekleniyor.

12 MP KAMERA

12 MP kamerası ile 4K çekim yapabilme kapasitesine sahip olacak 6S, daha önce bahsettiğimiz gibi ön kameraya koyacağı flaş'ı ile Selfie çekeceklere de kolaylık sağlayacak.

HIZLI PARMAK İZİ

Touch ID hızını, yeni teknolojisiyle daha da hızlandıran Apple, kullanıcıları parmak izi okutarak ekran kilidini daha çabuk açtırma amacında. Buna göre 6S, iPhone 6'ya göre 2 kat hızlı okuma gerçekleştirebilecek.

YENİ APPLE TV

Üç yıllık bir bekleyişin ve yaklaşık altı aydır devam eden dedikoduların ardından Apple, yeni nesil Apple TV'yi tanıttı. Tanıtımda, dedikodu ve söylentilerin büyük kısmının gerçeğe dönüştüğüne şahit olduk.

Öncelikle, cihazın işletim sistemi baştan aşağıya yenilenmiş durumda ve bu işletim sistemine tvOS adı verilmiş. tvOS, iOS ve MacOS'un bir karışımını andırıyor. Tanıtımı yapan Eddy Cue'ye göre, şu anda işletim sistemi için uygulama geliştirenlerin sayısı 11 milyonu bulmuş durumda. Buna şaşırmamak lazım; zira tanıtımın başında Tim Cook da, TV'lerin geleceğinin uygulamalardan geçtiğine vurgu yapmıştı.

Beats Sports adı verilen oyun, kumanda ile, kullanıcısına Wii deneyimi yaşatıyor. Kumandayı elinize alıp hareket ettikçe, karakteriniz de bu hareketi tekrarlıyor.

İPAD PRO

Şimdiye kadar 10 inçin üzerinde iPad üretmeyen Apple tam 12.9 inçlik yeni iPad Pro ile table pazarına yeni bir boyut kazandırdı.

İŞTE İPAD PRO'NUN ÖZELLİKLERİ

iPad ailesi iPad Pro ile bir boy daha büyüyor. Yüzde 80 daha yüksek bir performansa sahip olacağı iddia edilen iPad Pro gücünü Apple’ın yeni nesil işlemcisi Apple A9X’ten alacak.

12.9 inçlik retina ekranla gelecek olan iPad Pro, 2 kat daha hızlı grafik performansına sahip olacak. Yoğun kullanımda 10 saatlik pil ömrü sunacak olan iPad Pro’da tam 4 tane hoparlör bulunuyor. Apple böylece mobil ürünlerinde ilk defa 4 hoparlöre birden yer veriş oldu.

Touch ID özelliğiyle birlikte gelen iPad Pro, Wi-Fi 802.11 ac bağlantısına ve 150 Mbps LTE teknolojisine de sahip olacak. Diğer bir değişle iPad Proda, diğer yeni nesil Apple ürünleri gibi 4G desteğine sahip olacak.

İPAD PRO'NUN FİYATI NE KADAR?

iPad Pro teknik özelliklerine ve boyutuna rağmen son derece ince bir yapıda olacak. 6.9 mm kalınlığında olan iPad Pro kullanıcılarına fiziksel klavye desteği de sunuyor. Apple iPad Pro ile birlikte Stylus kalemini de tanıttı. Kalemin adı Apple Pencil olacak.

iPad Pro fiyatı beklenenin biraz üzerinde açıklandı. iPad Pro fiyatı, iPhone 6s Plus fiyatından bile daha fazla. iPad Pro Amerika'da 799 dolardan satışa sunulacak. iPad Pro Türkiye fiyatı döviz kuru ve vergiler işin içine girdiğinde astronamik rakamlara ulaşıyor. Ürünün ülkemizdeki satış fiyatı3000-3500 TL arası olacaktır.

APPLE'DAN TEKNOLOJİK KALEM!

Apple resmen iPad Pro için yepyeni bir kalemi tanıttı.

Etkinlik sırasında Apple iPad Pro ile mükemmel çalışır Apple Pencil, görücüye hızlı bir video ile çıktı. Videoda kalemin basınç yeteneği ve ekranda kullanırkenki hareket hızı dahil olmak üzere geniş birtakım özellikler gösterildi.

Apple’ın yeni kaleminin yeni iOS Notlar uygulaması içinde çizme yeteneğinin yanı sıra Apple Mail içinde biçimlendirme ve yerleşik uygulamalar için kullanılma özelliği var.

Apple Pencil, iPad Pro ile birlikte Kasım ayında satışa sunulacak ve fiyatı 99 Dolar olacak.

APPLE WATCH

Apple, San Francisco'da düzenlediği etkinlikte yeni ürünlerini tanıttı. Yeni iPhone modelleri ve Apple TV gibi dikkat çeken ürünlerin yanı sıra Apple Watch'a gelen yeni kordonlar ve watchOS 2 de etkinlik ile birlikte görücüye çıktı.

Donanımsal olarak değişmeyen Apple Watch, watchOS 2 ile yeni özelliklere kavuştu ve yazılımsal iyileştirilmeler yapılmış oldu. Sağlık odaklı uygulamalar ile donatılan watchOS 2 artık sağlık bilgilerinizi doğrudan doktorunuza gönderebiliyor.

 

Değerli Haberturk.com okurları.

Haberturk.com ekibi olarak Türkiye’de ve dünyada yaşanan ve haber değeri taşıyan her türlü gelişmeyi sizlere en hızlı, en objektif ve en doyurucu şekilde ulaştırmak için çalışıyoruz. Yoğun gündem içerisinde sunduğumuz haberlerimizle ve olaylarla ilgili eleştiri, görüş, yorumlarınız bizler için çok önemli. Fakat karşılıklı saygı ve yasalara uygunluk çerçevesinde oluşturduğumuz yorum platformlarında daha sağlıklı bir tartışma ortamını temin etmek amacıyla ortaya koyduğumuz bazı yorum ve moderasyon kurallarımıza dikkatinizi çekmek istiyoruz.

Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (yorum yapan diğer okurlarımıza yönelik yorumlar da dahil olmak üzere) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık unsurları taşıması durumunda yorum editörlerimiz yorumları onaylamayacaktır ve yorumlar silinecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisinde aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemi içeren yorumlar da yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur. Bu nedenle bu tarz okur yorumları da doğal olarak Haberturk.com yorum sayfalarında yer almayacaktır.

Ayrıca Haberturk.com yorum sayfalarında Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu ispat edilemeyecek iddia, itham ve karalama içeren, halkın tamamını veya bir bölümünü kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.

Yorumlarda markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve herhangi bir şekilde ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmayacak ve silinecektir. Aynı şekilde bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Başka hiçbir siteden alınan linkler Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılamaz.

Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan okura aittir ve Haberturk.com bunlardan sorumlu tutulamaz.

Haberturk.com yorum sayfalarında yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yayınlanan Kullanım Koşulları’nı ve Gizlilik Sözleşmesi’ni peşinen okumuş ve kabul etmiş sayılır.

Bizlerle ve diğer okurlarımızla yorum kurallarına uygun yorumlarınızı, görüşlerinizi yasalar, saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun şekilde paylaştığınız için teşekkür ederiz.

SEN NE DÜŞÜNÜYORSUN?
Misafir - 8 yıl önce - Cevapla
0 0 0
Fiyatlar çok uçuk aslada düşmez
Misafir - 8 yıl önce - Cevapla
0 0 0
fiyatlar için oha diyebilirim
Misafir - 8 yıl önce - Cevapla
0 0 0
tahmini fiyatlar abartılmış. adı üstünde tahmini
Misafir - 8 yıl önce - Cevapla
0 0 0
merak etme kredi çekip alırlar :)
Misafir - 8 yıl önce - Cevapla
0 0 0
Fiyatı biraz uygun olsaydı iyiydi
Misafir - 8 yıl önce - Cevapla
0 0 0
3800 tl çok pahalı bi araba parası valla
Misafir - 8 yıl önce - Cevapla
0 0 0
5yil sonra fiyatlar düşer endişe etmeyin
Misafir - 8 yıl önce - Cevapla
0 0 0
ÇOK PAHALIIIIII BENCE BIRAZ UYGUN OLSUN HERKES ALABILSIN!
Misafir - 8 yıl önce - Cevapla
0 0 0
ÇOK PAHALIIIIII
Misafir - 8 yıl önce - Cevapla
0 0 0
Teşekkürler, kapsamlı bir haber olmuş...